Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Giulia

Featured Replies

Napisano

Sorry, ale Fiesta ST200 (z 200 konnym silnikiem) robi setkę w 6.7 sekundy. A to trochę inna kategoria wagowa... 

Napisano

Saab 9-3 210 koni przyspiesza w 7,5 sekund -> z marna oplowska skrzynią, turbo dziurą i przednim napędem.

BMW 3 184 koniki 7,2 a jest 100-150 kilo cięższa od Giulii

Napisano
Godzinę temu, grogi napisał:

Sorry, ale Fiesta ST200 (z 200 konnym silnikiem) robi setkę w 6.7 sekundy. A to trochę inna kategoria wagowa... 

fwd zawsze będzie wolniejsze

Napisano
1 godzinę temu, grogi napisał:

sorry, ale Fiesta ST200 robi setkę w 5,2 sekundy... w 6,7 sekundy robi poprzednia 180 konna

Napisano
5 minut temu, bizz napisał:

sorry, ale Fiesta ST200 robi setkę w 5,2 sekundy... w 6,7 sekundy robi poprzednia 180 konna

ROTFL... 0-100 czy może 50-100 ?!

30 minut temu, bielaPL napisał:

fwd zawsze będzie wolniejsze

Nie ten poziom mocy, żeby na prostym asfalcie robiło to jakąkolwiek istotną różnicę.

Edytowane przez grogi

Napisano
  • Autor

tyle gadania o pokrętło....

+byłem...tempomat po lewej a głośność po prawej mi nie przeszkadza..skoro pokrętło  od radia i tak mam po prawą ręką przy skrzyni.

+ silnik fajnie brzmi

+ wnętrze ok

-/+ silnik 2.0 T tylko na automacie

-  między kierownicą a kierunkowskazami zamontowali jeszcze łopatki i przez to wajcha od kierunkowskazów była jakoś tam daleko...trzeba się chyba przyzwyczaić 

- brak manualna w  2.0t

- autko fajnie chodzi ale jakoś tych 200 koni nie czuć

Cena za wersje do leasingu 124 tyś , auto w podstawie  ma xenony i navi  za resztę trzeba dopłacać.

Wyposażona  pod to co ja potrzebuję wyszła za 137 tyś.

Niestety gabarytowo jest jak mazda 3 sedan , czyli mała.

Napisano
Dnia 7.03.2017 o 11:05, bizz napisał:

Jeszcze jedno - do salonu Alfy wpadłem bo kumpel chciał Jeepa SRT zobaczyć, a w Żorach to jeden salon,

Wszędzie to będzie jeden salon ;) FCA nie chce oddzielać tych dwóch marek

Napisano

51 minut temu, Lynda napisał:

Wszędzie to będzie jeden salon ;) FCA nie chce oddzielać tych dwóch marek

Wszędzie? :hmm: Z tego co wiem sporo salonów Alfa Romeo ma zniknąć w najbliższym czasie...

Napisano

Wszędzie? :hmm: Z tego co wiem sporo salonów Alfa Romeo ma zniknąć w najbliższym czasie...

Ztcw FCA nie chciało dać nam zgody na Jeepa i Alfe w dwóch różnych oddziałach, argumentując to w ten sposób

wytapatapatane szklanym kafelkiem

Napisano
2 minuty temu, Lynda napisał:

Ztcw FCA nie chciało dać nam zgody na Jeepa i Alfe w dwóch różnych oddziałach, argumentując to w ten sposób

wytapatapatane szklanym kafelkiem

A u nas od Kwietnia Alfa :bananpapa:a Jeep zostaje. Ponoć docelowo ma być kilka salonów Alfy w Polsce.

Edytowane przez BartoSMK

Napisano

Co mi nie pasuje? Nawiewy przypominają poloneza, tył Tipo za 50 koła, i tablet rozmiaru większego niż TV w 2000 roku w domu. :no:  Przód i felgi za bardzo przypominają 156. :no: Choć powiedzieć że brzydka to nie do końca prawda - ot poprawny samochód jak Astra V.

