Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co zrobiłeś dla swojej Francy czyli bieżące wydatki nasze

Featured Replies

Napisano

Z okazji 7 urodzin scenic dostał nowe przyciski w 2 klamkach. Ciekawe ile wytrzymają.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Szarpnąłem się na inwestycję. Maxxis AP2 All Season. Koniec z przekładkami lato/zima. Cały rok na alu!

W związku z czym stalówki polecą na allegro. Z zimówkami w gratisie.

Napisano

Peugeot 806 - przyciemniłem szyby :D

Napisano

Peugeot 806 - przyciemniłem szyby :D

Jakieś foty ?

Ja oklejałem (10 lat temu :) ) Evasiona :)

i mnie później za każdym razem policja autostradowa w D zatrzymywała, jak przemytnika :)

Napisano

Jakieś foty ?

i mnie później za każdym razem policja autostradowa w D zatrzymywała, jak przemytnika :)

IMG_20160317_161731_zpswlwkac15.jpg

Napisano

Jakieś foty ?

IMG_20160317_161731_zpswlwkac15.jpg

No to ja gradację zrobiłem :) w drzwiach były nieco jaśniejsze niż w tylnych szybach i klapie.

Napisano

No to ja gradację zrobiłem :) w drzwiach były nieco jaśniejsze niż w tylnych szybach i klapie.

Ja z premedytacją wszystko dałem najciemniejszą folią okleić bo 806stka będzie moim "hotelem" na kółkach podczas sezonu wakacyjnego :)

Napisano

Ja z premedytacją wszystko dałem najciemniejszą folią okleić bo 806stka będzie moim "hotelem" na kółkach podczas sezonu wakacyjnego :)

Z zewnątrz wyglądało podobnie :) ale od środka jednak było "widać" różnice :)

Napisano

I kolejny prezent dla 806 stki - ramiona wycieraczek po piaskowaniu i malowaniu proszkowo na czarny mat - jak nóweczki ;)

Napisano

Wymieniłem filtr (y) kabinowy. Tak mnie naszło,  aby samemu to zrobić.  Ić pan w wuj jak to skomplikowali. Do tego trzeba być ginekologiem  :facepalm:

Napisano

I kolejny prezent dla 806stki:

IMG_20160402_122117_zps1k4eufkj.jpg

Napisano

107kkm i przyszedł czas na OT 308-ki.

Ponad standardowe płyny i filtry doszły tarcze i klocki przód, czyli koszty x3 :cfaniak: 

Napisano

dziure w misce olejowej :)

widziałem, jakieś straty poza michą i olejem?

Napisano

Dzis Lala dostala klocki z tylu nowe... w kolejce czekaja na wolna chwile ori rozrzad, olej, filtry kpl z gazem. Skora napastowana, hamulce a raczej prowadnice wyczyszczone po zimie by klocki ladnie odbijaly.

LIFE IS TOO SHORT TO RIDE SHIT BIKES

Napisano

zadnych... chyba :D

A to hydro Ci się popsuło ? żeś tak zaje...ł ?

Napisano

XP chyba poczuła się ostatnio niedoceniona. Choć  grudniu dostała nowe oponki, tarcze i klocki na przodzie. To teraz znów ponad tysiak poszedł. Pękła sprężyna, do wymiany komplet z przodu, do tego amory bo wyglądały już słabo. No i jeszcze uszczelka pod wtryskiem i filtr pp. Strasznie śmierdziało spalinami w kabinie w korku. Przebieg słuszny bo 187 kkm ale mam nadzieje, że to nie początek robienia za skarbonkę  :(

Napisano

Chlodnia klimy sie poddala po zimie, wiec poszla do wymiany :ok:

Napisano

Odgrzybiłem dzisiaj przed sezonem klimkę ;)

Napisano

Umyłem, nawoskowałem puga... w trakcie stwierdziłem, że ramię wycieraczki tylnej wyhuśtało się, kopnęło w kalendarz, wyciągnęło kopyta. Więc zamówiłem nowe ramię z piórem. Najtańsze z oferty na alledrogo. Całe 19,40zł z przesyłką.  :D

Napisano

Do niedawna było.
PugZima.JPG

Ale teraz.
minus 4 x
Zimowka.png

plus
Felgi.jpg

plus 16 x
Sruba%20do%20alu.jpg

plus 4 x
bluresponse.jpg

Na lato mamy to:
PugLato.JPG

Koszt całej operacji - 2250zł

Napisano

Zamontowałem nowe, oryginalne ramię wycieraczki tył oraz dysze spryskiwacza - koniec z obdrapanymi, brzydkimi ramionami ;)

Napisano

Chciałem w sb zmienić koła w renuarze ..... jak przyjechałem do garażu to próżno ich wypatrywałem ... jakieś skur*&&%^%& ukradły mi moje alusy z oponami, ponoć przelecieli wszystkie garaże w mojej części, z kilku, m.in. z mojego zniknęły koła.

Więc sceniol zostaje na zimie.

Napisano

Chciałem w sb zmienić koła w renuarze ..... jak przyjechałem do garażu to próżno ich wypatrywałem ... jakieś skur*&&%^%& ukradły mi moje alusy z oponami, ponoć przelecieli wszystkie garaże w mojej części, z kilku, m.in. z mojego zniknęły koła.

Jak masz zdjęcia to wrzuć, może ktoś będzie miał "super ofertę" ....

