Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Audi Prime Line

Featured Replies

Napisano

> Jechales na Dynamicu bo to jednak duzo zmienia.

niewiem.gif ale to wersja ta słabsza, chyba 120KM icon_rolleyes.gif

ja byłem zawiedziony zlosnik.gif - wygląd rakieta a tu klops zlosnik.gif

> Czujniki sa w pakiecie z ksenonem , blututu za bodajze 2,5kpln. Zreszta taka teraz moda , ciezko o

> kompakta z dobra widoczna do tylu.

> p.s. Wiesz widziałem raz kierowniczke smarta for2 ,ktora wygodnila z auta kolezanke ,zeby jej

> mowila czy sie zmiesci. Co ciekawe parkowalem tam wczesniej doblem

teściowa ma prawko od lat 70 i jeździ nienajgorzej, ale to auto sprawia jej pewne problemy. Oczywiście można to zrzucić na kark wieku i że baba. Ale prawda jest też taka że auto nie jest zbyt przyjazne do ciasnego parkowania w mieście. W każdym razie widziałem przyjaźniejsze. No ale za lans się płaci - koleżanka fryzjerka kupiła MITO to teściowa musiała być lepsza hehe.gifzlosnik.gif

Napisano

> przykładowo Golf 2.0TDI IMO lepiej jedzie - oczywiście mówię o słabszej wersji tego 1.4 bo taki ma

> teściowa

A ,ktore 2.0TDI ? 110, 140 czy 170ps ?

> Puntem które miała poprzednio normalnie jeździła

Julka jest prawie metr dluzsza i dwadziescia centymetrow szersza poza tym juz pisalem - taka ostatnio moda.

> wady.. hmm - zbyt dużo tym nie jeździłem. Jakość plastików jest - taka se. Wady wyjdą myślę w

> praniu bo teściowa ma zamiar trzymać to auto 10 lat

Oj... 10 lat to duzo dla kazdego auta.

Napisano

> ale to wersja ta słabsza, chyba 120KM

> ja byłem zawiedziony - wygląd rakieta a tu klops

Ale chodzi o zmiany w ukladzie kierowniczym , hamulcach i dolaczeniu szpery - przejedz jakis w miare krety odcinek drogi na normal a potem na dynamic waytogo.gif

A takie audi - ksenon i diodaż na wypasie , szwarc laker , alusy i kurteczka 12 w pake jak w lacetti 1.4 ,to dopiero lipa no.gif

> teściowa ma prawko od lat 70 i jeździ nienajgorzej, ale to >auto sprawia jej pewne problemy.

> Oczywiście można to zrzucić na kark wieku i że baba. Ale >prawda jest też taka że auto nie jest

> zbyt przyjazne do ciasnego parkowania w mieście.

>teściowa musiała być lepsza

Poprostu czujniki w tym aucie to absolutny MUST HAVE zlosnik.gif

Napisano

> Widzieli?

> Ksenon, climatronic, alusy, nawet radio i inne cuda

> A3 Sportback za 70kzł

Nie za 70, tylko za:

70 400 fura

1 000 PLN za pakiet "Prime" (z w/w "wypasami", bo bez tego to łyso jest)

670 PLN za PDI

ewentualnie - 2960 za lakier inny niż biały/czarny/czerwony, aczkolwiek na samym końcu jest uwaga, iż "importer nie przewiduje innej konfiguracji kolorystycznej, niż wyżej zamieszczona" i powyżej foty aut w metaliku i to z "małyszami".

Anałej - w totalu robi się 72 070 za kolor uni / 75 030 za metalik.

Aha, w cenniku jest zastrzeżenie:

Cennik Audi A3 Sportback Prime Line

Oferta promocyjna (oferta jest wyłączona z rabatowania)

Hejterów uprzejmie proszę o zważenie - nie krytykuję, tylko uściślam koszt rzeczywisty posiadania pojazdu w stanie "do wydania".

Napisano

> brak sterowania w kierownicy, brak zestawu głośnomówiącego

Jak nie ma?

