Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Audi A6 C7 2.0 Tdi 177KM

Featured Replies

Napisano

Myślę o takim aucie jak w ogłoszeniu https://www.olx.pl/d/oferta/audi-a6-limousine-audi-a6-c7-CID5-ID16uks8.html 

Warto/niewarto w tej cenie biorąc pod uwagę co było robione. Konkretnie chodzi mi o ten egzemplarz z ogłoszenia. 

Jakie są ewentualne minusy ogólnie tego modelu co może dać po kieszeni 🫣🫣.

Jak wyglądają koszty serwisu takiego auta. 

Edytowane przez Mr_Hyde

Napisano

Zobacz ile kosztują opony do tego. Klocki, tarcze, elementy zawieszenia i inne zużywające się (zwłaszcza przy takim przebiegu) rzeczy. Nie wspominając o awariach, w tym wieku i przy tym przebiegu może zepsuć się cokolwiek i kiedykolwiek. Generalnie takie auta są drogie w utrzymaniu i mając budżet 45 kzł na zakup auta poważnie się zastanów czy stać Cię na utrzymanie tego. Spokojnie na byle awarię typu sprężarka klimatyzacji czy pompę paliwa możesz wydać 1/3 kwoty zakupu. Ceny części i robocizny są premium, a kupujesz samochód w cenie 5-letniej Pandy. 

Edytowane przez wladmar

Napisano

Białe A6 z napędem na przód, bez sline i na świńskim młynku = niesprzedawalne auto. 

Edytowane przez Piotrus

Napisano
10 godzin temu, Mr_Hyde napisał(a):

Myślę o takim aucie jak w ogłoszeniu https://www.olx.pl/d/oferta/audi-a6-limousine-audi-a6-c7-CID5-ID16uks8.html 

Warto/niewarto w tej cenie biorąc pod uwagę co było robione. Konkretnie chodzi mi o ten egzemplarz z ogłoszenia. 

a ile chcesz pojeździć? Też raczej bym poszukał quatro. Ewentualnie SuperB.  W tej cenie trafisz z trochę mniejszym przebiegiem, dalej z 4x4 i wielkościowo podobnie ale serwis powinien być tańszy. No i odsprzedaż łatwa nie będzie. 

Edytowane przez lucash

Napisano

Trzeba mieć dużo pieniędzy i fantazji żeby wydać 45 kafli na 14letnie kombi z czwartą setką dobrze zaczętą na blacie, pod warunkiem że to pierwszy właściciel i nie jest już po korekcie licznika.
Jak Kolega wcześniej pisał to już może się wszędzie i kiedykolwiek cokolwiek wysypać. Zwłaszcza że nie jest to jakaś limitowana niespotykaną wersja.
Pozdrawiam

Wysłane z mojego RMX3242 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Diesel z przebiegiem 400kkm, cóż moze pójść nie tak 😁

Napisano
15 minut temu, BOGUS napisał(a):

pod warunkiem że to pierwszy właściciel i nie jest już po korekcie licznika.

Kraj pochodzenia: Niemcy, czyli nie pierwszy właściciel i bardzo prawdopodobne, że zdjęto mu z krzyża całkiem sporo. Zastanawiam się jak bardzo trzeba być napalonym na "premium" żeby w ogóle myśleć o takim zakupie

Napisano
18 minut temu, BOGUS napisał(a):

Trzeba mieć dużo pieniędzy i fantazji żeby wydać 45 kafli na 14letnie kombi z czwartą setką dobrze zaczętą na blacie, pod warunkiem że to pierwszy właściciel i nie jest już po korekcie licznika.
Jak Kolega wcześniej pisał to już może się wszędzie i kiedykolwiek cokolwiek wysypać. Zwłaszcza że nie jest to jakaś limitowana niespotykaną wersja.
Pozdrawiam

Ludzie niewiele mniej wydają na Q7 z 3.0 tdi i tam to mogą być koszty.