Napisano

Skradzione koła to 17" felgi Renault model jak na zdjęciach poniżej, wraz ze wszystkimi kapselkami, opony letnie Falken 2015/55/R17 oraz komplet śrub, który był w czarnym materiałowym opakowaniu.

post-136200-0-86380400-1460960614_thumb.jpg

post-136200-0-38388800-1460960623_thumb.jpg

Napisano

Złodziejom łapy uciąć i wsadzić w d.... :ogien:

Napisano

Współczuję...

Ubezpieczony miałeś garaż?

Napisano

franca dostała nowy (używany) moduł sterowania silnikiem podnoszenia tylnej lewej szyby. Po niedzielnej trasie szyba sobie opadła i tak została :ogien: 105PLN z przesyłką i godzinka roboty

Napisano

Wymiana oleju. "Remont" głowicy. Wymiana uszczelki pod głowicą. Wymiana rozrządu.

1400 zł razem. Oczywiście w Thalii.

Napisano

przegląd OT w 807 nadprogramowo osłona przegubu zew.,zacisk prawy tył, uszczelka kol. wydechowego przy okazji wyjętej turbiny został zrobiony jej przegląd w zaprzyjaźnionej firmie. Na rok spokój i nuda :smirk:

Napisano

Żeby nie było, że nic ;] - wyprałem pasy. Lepiej się zwijają.

Napisano

Jakiś specjalny płyn do tych pasów? Bo to samo mnie czeka w żony Citroenie

Napisano

Jakiś specjalny płyn do tych pasów? Bo to samo mnie czeka w żony Citroenie

Nie - woda z proszkiem do prania. Klasyczne pranie ręczne szuru-buru + trochę szorowania twardą szczotką a potem płukanie w czystej wodzie :).Po 4 pasach, których powierzchnia łącznie jest niewielka, woda w misce była czarna :)

Napisano

Zakup ori naklejki na próg oraz dysz spryskiwaczy ksenonów, guzików w klamkach i wymiana. Na końcu sprzedaż Meganki wiśniowej w dniu wczorajszym :)

Zielona została ;)

Napisano

206 dostała komplet paska wieloklinoweg i kompletny rozrząd z pompą wody  ;] Całościowo 650zł  :oki:

Napisano

nie wiem czy to się zalicza ale posprzątałem salonkę

Napisano

nie wiem czy to się zalicza ale posprzątałem salonkę

To zupełnie jak ja. Do tego żeby nie było, że nic nie robię: nasmarowałem mechanizm odsuwanych drzwi lewych, poprawiłem zamek klapy i wymieniłem gumki przy uchwytach na kubki w ostatnim rzędzie foteli. Aaa i jeszcze kabel od przedłużacza do przetwornicy schowałem w końcu pod plastikami. Gmach roboty.

Napisano

To zupełnie jak ja. Do tego żeby nie było, że nic nie robię: nasmarowałem mechanizm odsuwanych drzwi lewych, poprawiłem zamek klapy i wymieniłem gumki przy uchwytach na kubki w ostatnim rzędzie foteli. Aaa i jeszcze kabel od przedłużacza do przetwornicy schowałem w końcu pod plastikami. Gmach roboty.

Umyłem C3, zmieniłem mu koła na letnie, zrobiłem sesję foto, wystawiłam nowe ogłoszenie.... Czas zrobić miejsce w garażu :)

Napisano

Zanabyłem drogą kupna czujniki Valeo beep&park oraz samodzielnie 'tymi rencyma' je w 308ce zamontowałem.

Tapniete z klapatalka

Napisano

żeby nie było iz nie inwestuje w clio to napiszę ze dolałem płynu do spryskiwaczy ;]  

Napisano

Umyłem C3, zmieniłem mu koła na letnie, zrobiłem sesję foto, wystawiłam nowe ogłoszenie.... Czas zrobić miejsce w garażu :)

...... i wystawiłem na sprzedaż :)

https://forum.autokacik.pl/index.php/topic/420767-sprzedam-citroen-c3-ii-16-hdi-110-fap-exclusive-bezwypadkowy-warszawa/#entry5968027

Napisano
26. kwiecień:

Fele w końcu na aucie:

IMG201604_ssasphp.jpg 

30. kwiecień:

Oraz, że w zeszłym roku w lato wyświetlacz klimatronika stwierdził, iż całych cyferek nie będzie wyświetlał, zakupiłem za 30 zł nowy panel sterowania.

IMG201604_ssasphe.jpg

Czeka na wolną chwilę :D 

Jeszcze dojdzie parę innych duperelków, między innymi przyciemnione tylne szyby, aby nie przegrzewało środka i kiera w skórze:

thumb_hosting_zdjec_1461696231__60298084

Napisano
Dwie żaby :D 

IMG201604_ssqsrer.jpgIMG201604_ssqsxra.jpg

Niedawno zakupiona C3 dostała letnie laczki :) 

Napisano

Wymienione opony na letnie plus wymiana oświetlenia tablicy rejestracyjnej. Chciałem tez pozycyjne z przodu wymienić ale jak zobaczyłem ile tam jest miejsca to zwatpilem... Chyba lepiej bedzie odkręcić caly reflektor...

Napisano

Nowy olej, 4 filtry, wycieraczki przednie. Ale najwazniejsze to dokladne mycie, pozniej glinka i wosk. Efekt calkiem calkiem:)post-132027-0-00132300-1462573736_thumb.jpg

Napisano

Tarcze i klocki komplet przód + tył. Do tego wycieraczki przednie Valeo First Flat Blade.

Wszystko ładnie, pięknie ale nowa wycieraczka od strony pasażera skrzypi przy większej prędkości jak wycieram szybę :facepalm:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.