Blutacz = 1390*

Kierownica multifunk = 1810

* tylko z "kierownica multifunkcyjna + radio + komputer pokładowy"

Napisano

Bardzo dobra cena , jak ktoś chce golfa kupić czy octavię to można się zastanawiać.

Napisano

> Bardzo dobra cena , jak ktoś chce golfa kupić czy octavię to można się zastanawiać.

Golfa OK, Octavia jest jednak sporo większa

Napisano

> Golfa OK, Octavia jest jednak sporo większa

Ale to Skoda, w Audi jest więcej lakieru, więcej ocynku i wykładzina podłogowa jest z lepszego materiału, jeszcze kilka drobnostek mógłbym wymienić biglaugh.gif

Napisano

> Ale to Skoda, w Audi jest więcej lakieru, więcej ocynku i wykładzina podłogowa jest z lepszego

> materiału, jeszcze kilka drobnostek mógłbym wymienić

Pytanie tylko, czy za swoje pieniądze chcesz kupić

a) jak najwięcej samochodu (w sensie fizycznej ilości pojazdu)

b) jak najwyższy jakościowo (w sensie tzw jakości odczuwalnej, prestiżu znaczka itp)

W zależności od wybranego pktu wybierasz odpowiedni produkt.

Napisano

> Golfa OK, Octavia jest jednak sporo większa

W środku pewnie podobnie, a jak się "wyrośnie" z wózków, to 560 ltr bagażnika nie każdemu się przydaje. ok.gif

Napisano

> Nie będzie. Wszystko od przełożeń skrzyni zależy.

> Jeździ całkiem przyjemnie - do miejskiej jazdy, dojazdów do roboty w zupełności wystarczające

Jak to jeździ, tak jak octavia (lżejsza trochę) też 1.6.... to powiem tylko jedno... w wyposażeniu powinna być lornetka, a czasem peryskop, żeby sięgnąć wzrokiem za horyzont, tak to połączenie pochłania kilometry 270751858-jezyk.gif

Napisano

juz od roku albo od dwóch Audi ma w ofercie "prime line"

ja bym dołożył 5k i wzial jednak 1.2 TFSI grinser006.gif

mimo ze mam auto z LPG, to następnego juz bym nie chcial wink.gif

Napisano

> Ale chodzi o zmiany w ukladzie kierowniczym , hamulcach i dolaczeniu szpery - przejedz jakis w

> miare krety odcinek drogi na normal a potem na dynamic

Alfa?

uklad kierowniczy - tani trik, hamulce NIE ZMIENIAJĄ się zależnie od przełączenia DNA, szpera to też tania elektroniczna atrapa, i AFAIK też nie zmienia się specjalnie zależnie od trybu jazdy... jedyne fajna rzecz to reakcja na gaz.

DNA miałoby sens jakby wpływało na zawieszenie w jakikolwiek sposób, ale wtedy to by wymagało prawdziwego podejścia do tematu, a nie przycisku na desce co robi "wow" w folderze reklamowym.

Napisano

> teściowa ma taką i szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem zachwytów przy tej przejażdżce, bo ten

> silnik jakiś specjalnie szybki w tej budzie nie jest a auto ma sporo wad, podstawowa to chyba

> tragiczna widoczność

i siedzienia dla wysokich. masakra. żeby w XXI w takie coś sprzedawać...

Napisano

> Widzieli?

> Ksenon, climatronic, alusy, nawet radio i inne cuda

> A3 Sportback za 70kzł

> Całkiem niezłe wyposażenie i silnik do gazowni idealny

> strona Audi

Powinni dopisać: "dla emerytów z kartą Skarbonka dodatkowo dywaniki gratis!".

Bo to oferta dla emerytów przecież jest. old.gif

Napisano

> Jeśli w gaz to brałbym w takich pieniądzach giuliette 1.4T. Znacznie przyjemniejsza jazda.

Szczególnie po serwisach. Ludzie postawieni w fiacie strasznie psioczą na awaryjność tego modelu i na to , że dużo kasy tracą na naprawy gwarancyjne.