Tu bym tak nie demonizował z tymi kosztami, bo raczej nikt tym do ASO nie będzie jeździć. A silnik i osprzęt to chyba obejmuje całą grupę VAG, więc naszykować zapas jak przy każdym dieslu z 300kkm+ i spoko

Napisano
Tu bym tak nie demonizował z tymi kosztami, bo raczej nikt tym do ASO nie będzie jeździć. A silnik i osprzęt to chyba obejmuje całą grupę VAG, więc naszykować zapas jak przy każdym dieslu z 300kkm+ i spoko
Po prostu to auto jak dla mnie ma absurdalną cenę jak na jego potencjalną przydatność do jeżdżenia na codzien, czyli zawsze w gotowości. A perełką rokującą nie jest i już nigdy nie będzie. W tych pieniądzach można mieć mniej wyjechane auto w podobnej wielkości. To moje zdanie. Każdy robi ze swoimi pieniędzmi co chce. Ale skoro pyta na forum to jednak ma wątpliwości i czeka na opinię innych.
Pozdrawiam

Napisano
42 minuty temu, gilbert3 napisał(a):

Kraj pochodzenia: Niemcy, czyli nie pierwszy właściciel i bardzo prawdopodobne, że zdjęto mu z krzyża całkiem sporo. Zastanawiam się jak bardzo trzeba być napalonym na "premium" żeby w ogóle myśleć o takim zakupie

Biały, jedna oś - po wypożyczalni :oki:

Napisano
22 minuty temu, BOGUS napisał(a):

Po prostu to auto jak dla mnie ma absurdalną cenę jak na jego potencjalną przydatność do jeżdżenia na codzien, czyli zawsze w gotowości. A perełką rokującą nie jest i już nigdy nie będzie. W tych pieniądzach można mieć mniej wyjechane auto w podobnej wielkości. To moje zdanie. Każdy robi ze swoimi pieniędzmi co chce. Ale skoro pyta na forum to jednak ma wątpliwości i czeka na opinię innych.
Pozdrawiam

Dla Ciebie i dla mnie tak, ale cena nie odbiega od innych ofert A6 TDI

Napisano

Biały, diesel, manual.

Brzmi jak najgorszy wariant do sprzedaży.

Jeśli nie przeraźa cię rachunek za na naprawy 8-15kpln jak coś padnie, to brać jak się podoba.

Napisano

Z punktu widzenia kogoś, kto naprawia i serwisuje takie auta, to Audi ma wartość ok 20-25 tys. zł. Osobiście nie dałbym nawet dychy za niego.

Napisano
19 minut temu, kaczorek79 napisał(a):

Z punktu widzenia kogoś, kto naprawia i serwisuje takie auta, to Audi ma wartość ok 20-25 tys. zł. Osobiście nie dałbym nawet dychy za niego.

A czego taka ocena? Aż tak źle z nimi jest, czy też zakup to dopiero początek wydatków? Co w podobnym budżecie można autorowi zaoferować? 

Napisano
13 godzin temu, Mr_Hyde napisał(a):

Warto/niewarto

Samochód z przebiegiem 300+kkm jest już praktycznie niesprzedawalne, weź to pod uwagę :oki: 

Napisano
32 minuty temu, lucash napisał(a):

A czego taka ocena? Aż tak źle z nimi jest, czy też zakup to dopiero początek wydatków? Co w podobnym budżecie można autorowi zaoferować? 

Ponieważ dla mnie diesel jest odpowiedni jedynie w ciężarówkach i traktorach rolniczych. Z premiumowości w tym Audi jest jedynie ilość miejsca w środku i wyciszenie ciut lepsze od segmentu D. Silnik za chwilę wyzionie ducha, więc remont za 15 tys, albo używka za 12 tys z montażem. Segment E z manualem? 

Wszystko droższe w eksploatacji, opony, hamulce. Korozja w zawieszeniu = utrudnione naprawy.

Jak chcemy mieć wygodę na trasy w tej cenie, to kupujemy kilka lat młodszego Superba w benzynie, ewentualnie dla fanów diesla jakieś tdi z przebiegiem o stówkę mniejszym.

No tak, ale co sąsiad na to, jak Skoda zamiast Audi pod domem stanie.

