Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co zrobiłeś dla swojej Francy czyli bieżące wydatki nasze

Featured Replies

Napisano

Jakie masz objawy?

Padaczkę auta na wolnych czyli delikatnie trzęsie budą, spalanie wzrosło no i byłem u gaziarza i też potwierdził że reduktor ma dni policzone. A jest to jakiś MagicJet III wytrzymał nie całe 30tys km...

Napisano

dolałem płynu do spryskiwaczy

czy tylko ja mam wrażenie, że ten wątek jest trochę dziwny? ;)

Napisano

dolałem płynu do spryskiwaczy

nie jesteś sam

Napisano

Między "świętami" zostawiłem otwarte drzwi i skrobałem szyby. Wiatr dmuchnął w drzwi i przywalił nimi w lusterko stojącej obok Astry czy Vectry? Kto wpadł na pomysł, żeby robić tak ostro zakończone lusterka? Efekt - poważny wgniot na drzwiach z wyraźną rysą wypełnioną resztkami czarnego plastiku z lusterka :sciana: . Podjechałem dzisiaj do "wyciągacza wgniotków" - kilka minut, -50 pln i nie jestem w stanie zlokalizować w którym to było miejscu  :totalszok: . Majstersztyk! Cliuś jak nowy  :yay: .

Napisano

To ja może nie będę pisał o bieżących wydatkach w mojej C5 V6 bo nawet na motostat.pl nie chce mi się już nic uzupełniać poza paliwem – i to nie dlatego, że jest ich tak dużo. Za to dla odmiany opiszę kilka praktycznych dodatków w moim aucie, które pojawiły się w przeciągu 3 lat eksploatacji.

Zacznę od oświetlenia nastrojowego – mały drobiazg a znacząco poprawia komfort jazdy w nocy. Dzięki delikatnej poświacie pasażerowie nie muszą zapalać górnych lampek aby ogarnąć swoją przestrzeń. Lampki z oświetleniem nastrojowym pochodzą z Peugeota bodajże 407 i Citroena C4 Picasso. Oryginalnie świecą na pomarańczowo więc pasują kolorem do C5 MkII (z przodu i z tyłu) i MkIII (z przodu mają dodatkowe oświetlenie nastrojowe więc wystarczy tylko z tyłu podmienić lampkę). Aby podpiąć trzeba pozamieniać piny i dolutować jeden kabelek w lampce. W C5 MkI dodatkowo trzeba zmienić diodę na zieloną (tam jest tylko jedna dioda) aby pasowała do reszty podświetlenia w aucie.

ak_20160107_181416.jpg

Następny gadżet to wideorejestrator – głównie dla spokoju ducha i do zgrywania ciekawych sytuacji z drogi – a to jakiś nietypowy transport, auto czy zabłąkany kot, którego trzeba było ratować ;-) Piratów nagrywa się tylu, że nawet brak czasu aby to próbować zgrywać. Wideorejestrator to G50 – dużo mniejszy odpowiednik G1W z dużo gorszy softem :/ Schowany po prawej stronie za lusterkiem, żeby w nocy przez pierwszą minutę nie oślepiał.

ak_20160107_181528.jpg

Po lewej stronie mam modem LTE z ruterem WiFi przyklejony do szyby na rzepy (żeby móc z niego korzystać też poza autem jak trzeba) podpięty do zewnętrznej anteny – o tym za chwilę. Całość ma sens dzięki świetnej ofercie na internet jaką dostałem od Orange.

ak_20160107_181453.jpg

Oba te urządzenia zasilane są z dorobionych gniazd USB – pod osłoną lampek schowana jest przetwornica na 5V zasilana po stacyjce.

ak_20160107_181544.jpg

ak_20160107_181617.jpg

Wspominałem o antenie zewnętrznej do modemu LTE – zamontowałem antenę trzyzakresową Sirio Triplex. Mimo iż oficjalnie jest to antena tylko na pasmo GSM 900 to znacząco poprawiła transfer danych zarówno w trasie jak i w mieście. Teraz mogę spokojnie słuchać radia z internetu w trasie. Antena ma jeszcze zakres FM (wymaga zamontowania dodatkowego wzmacniacza antenowego – w C5 MkI i MkII, tak jak i w Xsarach, fabryczny wzmacniacz antenowy jest w stopce anteny, którą musiałem wyrzucić). Trzecim zakresem jest CB – zasięg niewielki, wystarczający do rozmowy w korku, przy dobrych warunkach do 4–5 km. Ale CB nie używałem już ze 3 lata.