Napisano

> To jest ładne auto rodzinne. Rozmiarowo identyczne np. z moim Stilo.

To jest kompakt, a nie auto rodzinne.

Napisano

> juz od roku albo od dwóch Audi ma w ofercie "prime line"

> ja bym dołożył 5k i wzial jednak 1.2 TFSI

> mimo ze mam auto z LPG, to następnego juz bym nie chcial

mam na tym silniku (1.6 8V 100KM) w seacie zrobione 200kkm z czego 100kkm na LPG

zlego slowa nie moge powiedziec powiedziec. poza olejami, filtrami, rozrzadem i raz czujnikiem temp silnik absolutnie nioedotykany

Napisano

> Szczególnie po drzwiach. Ludzie postawieni w fiacie strasznie psioczą na awaryjność tego modelu i

> na to , że dużo kasy tracą na naprawy gwarancyjne.

Tak tak. Więcej niż za kapitalki i rozrządy w golfie? Znajomy ma jeden z pierwszych modeli i po serwisach nie jeździ. Przypadek? Teściowa konika też ma i nie potrafił wymienić żadnej awarii.

Napisano

> Szczególnie po serwisach. Ludzie postawieni w fiacie strasznie psioczą na awaryjność tego modelu i

> na to , że dużo kasy tracą na naprawy gwarancyjne.

tiaa smirk.gif weź już idź spamować na kącik NB.

Ten model szczególnie z tym silnikiem jest bardzo trwały, i nie inwazyjny, więc gdzie te naprawy i czego niby?

Napisano

> Alfa?

> uklad kierowniczy - tani trik, hamulce NIE ZMIENIAJĄ się zależnie od przełączenia DNA, szpera to

> też tania elektroniczna atrapa, i AFAIK też nie zmienia się specjalnie zależnie od trybu

> jazdy... jedyne fajna rzecz to reakcja na gaz.

Szpera działa dopiero w D , zmienia sie reakcja pedału hamulca (klocki sa blizej tarczy).

Napisano

> Jak nie ma?

> Blutacz = 1390*

> Kierownica multifunk = 1810

> * tylko z "kierownica multifunkcyjna + radio + komputer pokładowy"

Gdzie to masz w ogłoszeniu?

Napisano

Idea skromnego modelu bez głupich bajerów z prostym silnikiem jest zacna. Dojrzały klient kupi bo nie koroduje, dobre ma plastiki, sprawdzony silnik i jakby co...sprzeda za dobre pieniądze. Przyszłość z takim autem rysuje się różowo.

Jednak samo auto to tylko A3. Nie ma quattro, a silnik w czasach jak był nowoczesny...no takich czasów nie pamiętają nawet weterani autokącika. Genialne auto jak ktoś się przesiada z Poloneza, ale jak ktoś pojeździł chociaż Nexią to już nie będzie się pocił z podniecenia.

Mnie w tym egzemplarzu (który IMO nie ma silnika 1.6 tylko TFSI) urzeka brak guzików na kierownicy oraz kolor. zlosnik.gif

Ale tu nie jest problemem samo auto, cena czy wypas. Problem jest z opinią ludzi, którzy widzą w tym aucie tylko niedostatki i niedobory. Czy to guzików czy to mocy. Na domiar złego widzą w czterech pierścieniach tego małego auteczka jakiegoś prowokatora, zadufanego lansera z zadartym nochalem. Przecież to jest nic innego jak klękanie i błaganie "my chcemy tanie, chińskie, wypasione, hiper nowoczesne i koniecznie migające na zmianę LED - xenon - LED - xenon. spineyes.gif

Na życzenie nie pojawia się ani Dżin ani złota rybka, ale syf zawsze.

Pozdrawiam!

Napisano

> To jest kompakt, a nie auto rodzinne.

Czyli, że może być wygodnie używane jako auto rodzinne.

Napisano

> Czyli, że może być wygodnie używane jako auto rodzinne.

Pewnie, że może. W Polsce nawet Tico może być autem rodzinnym hehe.gif Chodzi o segment i o precyzję terminów. Auto rodzinne = segment D. Audi A3 czy Stilo to segment C, kompakt. Amerykanie nazywają to "small family car", ale u nich kompakty są większe.