Napisano
3 minuty temu, kaczorek79 napisał(a):

Ponieważ dla mnie diesel jest odpowiedni jedynie w ciężarówkach i traktorach rolniczych. Z premiumowości w tym Audi jest jedynie ilość miejsca w środku i wyciszenie ciut lepsze od segmentu D. Silnik za chwilę wyzionie ducha, więc remont za 15 tys, albo używka za 12 tys z montażem. Segment E z manualem? 

Wszystko droższe w eksploatacji, opony, hamulce. Korozja w zawieszeniu = utrudnione naprawy.

Jak chcemy mieć wygodę na trasy w tej cenie, to kupujemy kilka lat młodszego Superba w benzynie, ewentualnie dla fanów diesla jakieś tdi z przebiegiem o stówkę mniejszym.

No tak, ale co sąsiad na to, jak Skoda zamiast Audi pod domem stanie.

ale chyba silniki benzynowe z podobnych lat = problem z olejem. Czy jest jakiś bezpieczny wybór? Co do automatu to pełna zgoda, manual jest nieporozumieniem tutaj. 

Napisano
37 minut temu, swienty napisał(a):

Samochód z przebiegiem 300+kkm jest już praktycznie niesprzedawalne, weź to pod uwagę :oki: 

nie przesadzaj

UP/ CITIGO , panda 1.2; corsa, clio 1.2 75km  z LPG idą bez problemów

Napisano
2 minuty temu, deszczowyRoman napisał(a):

nie przesadzaj

UP/ CITIGO , panda 1.2; corsa, clio 1.2 75km  z LPG idą bez problemów

W cenie zlomu, na dowozy zarcia...

Napisano
34 minuty temu, lucash napisał(a):

ale chyba silniki benzynowe z podobnych lat = problem z olejem. Czy jest jakiś bezpieczny wybór? Co do automatu to pełna zgoda, manual jest nieporozumieniem tutaj. 

Podałem przykład Superba i idąc za ciosem pierwszy z brzegu w ogłoszeniach będzie pod kazdym względem lepszym autem od tego Audi, a kiedy Audi za kolka lat będzie już w cenie złomu, Superba będzie można sprzedać za 25 tys. Na starcie oba kosztują tyle samo.

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/skoda-superb-ID6HD9K9.html?utm_medium=ad_share&utm_content=b

Napisano
4 godziny temu, deszczowyRoman napisał(a):

Co to jest?

Manual

Napisano
5 godzin temu, Artur_W_wa napisał(a):

Młody ogarniał takie do ponad 350 kkm. Ale wszystko robił sam. Włącznie z wyjęciem silnika do wymiany rozrządu ;]

Napisano
16 godzin temu, Mr_Hyde napisał(a):

Myślę że to bardzo dobry pomysł, aby rozruszać kącik :)

Będzie dużo wątków "skąd części", "co może być przyczyną" i "znowu laweta" ;]

Napisano
6 minut temu, kravitz napisał(a):

@Mr_Hyde ode mnie też masz głos na "tak" :ok:, bo powyższe argumenty do mnie przemawiają ;]

Napisano
  • Autor
29 minut temu, janusz napisał(a):

@Mr_Hyde ode mnie też masz głos na "tak" :ok:, bo powyższe argumenty do mnie przemawiają ;]

Przekonałeś mnie. Bo były same głosy na nie 🤪👍

Napisano
53 minuty temu, kravitz napisał(a):

Niestety ale AK prawie straciło swą funkcjonalność motoryzacyjną. 

Napisano
38 minut temu, lucash napisał(a):

Niestety ale AK prawie straciło swą funkcjonalność motoryzacyjną. 

Po pierwsze dlatego, że przestaliśmy jeździć Fiatami, które się ciągle sypały.

A po drugie, że zaczęliśmy kupować nowe lub prawie nowe samochody, więc też nie ma o czym pisać.

Ale jest ratunek w tym starym Audi ;]

Napisano
2 minuty temu, kravitz napisał(a):

A po drugie, że zaczęliśmy kupować nowe lub prawie nowe samochody, więc też nie ma o czym pisać.

no i jeszcze ja coś dorzucę :totalszok: 

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, kravitz napisał(a):

Przekonaliście mnie 🤪

Będzie kątent 🤪

Napisano
18 godzin temu, Mr_Hyde napisał(a):

Do czego ma służyć ten samochód?