Napisano
6 godzin temu, AstraC napisał:

Co mi nie pasuje? Nawiewy przypominają poloneza, tył Tipo za 50 koła, i tablet rozmiaru większego niż TV w 2000 roku w domu. :no:  Przód i felgi za bardzo przypominają 156. :no: Choć powiedzieć że brzydka to nie do końca prawda - ot poprawny samochód jak Astra V.

Na zywo wyglada niestety gorzej niz na zdjeciach :(

Napisano

Gdyby to zrobił VAG, twierdziłbym tak samo. Po co Ci sterowanie głośnością na kierownicy po prawej stronie, jeżeli najczęściej po prawą ręką jest pokrętło na konsoli?

mar00ha

W subaru jest tez po prawej sterowanie glosnoscia

wysłane z tel.

Napisano
6 godzin temu, Maciej__ napisał:

Na zywo wyglada niestety gorzej niz na zdjeciach :(

No wiesz mówią że Astra IV GTC wyprzedziła stylistycznie włoskie hatchbacki. ;) A Astra V wygląda naprawdę poprawnie i ładnie. :ok:

Co do Giulii - ocenię na żywo dokładnie.

Napisano
20 godzin temu, BartoSMK napisał:

A u nas od Kwietnia Alfa :bananpapa:a Jeep zostaje. Ponoć docelowo ma być kilka salonów Alfy w Polsce.

A cholera ich wie w takim razie ;]

Napisano
Dnia 9.03.2017 o 16:51, sebaso napisał:

Ja widziałem parę razy na ulicy i imo jest bardzo ładna :ok:

Również widziałem, biała i jest ładna :)

Edytowane przez Alfi

Napisano

Orientujecie się może czy diesel 2.2 w tej Alfie to jakaś nowa konstrukcja, czy gdzieś indziej są takowe też montowane?

Napisano
Dnia 3/7/2017 o 12:46, grogi napisał:

@mar00ha_

Z tego co kojarzę, to Fiat jest jedną z niewielu marek, która na RHD przekłada dźwignie kierunkowskazów na prawo...

Nie masz racji w tym wypadku. W sumie tylko starsze japonce i koreance tak maja na "nasz" rynek. Z nowych samochodow (08-13r) to tylko Toyota i Honda przywiezione z japoni maja kierunki po prawej stronie. Cala reszta jak w LHD.

P.s. Jeszcze chyba Subaru z azjatyckich rynkow ma tak jak powyzsze.

Napisano
Dnia 11.03.2017 o 04:21, HanYs napisał:

Ten który nigdy nie jeździł Tesla ;l

Ewentualnie ktoś, kto ma potrzebę pojechać gdzieś dalej niż 200km od domu.

Napisano
Dnia 3/6/2017 o 21:14, mar00ha_ napisał:

Gdy, w latach 90-tych, uczęszczałem do szkoły jazdy instruktor powiedział mi, że nie ma powodu, aby lewa ręka nie była niemal stale na kierownicy. I ja mu wierzę. Zastanów się - przecież biegi zmieniasz prawą, więc siłą rzeczy jest Ci potrzebna do innych niż trzymanie kierownicy rzeczy. Lewa powinna być na kierownicy niemal stale, bo co z nia można robić? Okno otwierać i zamykać? Drapać się po głowie?

mar00ha

i przez caly ten czas wierzysz przypadkowemu kolesiowi a nie wyciagasz wniosków z autopsji? po tylu latach nie potrafisz stwierdzic jak operują Twoje rece? jakie masz nawyki? w ktorej trzymasz kawe? :)

jak często głośność regulujesz? masz 2 kciuki, 2 obszary na kierownicy z przyciskami - to czy jest z lewej czy z prawej, czy nawet pod kierownicą... przecież akurat to nie ma żadnego znaczenia.

tak samo jak stacyjka w saabach czy spryskiwacze w Focusie, czy sterowanie szybami w E46 (przy lewarku)... ŻADNA z ww. funkcji nie jest kluczowa podczas jazdy, ot udogodnienie, do którego każdy producent podchodzi inaczej, a które po 5 minutach używania zaczynasz intuicyjnie stosować :)

Napisano
14 godzin temu, Ryb napisał:

Ewentualnie ktoś, kto ma potrzebę pojechać gdzieś dalej niż 200km od domu.