Napisano

> Pewnie, że może. W Polsce nawet Tico może być autem rodzinnym Chodzi o segment i o precyzję

> terminów. Auto rodzinne = segment D. Audi A3 czy Stilo to segment C, kompakt. Amerykanie

> nazywają to "small family car", ale u nich kompakty są większe.

A nie A4 to kompakt a A3 segment B? Poza tym "rodzinne" to mi się kojarzy raczej z autami typu S-Max.

Napisano

> Mnie w tym egzemplarzu (który IMO nie ma silnika 1.6 tylko TFSI)

Ano właśnie - wiki zeznaje, że 1.6 102KM były montowane do 2010 r. icon_rolleyes.gif

Napisano

> Ano właśnie - wiki zeznaje, że 1.6 102KM były montowane do 2010 r.

akurat wiki może edytować każdy i każdy może wpisać tam dowolną bzdurę icon_rolleyes.gif

http://www.audi.pl/pl/brand/pl/models/oferta_promocyjna/oferta_prime_line/audi_a3_sportback.html

Napisano

> Nie, A3 to bliźniak Golfa, segment C, czyli kompakt.

> wiki - segmenty samochodów, porównanie UE-USA

Tak dokładniej kompakt, ale klasy "premium" grinser006.gif

Napisano

> Tak dokładniej kompakt, ale klasy "premium"

Zgadza się. W danym przypadku "premium" oznacza lepsze materiały w środku i znaczek na masce.

Napisano

> Zgadza się. W danym przypadku "premium" oznacza lepsze materiały w środku i znaczek na masce.

Oraz +10 do szacunu na mieście ok.gif

Napisano

> Gdzie to masz w ogłoszeniu?

Jest w cenniku na stronie producenta przecież.

Napisano

> Oraz +10 do szacunu na mieście

Nie przesadzasz aby? Wiesz - są ludzie co kupują takie samochody bo im się zwyczajnie podobają.

Napisano

> Szpera działa dopiero w D , zmienia sie reakcja pedału hamulca (klocki sa blizej tarczy).

co innego mowil czlowiek, ktory mi to chciał sprzedawać... kłamał na swoją niekorzyść?

i nie nazywajmy tej protezy szperą...

Napisano
  • Autor

> mam na tym silniku (1.6 8V 100KM) w seacie zrobione 200kkm z czego 100kkm na LPG

> zlego slowa nie moge powiedziec powiedziec. poza olejami, filtrami, rozrzadem i raz czujnikiem temp

> silnik absolutnie nioedotykany

Mój wujek w VW Bora ma 270kkm z czego 200kkm zrobione na LPG ok.gif

Silnik cacy, tylko skrzynie 2x wymieniał 270751858-jezyk.gif

Napisano

> co innego mowil czlowiek, ktory mi to chciał sprzedawać... >kłamał na swoją niekorzyść?

Jezdziles ? Bo ja jezdzilem i jest roznica ale pan ze salona wie lepiej...

> i nie nazywajmy tej protezy szperą...

Ale dziala zacnie.

Napisano

> Jezdziles ? Bo ja jezdzilem i jest roznica ale pan ze salona wie lepiej...

jezdzilem. nawet żona jak jeździła i felunek pogięła na studzience. pan z salona expresis verbis (na zadane pytanie) odpowiedział, ze hamulce pracują tak samo bez wzgledu na program.

ale rozumiem, że Ty wyczułeś na pedale odległość klocków od tarcz... czy masz moze gdzies info od producenta na ten temat? z ciekawosci...

> Ale dziala zacnie.

niektórym niewiele potrzeba widać.

Napisano

Gdzie znajdę dane techniczne tego czegoś z silnikiem 1.6 ?

Napisano

> jezdzilem. nawet żona jak jeździła i felunek pogięła na studzience. pan z salona expresis verbis

> (na zadane pytanie) odpowiedział, ze hamulce pracują tak samo bez wzgledu na program.