Napisano
Godzinę temu, kravitz napisał(a):

Po pierwsze dlatego, że przestaliśmy jeździć Fiatami,

Coście się na te Fiaty uwzięli? :O:phi:

Napisano
Godzinę temu, kravitz napisał(a):

Gorzej jak kupi i będzie zadowolony a auto psuć się nie będzie:}

Pewnie będzie ale nie bardziej i drożej niż inne w takim wieku czy przebiegu:)

Na plus kosztów awaryjności-brak automatu.

Ja jeszcze dokładnie obejrzał bym spód auta, bo to już nie jest audi z tych nierdzewnych:old:

Napisano
1 godzinę temu, bielaPL napisał(a):

Jako kurnik ;]

Napisano
  • Autor
4 godziny temu, bielaPL napisał(a):

Cytując klasyka : no wiesz Leonardo na ścianie Czad 🤪

Ogólnie normalne użytkowanie na codzień 😉

Edytowane przez Mr_Hyde

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, volf6 napisał(a):

Gorzej jak kupi i będzie zadowolony a auto psuć się nie będzie:}

Biorę to właśnie pod uwagę i dlatego jeszcze się zastanawiam 🫣🫣

Napisano
Godzinę temu, Mr_Hyde napisał(a):

Może jestem w mylnym błędzie, ale normalne użytkowanie na codzień to mi się z segmentem C kojarzy raczej. 

Napisano
51 minut temu, ochkarol napisał(a):

Może jestem w mylnym błędzie, ale normalne użytkowanie na codzień to mi się z segmentem C kojarzy raczej. 

Zależy od budżetu...

Napisano

Budżet też nie za wysoki. 

Ale bardziej chodziło mi o łatwość parkowania np.

Bo komfort jazdy "po mieście" w klasie C jest wystarczający moim zdaniem. 

Do latania w trasy faktycznie wyższe segmenty będą wygodniejsze. 

Napisano
43 minuty temu, ochkarol napisał(a):

Budżet też nie za wysoki. 

Ale bardziej chodziło mi o łatwość parkowania np.

Bo komfort jazdy "po mieście" w klasie C jest wystarczający moim zdaniem. 

Do latania w trasy faktycznie wyższe segmenty będą wygodniejsze. 

Nie wszyscy parkują w centrum na ogólnodostępnych parkingach, i normalnie jeżdżą na codzień takimi lub większymi autami.

Napisano
11 godzin temu, Mr_Hyde napisał(a):

Cytując klasyka : no wiesz Leonardo na ścianie Czad 🤪

to bierz tego

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/skoda-octavia-ID6HBDbG.html

Napisano
W dniu 13.09.2025 o 23:03, Mr_Hyde napisał(a):

Z AK jest tak, że w sumie dobrze radzi, ale często jest to zasłyszana opinia niż własne doświadczenie. Na moim przykładzie gdy pytałem o auta, które finalnie kupiłem:

* Stilo 1,9 JTD - mina na AK, kupiłem, służył bezawaryjnie

* Laguna 2 1,8 noPB - mina na AK, królowa lawet, służył bezawaryjnie

* Mustang V6 3,7 - może nie mina, ale szaleństwo, auto 10 lat, z USA, po stłuczce, nie kupuj. Od dwóch lat służy bezawaryjnie.

Tak więc, do wszystkiego z umiarem.

Napisano

Też jeździłem Stilo kilka lat, super auto (takze w prowadzeniu), jedyne co mi się zepsuło to lewa zarówka - regularnie co 4-5 miesięcy - wymiana to była makabra :)

Edytowane przez Truecolor

Napisano
16 godzin temu, ochkarol napisał(a):

Coście się na te Fiaty uwzięli? :O:phi:

Autokącik się wziął z Centoszarańczy... 