ak_20160107_181649.jpg

ak_20160107_181708.jpg

Z drugiej strony skoro jest antena to odkurzyłem starego Alana i pociągnąłem antenę i złączkę podpiętą pod zasilanie tylnego gniazda zapalniczki (zasilanie przed stacyjką). Kable normalnie schowane są pod dywanikiem.

ak_20160107_182022.jpg

Wspominałem o słuchaniu radia z internetu. Słucham z telefonu z aplikacji TuneIn po WiFi ;-) Dźwięk wysyłany jest bezprzewodowo do odbiornika BT, który już kabelkiem podpięty jest do wejścia liniowego w emulatorze zmieniarki (popularny Carlink, który 2 lata jeździł w VTSie a teraz 3 lata w C5). Kiedyś ładowałem muzykę na pendrive ale odkąd podpiąłem odbiornik BT to gram muzykę z telefonu – jakość ta sama.

ak_20160107_181956.jpg

ak_20160107_182004.jpg

ak_20160107_181942.jpg

Dzisiaj kupiłbym emulator zmieniarki obsługujący dodatkowy moduł BT ale szkoda mi było starej zmieniarki więc jest taka rzeźba. Odbiornik BT niestety muszę od czasu do czasu ładować – podpięty na stałe do prądu wyłącza się przy każdym zgaszeniu lub odpaleniu auta. Miałbym też wtedy zestaw głośnomówiący. Choć od kilku lat używam niezniszczalnego zestawu Samsung HF1000 obsługującego w jednym czasie 2 telefonu. Ładuję go dwa razy w roku. Na autostradzie nie pogadam przez niego ale to nawet jest plus. W mieście czy poza miastem przy prędkościach do 100 km/h dźwięk jest zrozumiały.

ak_20160107_181440.jpg

No i doszliśmy do aktywnego uchwytu na telefon. Uchwyt Brodit Proclip tani nie był ale wart swojej ceny. Montaż bez nawiercania. Miejsce rewelacyjne – telefon jest pod ręką, nawet nie wiedziałem o ile mniej to odwraca uwagę jeśli trzeba odebrać telefon czy kliknąć powiększenie na nawigacji. Ktoś powie, że tracę nadmuch na siebie. Mimo to nie przeszkadza mi to bo nie lubię nawiewu na twarz i kiedyś nauczyłem się ustawiać nawiew głównie na nogi i na szybę – zresztą w C5 w trybie automatycznym tak z reguły komputer ustawia nadmuch. Jak już w lecie komputer ustawi zimny nadmuch na człowieka to dla mnie jest lepiej bo we mnie nie dmucha a przy okazji chłodzi grzejący się telefon. W zimie automat nigdy nie ustawia ciepłego powietrza na człowieka (co oczywiście mi odpowiada) więc nie ma problemu z podgrzewaniem telefonu. Zresztą w zimie ogólnie jest tak zimno w aucie, że telefon nie nagrzewa się jak w lecie.

ak_20160107_181740.jpg

ak_20160107_181749.jpg

ak_20160107_182514.jpg

Mimo, że uchwyt aktywny  jest drogi to ma tylko wtyk do gniazda zapalniczki więc dodałem najprostsze gniazdo pod środkową konsolą podpięte do przedniego gniazda zapalniczki (zasilane po stacyjce).

ak_20160107_181822.jpg

Zależało mi na takim rozwiązaniu z dwóch powodów. Nie chciałem ciąć oryginalnego kabla do uchwytu, żeby nie tracić gwarancji a poza tym chciałem mieć pozostawione gniazda zapalniczki do ładowarek dla moich częstych pasażerów. Dla nich też jest WiFi ;-)

ak_20160107_182055.jpg

ak_20160107_182145.jpg

Ogólnie mam sporo elektronicznych gadżetów ale większość okablowania jest poukrywana na tyle, że całość jest możliwie dyskretna a poza tym praktycznie nie musiałem niszczyć droższych elementów wnętrza. Można się przyczepić dyndających kabli USB ale nie chce mi się co tydzień ich odpinać i podpinać. Chociaż ostatnio mało kto potrzebuje ładować – chyba powerbanki się upowszechniły – więc chyba pochowam te sprężynki z tyłu. Z przedniego regularnie korzystam ładując służbowy telefon lub odbiornik BT.