W najsłabszej wersji  208 mi (335 km)  ;]

Napisano
19 minut temu, HanYs napisał:

W najsłabszej wersji  208 mi (335 km)  ;]

Zimą też? :]

Edytowane przez Ryb

Napisano
Teraz, HanYs napisał:

Zima to pojęcie względne. :phi:

Nie żebym zbyt mocno wierzył że ta Alfa zimą odpali ale zasięg Tesli jest tak podawany jak spalanie w hybrydach. 

rotfl

Napisano
5 minut temu, Ryb napisał:

Nie żebym zbyt mocno wierzył że ta Alfa zimą odpali ale zasięg Tesli jest tak podawany jak spalanie w hybrydach. 

rotfl

Nie jest źle. Nie jeździłem pełnego zasięgu tylko kilka mil ale jest opcja, że da się wydziadować max podany przez producenta. ;]

Napisano
22 godziny temu, jimbo22 napisał:

i przez caly ten czas wierzysz przypadkowemu kolesiowi a nie wyciagasz wniosków z autopsji?

Z autopsji mogę napisać tylko tyle, że lewą trzymam kierownicę przez 99% czasu. Prawą z 75%.

Ale mój zarzut dot. ergonomii polega na tym, że pod prawą ręką i tak jest pokrętło głosności. Skoro dają możliwość sterowania głośnością przy kierownicy, to dlaczego nie przy ręce, która nie ma dostępu do pokrętła na desce czy tunelu środkowym?

mar00ha

Napisano
2 minuty temu, mar00ha_ napisał:

Z autopsji mogę napisać tylko tyle, że lewą trzymam kierownicę przez 99% czasu. Prawą z 75%.

Ale mój zarzut dot. ergonomii polega na tym, że pod prawą ręką i tak jest pokrętło głosności. Skoro dają możliwość sterowania głośnością przy kierownicy, to dlaczego nie przy ręce, która nie ma dostępu do pokrętła na desce czy tunelu środkowym?

a po co masz sięgać na deskę prawą, jak masz głośność pod kciukiem? :)

lewa w tym czasie trzyma latte ;)

Napisano
42 minuty temu, jimbo22 napisał:

a po co masz sięgać na deskę prawą, jak masz głośność pod kciukiem? :)

lewa w tym czasie trzyma latte ;)

Problem pojawia się, gdy prawą się golisz. ;]

mar00ha

• 4 miesiące później...
Napisano

Lubie testy Marka bo nie ekscytuje sie niepotrzebnie. Ponad 200k za auto, ktorego nawigacja nie dziala, klima jak w kia a bagaznik jak w Ducato sie zamyka. :hmm: Szczerze biore BMW.

Napisano
46 minut temu, wujekcybul napisał:

Lubie testy Marka bo nie ekscytuje sie niepotrzebnie. Ponad 200k za auto, ktorego nawigacja nie dziala, klima jak w kia a bagaznik jak w Ducato sie zamyka. :hmm: Szczerze biore BMW.

ciągnięcie kabla do smartfona rządzi :hehe:

Napisano
2 minuty temu, maro_t napisał:

ciągnięcie kabla do smartfona rządzi :hehe:

To troche na sile bylo. Kiedys czytalem ile potrafi kosztowac przeniesienie sterowania komputera w samochodzie. Pewnie dodanie gniazda usb z tylu w skali rocznej produkcji to niezla fortuna.