Napisano
W dniu 13.09.2025 o 23:03, Mr_Hyde napisał(a):

Powiem Ci tak. W zeszłym roku coś podobnego sprzedałem.
Tyle że mój był poprzednią generacją z 2006 roku. 3L TDI ale z Quattro. Przebieg dochodził do 285k, ale był oryginalny bo to był tylko mój przebieg (kupowałem jak miał 15k). Przebieg był w 80% autostradowy a od 10 lat samochodem jeździłem po 5kkm rocznie - więcej stał jak jeździł. Po tym jak go kupiłem to w tydzień robiłem przebieg taki jak przez ostatni rok posiadania. Jak zatankowałem w Krakowie to kolejny postój robiłem za Bruxelą a kolejne tankowanie było dopiero w Szkocji. DPF był oryginalny ale raz na 3 miesiące się wypalał (wstyd mi było jak robiłem chmurę dymu jak stałem w korku kiedy mi przyszło podjechać do biura)

Samochód był w takim stanie że zalewałem bak, wsiadałem i nie bałem się jechać na drugi koniec Europy. Ale sam sobie o niego dbałem, olej, klocki, tarcze, opony, któreś elementy wahaczy jak coś zaczynało stukać.

Nigdy mnie nie zawiódł, zawsze dojechał, przez 18 lat absolutnie ani jednej awarii (poza złapanym kapciem). Sprzedawałem z żalemale nadszedł czas na coś nowego.

Sprzedał się za połowę tej ceny.

Części eksploatacyjne nie takie drogie, naprawy serwisowe to nie powiem bo nie korzystałem. Także zdarzają się egzemplarze bezawaryjne.

Niestety na stronie a6klub pojawiały się "paragony grozy" za jakieś naprawy.

Napisano
38 minut temu, bengamin napisał(a):

Sprzedał się za połowę tej ceny.

Twój nie był przypadkiem z kierownicą po prawej?

Napisano
16 godzin temu, Mr_Hyde napisał(a):

Duster z LPG nowy kosztuje w promce 78500. 

Te trzydzieści koła wolałbym wziąć na kredyt nawet gotówkowy niż oddać w formie serwisowania tego Audi. 

Jeśli to byłby samochód o znanej przeszłości, najlepiej po kimś bliskim, auto które znasz - to jeszcze bym się zastanowił. Ale miałem przyjemność serwisowania BMW 5 właśnie do takiej codziennej jazdy i tylko dlatego że dawała dużo funu, serce mnie nie bolało. 

Ta lodówka w której będziesz grzebał patykiem jak leśniczy w gównie da Ci tylko frustrację. 

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, bizz napisał(a):

Jeśli to byłby samochód o znanej przeszłości, najlepiej po kimś bliskim, auto które znasz -

Tylko dlatego rozważałem zakup, ale już mi powoli przechodzi 🫣🫣😉

Napisano
1 minutę temu, Mr_Hyde napisał(a):

Tylko dlatego rozważałem zakup, ale już mi powoli przechodzi 🫣🫣😉

Problem też trochę w tym, że nie ma już przepaści względem klasy premium. Do tego pozostałe marki mocno podgoniły wyposażeniowo i coraz częściej się zdarza, że czuję lekki dyskomfort wsiadania do mojej A4 (służbówka bieda wersja) po tym jak wysiądę z samochodu jakiegoś kumpla, Kii czy Hyundaia. 

Napisano
32 minuty temu, bizz napisał(a):

Problem też trochę w tym, że nie ma już przepaści względem klasy premium. Do tego pozostałe marki mocno podgoniły wyposażeniowo i coraz częściej się zdarza, że czuję lekki dyskomfort wsiadania do mojej A4 (służbówka bieda wersja) po tym jak wysiądę z samochodu jakiegoś kumpla, Kii czy Hyundaia. 

ale żadna Kia czy Hyundai w tej samej klasie nie podskoczy nawet do A4. Może jakbyś siadł z SantaFe do A4 o może bo fotele fajne i jednak inne zegary i wyświetlacze. Jeżdziłem trochę Kią CeedX i jak się nie patrzy na wnętrze to masz rację. Przepaści nie ma ale dalej widać i czuć tą różnicę w cenie. Dla mnie wyciszenie to podstawa bo to jedyne co będzie dokuczać, do obsługi się człowiek przyzwyczai. Czasami trzeba przejść tą drogę z bardzo używanym samochodem żeby wiedzieć że kolejny będzie nowy ale z taniej marki.