BTW – w aucie jest poduszka powietrzna, kierownica jest dodatkowo obszyta skórą bo oryginalna wytarła się. Niestety mam problem z tym, że ktoś kiedyś deskę potraktował zbyt mocno plakiem i przykleił się brązowy brud na schowku, którego niczym nie idzie doczyścić – na szczęście deska nie brudzi i przy świetle dziennym nie wygląda aż tak źle jak na zdjęciu. Muszę znaleźć we Wrocławiu lub Warszawie jakiegoś dobrego detailingowca, który da radę doczyścić.

ak_20160107_184159.jpg

Na koniec mała ciekawostka. W telefonie mam genialną aplikację Car Home Ultra. Dzięki czemu mam pod ręką najważniejsze skróty w postaci dużych, czytelnych ikonek. Dodatkowo aplikacja odpala się automatycznie po połączeniu się telefonu z zestawem głośnomówiącym. Dodatkowo po połączeniu się telefonu z odbiornikiem BT automatycznie odpala się TuneIn z ulubioną stacją radiową. A to dzięki aplikacji Bluetooth connect and Play Free.

ak_20160107_182457.jpg

No i wyszedł mi długi, nudnawy post ;-) Oczywiście z każdego z tych gadżetów jestem bardzo zadowolony. Najbardziej z uchwytu na telefon. Warto było się wykosztować dla tak dużej poprawy ergonomii. WiFi w połączeniu z BT pozwoliło słuchać ulubionej stacji radiowej niedostępnej w Polsce. Poza tym moi pasażerowie bardzo chwalą sobie możliwość korzystania z internetu w trasie – nie wszyscy mają jeszcze wielkie pakiety danych a playowicze często mają problemy z zasięgiem ;-)

Ponieważ C5 będzie musiało mi posłużyć jeszcze ze 2 lata to planuję dołożyć jeszcze jakieś małe okrągłe DRL w przedni zderzak (ostatnio widuję sporo bardzo ładnie mocno świecących okrągłych DRL na 4 diodach – muszę wyczaić co to za model jest – NSSC, "niemieckie") i zaryzykuję sprawdzenie LEDowego podświetlenia schowka, tylnej rejestracji i bagażnika.

Napisano

dzięki. dałeś mi do myślenia z oświetleniem i netem.

Napisano

To ja może nie będę pisał o bieżących wydatkach w mojej C5 V6 bo nawet na motostat.pl nie chce mi się już nic uzupełniać poza paliwem – i to nie dlatego, że jest ich tak dużo. Za to dla odmiany opiszę kilka praktycznych dodatków w moim aucie.

Zacznę od oświetlenia nastrojowego ..................................

Tylko że Twoje nastrojowe, to takie mało nastrojowe :) punktowe oświetlenie wybranych fragmentów konsoli i ewentualnie podłokietnika z tyłu :)

Przyjmij wyzwanie i zamontuj komplet z C4GP :) czyli sufit + paski na drzwiach, włącznie z podświetleniem kieszeni drzwi przednich :) uruchamiane wsunięciem dłoni w tęże kieszeń :)

Ja sobie wstawiłem i jest super :)

Napisano

Tylko że Twoje nastrojowe, to takie mało nastrojowe :) punktowe oświetlenie wybranych fragmentów konsoli i ewentualnie podłokietnika z tyłu :)

Przyjmij wyzwanie i zamontuj komplet z C4GP :) czyli sufit + paski na drzwiach, włącznie z podświetleniem kieszeni drzwi przednich :) uruchamiane wsunięciem dłoni w tęże kieszeń :)

Ja sobie wstawiłem i jest super :)

Sam doskonale wiesz, że ty mogłeś sobie praktycznie plug&play dołożyć takie coś z lepszej wersji a u mnie byłaby z tym rzeźba. No chyba, że o czymś nie wiem ;-)

Jedyne co pasuje praktycznie bez modyfikacji do pierwszej C5 to ta lampka u góry. Efekt i tak wystarczający. Znam takiego jednego, który w MkII chce podświetlić klamki jak w MkIII i może jeszcze coś ale to dla mnie już niepotrzebne rzeźbienie. Ja już z tego wyrosłem ;-)