Napisano
20 godzin temu, wujekcybul napisał:

Bierz BMW i bądź jednym z milionów kierowców na ulicy. Nowe BMW 3 obecnie na ulicy to widok obecnie niemal tak popularny jak nowy golf, nawet się nikt nie obejrzy. Dla mnie BMW 3 wizualnie  absolutnie nie porywa i jest to typowe auto, aby się wtopić w tłum i nie wyróżniać. Giulia na żywo naprawdę wygląda bardzo dobrze i świeżo i jak widzę ją na ulicy to mocno wyróżnia się z tłumu. Alfa ja to Alfa zawsze miała jakieś niedociągnięcia a mimo to ma wielu zwolenników.

Napisano
5 minut temu, sailor_p napisał:

Bierz BMW i bądź jednym z milionów kierowców na ulicy. Nowe BMW 3 obecnie na ulicy to widok obecnie niemal tak popularny jak nowy golf, nawet się nikt nie obejrzy. Dla mnie BMW 3 wizualnie  absolutnie nie porywa i jest to typowe auto, aby się wtopić w tłum i nie wyróżniać. Giulia na żywo naprawdę wygląda bardzo dobrze i świeżo i jak widzę ją na ulicy to mocno wyróżnia się z tłumu. Alfa ja to Alfa zawsze miała jakieś niedociągnięcia a mimo to ma wielu zwolenników.

Niby masz racje albo jezdzisz sprawnym nudnym samochodem albo jezdzisz alfa z doswietlaniem lawety w standardzie. Co niestety jest troche smutne, bo trzymalem kciuki zeby im sie udalo. Po wiekowym mito, srednia julietta myslalem, ze bedzie dobra zmiana....

Napisano

Włoska motoryzacje trzeba kochać i wybaczać. Nie zrozumie tego fan niemieckiej nudy i "perfekcji" ;] 

Podoba mi się ten model chociaż zrobiony po włosku. Tam gdzie na pierwszy rzut oka nie widać oszczędności na maxa (plastiki itp) i cena iście z fantazja ;] Przejechałem się tym i nawet mi się podobała za wyjątkiem irytujących skrzypień 

Napisano
21 minut temu, wujekcybul napisał:

Niby masz racje albo jezdzisz sprawnym nudnym samochodem albo jezdzisz alfa z doswietlaniem lawety w standardzie. Co niestety jest troche smutne, bo trzymalem kciuki zeby im sie udalo. Po wiekowym mito, srednia julietta myslalem, ze bedzie dobra zmiana....

dzięki powielaniu takich głupot mam okazję jeździć autem niezbyt często widzianym na ulicy  które wbrew Twoim twierdzeniom nie chce się psuć w przeciwieństwie do tej chołubionej niemieckiej hiper technologii

i nie julietta tylko Giulietta

Napisano
13 minut temu, Chorzyn napisał:

Włoska motoryzacje trzeba kochać i wybaczać. Nie zrozumie tego fan niemieckiej nudy i "perfekcji" ;] 

Podoba mi się ten model chociaż zrobiony po włosku. Tam gdzie na pierwszy rzut oka nie widać oszczędności na maxa (plastiki itp) i cena iście z fantazja ;] Przejechałem się tym i nawet mi się podobała za wyjątkiem irytujących skrzypień 

Takie testy są od przysłowiowej czapy- czepianie na silę i tyle a jak testujący bałwan nie umie uruchomić nawigacji to niech pcha wózki pod biedronką.

Podobnie jak bezprzewodowe podłączenie telefonu-  działa bez kłopotu i ma się dobrze.

ale żadnen jaśniepanicz nie raczy nawet otworzyć instrukcji bo po co -przecież wszystko wie lepiej.

Napisano
Dnia 7.03.2017 o 13:27, grogi napisał:

Dnia 7.03.2017 o 14:28, cesarz napisał:

Saab 9-3 210 koni przyspiesza w 7,5 sekund -> z marna oplowska skrzynią, turbo dziurą i przednim napędem.