Nawet nie wie co sprzedaje no.gif

> ale rozumiem, że Ty wyczułeś na pedale odległość klocków od tarcz... czy masz moze gdzies info od

> producenta na ten temat? z ciekawosci...

To naprawde czuc ale tu masz info :

Quote:

Giulietta wprowadza także nową funkcję Pre-Fill (aktywną w trybie Dynamic), która korzysta z systemu VDC by dać kierowcy najszybszą możliwą reakcję hamulców. Jednostka kontrolna rozpoznaje chęć hamowania po prędkości puszczania pedału gazu. W tym momencie VDC zwiększa ciśnienie w systemie hamowania o kilka barów by zapewnić szybszą reakcję hamulców i krótszy czas hamowania.

> niektórym niewiele potrzeba widać.

Twoje zycie to ciagly wyscig grinser006.gif

Napisano

> Gdzie znajdę dane techniczne tego czegoś z silnikiem 1.6 ?

Na wikipedii :

Quote:

1.6[9] R4 1,6 l (1595 cm³), DOHC wtrysk 81,00 mm × 77,40 mm 10,3:1 101 KM (75 kW) przy 5600 obr/min 148 N•m przy 3800 obr/min 11,9 s 185 km/h

Napisano

> Nawet nie wie co sprzedaje

> To naprawde czuc ale tu masz info :

> Quote:

> Giulietta wprowadza także nową funkcję Pre-Fill (aktywną w trybie Dynamic), która korzysta z

> systemu VDC by dać kierowcy najszybszą możliwą reakcję hamulców. Jednostka kontrolna

> rozpoznaje chęć hamowania po prędkości puszczania pedału gazu. W tym momencie VDC zwiększa

> ciśnienie w systemie hamowania o kilka barów by zapewnić szybszą reakcję hamulców i krótszy

> czas hamowania.

dzieki.

a to było od początku? czy np wprowadzili w MY którymś? moze dlatego że wczesniej nie było nie wiedział.

> Twoje zycie to ciagly wyscig

tzn?

Napisano

> dzieki.

> a to było od początku? czy np wprowadzili w MY którymś? moze dlatego że wczesniej nie było nie

> wiedział.

Od poczatku... Moze gosciu robi na pensji i nawet mu sie ulotek czytac nie chcialo... Michal8937 nie pracuje u VW a zna wszystkie na pamiec.

> tzn?

Bo elektryczna szpera Ci za malo smile.gif

Napisano

> Od poczatku... Moze gosciu robi na pensji i nawet mu sie ulotek czytac nie chcialo... Michal8937

> nie pracuje u VW a zna wszystkie na pamiec.

ok.gif

> Bo elektryczna szpera Ci za malo

nie za mało. ale nie nazywajmy dźgania hamulcami jednego koła szperą.

Napisano

Cóż, kawałek solidnego samochodu za rozsądne (do jakości) pieniądze. Nie każdy potrzebuje 150 koni i mniej niż 10 s do 100 km/h.

dranio

Napisano

> Na wikipedii :

> Quote:

> 1.6[9] R4 1,6 l (1595 cm³), DOHC wtrysk 81,00 mm × 77,40 mm 10,3:1 101 KM (75 kW)

> przy 5600 obr/min 148 N•m przy 3800 obr/min 11,9 s 185 km/h

A coś bardziej wiarygodnego ? smile.gif

Na stronie audi już nie ma

Dobra, mam:

http://www.samar.pl/__/8/8.c/425254/Audi...-Sportback.html

Napisano

> nie za mało. ale nie nazywajmy dźgania hamulcami jednego >koła szperą.

Ale to naprawde przyjemnie dziala waytogo.gif przejechales sie tym autem troche po zakretach ?

Napisano

> Ale to naprawde przyjemnie dziala przejechales sie tym autem troche po zakretach ?

no sęk w tym że tak. włączyło sie to badziewie kilka razy. i wobec korzystania z PRAWDZIWEJ szpery, uważam to nazewnictwo za nadużycie. żeby na zakręcie mi pierdziała i trzęsła pedałami jakaś elektronika.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.