Napisano

.................. ale to dla mnie już niepotrzebne rzeźbienie. Ja już z tego wyrosłem ;-)

Też mi się tak wydawało, a starszy (sporo) od Ciebie jestem :)

Napisano

Też mi się tak wydawało, a starszy (sporo) od Ciebie jestem :)

Chcesz powiedzieć, że C4GP nigdy nie występowało z "sufit + paski na drzwiach, włącznie z podświetleniem kieszeni drzwi przednich  :) uruchamiane wsunięciem dłoni w tęże kieszeń  :)" i musiałeś uskuteczniać totalną rzeźbę sztukując elementy z przedliftowego C5 MkIII (o ile dobrze pamiętam w poliftowych zrezygnowali z połowy tego oświetlenia)?

Napisano

Stary monochromatyczny wyswietlacz ustapil miejsca kolorowemu :)post-131786-0-99818100-1452805933_thumb.jpg

Napisano

Clio dostał nowy skórzany mieszek na ramce "piano black"  :] . Fabryczny ze skaju po dwóch latach zaczął pękać i był tak sztywny, że na mrozie ciężko wchodziły biegi i wyrywało ramkę z konsoli środkowej  :facepalm: . Majstersztyk motoryzacyjnego kaletnictwa - 40 złotych  :oki:   ;] .

post-152448-0-59662300-1453479173_thumb.jpg

Napisano

Wymienione lozysko kola tylnego. Koszt 400zl z robota

Napisano

Clio dostał nowy skórzany mieszek na ramce "piano black"  :] . Fabryczny ze skaju po dwóch latach zaczął pękać i był tak sztywny, że na mrozie ciężko wchodziły biegi i wyrywało ramkę z konsoli środkowej  :facepalm: . Majstersztyk motoryzacyjnego kaletnictwa - 40 złotych  :oki:   ;] .

Tak przy okazji jak się zdejmuje stary? Wystarczy mocno pociągnąć? Bo myślałem nad skróceniem go u siebie :)

Napisano

Tak przy okazji jak się zdejmuje stary? Wystarczy mocno pociągnąć? Bo myślałem nad skróceniem go u siebie :)

Ramka do konsoli jest na zatrzaskach - łapiesz w przedniej części za jeden róg i ciągniesz za skórę. Trzeba uważać żeby nie złamać zatrzasków, zwłaszcza jak jest zimno. Sama gałka jest jest na wcisk, trzeba po prostu mocno ciągnąć w górę ruszając na boki. U mnie nie chciała wyjść, więc pomocnik strzelił dwa razy młotkiem od dołu przez kleszcze morsa. Na samym pręcie jest zawulkanizowana plastikowa końcówka na którą nabita jest gałka, więc jak chcesz skrócić lewarek i zachować oryginalną gałkę, to zostaje przeciąć pręt w połowie, skrócić i połączyć jakąś metalową tuleją na klej albo wkręty robaczkowe. 

Napisano

Nie ma tego złego....

Padła mi w poniedziałek cewka elektrozaworu od gazu, ta na reduktorze. Dzisiaj wymieniłem i tak sobie "paczę" na silnik, słucham zimnego i wilgotnego i coś mi się pasek od alternatora nie spodobał. Patrzę dokładnie a tam się skubaniec rozłazi. Czyli pewnie za jakiś czas bym szukał silnika, bo jak wiadomo w silnikach F4R lubi wkręcić się w rozrząd i koniec.

Czyli miałem chyba fuksa, że mi się gaz zepsuł. Jutro na warsztat.

Napisano

Wymienione dwa tylne zaciski plus komlet klocków tyl... Szarpnelo na 900zl :(

Napisano

Umyłem ją... po 2 latach :hehe:

Napisano

Nowe aku, klocki i łączniki. Robota po ciemku - bezcenna :)

Napisano

Nowe aku, klocki i łączniki. Robota po ciemku - bezcenna :)

i może jeszcze na mrozie :)

Napisano

i może jeszcze na mrozie :)

Na szczęście jest +4 więc bez hardkoru, ale na głowę padało.