BMW 3 184 koniki 7,2 a jest 100-150 kilo cięższa od Giulii

Giulia 200KM ma do setki 6,7 (wartości zmierzone). Masa własna 1430kg, ośmiobiegowy automat robi robotę.

Napisano
18 godzin temu, Dareek napisał:

Takie testy są od przysłowiowej czapy- czepianie na silę i tyle a jak testujący bałwan nie umie uruchomić nawigacji to niech pcha wózki pod biedronką.

Podobnie jak bezprzewodowe podłączenie telefonu-  działa bez kłopotu i ma się dobrze.

ale żadnen jaśniepanicz nie raczy nawet otworzyć instrukcji bo po co -przecież wszystko wie lepiej.

Dokladnie tak dlatego pozwoliłem sobie przetestować osobiście. Ciężko jest coś powiedzieć po godzinie jazdy (tylko na tyle mi dali pomimo ze "po znajmomosci"). Co do awaryjności alf się nie wypowiadam ale tez słyszałem zgoła odmienne opinie, ze stosunkowo mało się psuje. Ale generalnie auto mi się podobało i jeździłem nim uśmiechnięty ;] 

Napisano
13 godzin temu, Dareek napisał:

dzięki powielaniu takich głupot mam okazję jeździć autem niezbyt często widzianym na ulicy  które wbrew Twoim twierdzeniom nie chce się psuć w przeciwieństwie do tej chołubionej niemieckiej hiper technologii

i nie julietta tylko Giulietta

Zobaczymy jak to bedzie wypadac w rankingach niezawodnosci i wrocimy do tematu. Widze, ze osiagneli ogromny sukces w EU cale 10k aut sprzedanych od poczatku roku ulamek tego co hiper niemiecka technologia.

Napisano
2 godziny temu, wujekcybul napisał:

Zobaczymy jak to bedzie wypadac w rankingach niezawodnosci i wrocimy do tematu. Widze, ze osiagneli ogromny sukces w EU cale 10k aut sprzedanych od poczatku roku ulamek tego co hiper niemiecka technologia.

Juz była afera z rankingami niezawodności z Niemiec - jest z nimi jak z sondażami wyborczymi, coś pokazują, niekoniecznie fakty ;] 

Napisano
34 minuty temu, Chorzyn napisał:

Juz była afera z rankingami niezawodności z Niemiec - jest z nimi jak z sondażami wyborczymi, coś pokazują, niekoniecznie fakty ;] 

Plus to, że teraz jesteśmy w epoce projektowania i robienia na odwal się. A takie rzeczy jak awarie silnika typu: pęknięie tłoka, głowicy, łańcuchy rozrządu wyciągające się jak guma w majtkach, pady skrzyni biegów,  czy chlanie oleju nie są w rankingach przeglądów okresowych, czy holowań aut w ogóle uwzględnione :no: a dla, nawet pierwszego użytkownika, są maksymalnie wnerwiające.

Napisano
Godzinę temu, bartekm napisał:

Plus to, że teraz jesteśmy w epoce projektowania i robienia na odwal się. A takie rzeczy jak awarie silnika typu: pęknięie tłoka, głowicy, łańcuchy rozrządu wyciągające się jak guma w majtkach, pady skrzyni biegów,  czy chlanie oleju nie są w rankingach przeglądów okresowych, czy holowań aut w ogóle uwzględnione :no: a dla, nawet pierwszego użytkownika, są maksymalnie wnerwiające.

Zyjemy w epoce "planowania życia produktu i jego trwałości", księgowość i pieniądz rządzą wiec nie opłaca się produkować aut czy w ogóle rzeczy użytkowych zbyt trwałych. 

Z drugiej strony kiedyś ludzie robili remont silników w maluchu, poldku itp co 100kkm jak mieli szczęście i żyli ;] 

Napisano
1 godzinę temu, bartekm napisał:

Opisałeś problemy VW z jakością. Ale na VW świat się nie kończy. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.