Zeźliłem się nie wąsko. Wczoraj sobie kulturnie pojechałem na parking podziemny pod CH i tam wykonałem większość robótki - sucho i widno. Oczywiście na sam koniec w jednej ze śrub łącznika (ostatnia łajza) wyrobił się imbusowy środek i całość nie dała się odkręcić. Z racji lokalizacji nie sposób było użyć elektronarzędzi a była godzina ca 21. Dziś znowu mogłem do tego podejść dopiero po ciemku, a nie chciałem odkładać bo jutro autko potrzebne. Także już pod blokiem, gdzie podciągnąłem przedłużacz - kątówką zakończyłem życie łącznika :)

Napisano

Na szczęście jest +4 więc bez hardkoru, ale na głowę padało.

Zeźliłem się nie wąsko. Wczoraj sobie kulturnie pojechałem na parking podziemny pod CH i tam wykonałem większość robótki - sucho i widno. Oczywiście na sam koniec w jednej ze śrub łącznika (ostatnia łajza) wyrobił się imbusowy środek i całość nie dała się odkręcić. Z racji lokalizacji nie sposób było użyć elektronarzędzi a była godzina ca 21. Dziś znowu mogłem do tego podejść dopiero po ciemku, a nie chciałem odkładać bo jutro autko potrzebne. Także już pod blokiem, gdzie podciągnąłem przedłużacz - kątówką zakończyłem życie łącznika :)

W C8 jaki tam teraz przebieg ? Wymieniałeś wcześniej łączniki ? Bo ja nie :)

Napisano

W C8 jaki tam teraz przebieg ? Wymieniałeś wcześniej łączniki ? Bo ja nie :)

Chyba coś koło 307 kkm. Akurat łączników wcześniej nie wymieniałem. Teraz w AutoPartnerze zaproponowali jakieś wzmacniane - zobaczymy ile pożyją.

Napisano

Chyba coś koło 307 kkm. Akurat łączników wcześniej nie wymieniałem. Teraz w AutoPartnerze zaproponowali jakieś wzmacniane - zobaczymy ile pożyją.

No to ładny wynik :) bo ja nie wymieniałem :) a nie sądzę żeby w Belgii wymieniali :)

Napisano

Do kompletu w autobusie: olej i płyn chłodniczy. Przegląd pozimowy można uznać za zamknięty.

W ramach swawoli autobusik dostał nowe obszycie gałki biegów.

Napisano

Total 5W40, filtr oleju w Berlingo :ok:

Total 5W40, filtr oleju w Modus :ok:

Napisano

Wylaczylem automatyczne wlaczanie wycieraczki tylnej po wlaczeniu wstecznego.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Napisano

807 wyjechała od Zibi_UT w tej chwili jest 147KM/356Nm wykresu nie będzię bo trzeba rozwiązać zagadkę spadającego boostu powyżej 3300 obr/min  :zgryz: 

Napisano

806 wyjechała ze sprawnym oświetleniem tył- brak tzw. "dyskoteki" :)

Napisano

Wylaczylem automatyczne wlaczanie wycieraczki tylnej po wlaczeniu wstecznego.

Co ja bym dał, żeby można było to zrobić u mnie...  :sciana:  :beksa: .

Napisano

Co ja bym dał, żeby można było to zrobić u mnie...  :sciana:  :beksa: .

Jakie masz auto? W c5 tylna ze wstecznym wlacza sie tylko jak wycieraczki przednie sa w trybie auto...

Napisano

Jakie masz auto? W c5 tylna ze wstecznym wlacza sie tylko jak wycieraczki przednie sa w trybie auto...

W Clio nie mam trybu auto, a tylna ze wstecznym włącza się zawsze jak tylko po włączeniu zapłonu chociaż na chwilę raz uruchomi się przednie. W kompie pokładowym nie ma na to opcji.

Napisano

W Clio nie mam trybu auto, a tylna ze wstecznym włącza się zawsze jak tylko po włączeniu zapłonu chociaż na chwilę raz uruchomi się przednie. W kompie pokładowym nie ma na to opcji.

U mnie w clio2 tylna na wstecznym działa tylko, jeśli wajcha jest w pozycji innej niż OFF (automat, cykle)

W C5 mam w ogóle luksus, bo nie mam tylnej wycieraczki :)

Napisano

i bardzo fajne rozwiązanie :ok:

Napisano

Co ja bym dał, żeby można było to zrobić u mnie... :sciana::beksa: .

Przedwczesna ma radosc byla bi wycieraczka sie calkiem wylaczyla. I dzis wlaczylem na nowo...

Napisano

i bardzo fajne rozwiązanie :ok:

Co kto lubi.

Napisano

po dwóch naprawach musiałem wymienić przycisk tylnej klapy, prawie całkowicie skorodował. Nowy używany dostałem za 30PLN

Napisano

@@biniu

biegaj do auta y wyciagaj alternator, po czym wymień koło pasowe alternatora, które jest ze sprzegiełkiem. Niestety mojej Żonie w drodze do pracy pasek zaczął się rozłazić, jak to kobieta stwierdziła, że cofnie się do domu weźmie moje auto, a ja jej w tym czasie naprawię :facepalm: . Niestety nie dojechała, rozrząd strzelił i po zawodach. Myślałem, że zdejmę tylko głowicę i zrobię ją na cacy, nowa uszczelka i po zawodach, niestety część zaworu pekła i wpadła pomiędzy tłok, a cylinder i dosyć mocno porysowała. Skończyło się na kupnie drugiego silnika. Jakież było moje zdziwienie gdy po złożeniu wszystkiego zu zamen do kupy pasek zaczął znowu się zsuwać i rwać. Na dodatek nie mogłem auta odpalić. "Pusty" okazał się akumulator, alternator nie ładował ale na desce zero informacji w postaci kontrolki. Podejrzewałem, że być może koło pasowe wału jest trafione ale nie bardzo chciało mi się wierzyć, bo w starym silniku było rok czasu i nie miało bicia (przełozyłem je przy wymianie rozrządu do drugiego silnika), guma nie rozwulkanizowała się etc. Dla świętego spokoju wykręciłem i mądrzejsi ode mnie też stwierdzili, że jest ok. Kosztowało mnie to dodatkowo nową śrubę. Koniec końców alternator trafił do regeneracji, koszt 2 stówki, plus moje 230 zł, za to obesrane koło pasowe alternatora. Spece w zakładzie potwierdzili, że faktycznie przez to koło pasowe takie jajca się dzieją, podobnie jest w VW tylko tam ktoś pomyślał i farfocle z paska osprzętu nie mają jak się wkręcić pod koło pasowe wału. Nie czaruj się, że to Twój silnik ma taką typową przypadłość, naszemu koledze z forum w ten sam sposób pasek narobił bałaganu w 1.5 dci i też skończyło się zerwanym paskiem rozrządu.

Jak na razie od prawie 2 lat cisza i spokój, z paskiem osprzętu nic się nie dzieje :ok:

w wielkim skrócie to jest właśnie to dziadostwo przez które mozna dostać siwych włosów

kolo-pasowe-alternatora-353031.jpg

Napisano

U mnie winna była rolka napinacza, która żyła już własnym życiem no i w sumie przebieg paska też był znaczny - ponad 55kkm.

• 2 tygodnie później...
Napisano

C5:

Olej SORT + filtr

komplet drugich wtrysków

box

208:

Wizyta gwarancyjna umowiona na jutro, cieknie z laczenia silnik-skrzynia...

Napisano

C5:

Olej SORT + filtr

komplet drugich wtrysków

box

208:

Wizyta gwarancyjna umowiona na jutro, cieknie z laczenia silnik-skrzynia...

C5 - a co się wtryskom stało ? jaki masz przebieg "na liczniku" ?

208 - łuuuu, już ? zimmering się skończył ? ile toto ma km ?

Napisano

C5 nic się wtryskom nie stało, trafiłem nowsze na podmianke, to mam :)

208- bedzie 27kkm :facepalm:

Napisano

c4ac929b5611150363c5562a0fd25ed9.jpg

Dzisiejsza nagroda ;)

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Napisano

c4ac929b5611150363c5562a0fd25ed9.jpg

Dzisiejsza nagroda ;)

A jakie jest pytanie ? żeby ją dostać :) ?

Napisano

806stką została doposażona w filtry kabinowe - fabrycznie pomimo automatycznej klimy nie było :no:

Napisano

Wymieniony rezystor wentylatora nawiewu, bo był tylko 4 bieg - po kilku godz. walki - działa.

Wymieniony przełącznik zespolony na przełącznik z tempomatem - nie działa

Napisano

806stką została doposażona w filtry kabinowe - fabrycznie pomimo automatycznej klimy nie było :no:

W wersji z "klimatronikiem" były fabrycznie, przynajmniej w Evasionie...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.