Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Porsche królem!

Featured Replies

Napisano

Czyli wyścig na ćwierć mili miedzy 10 fajnymi (lub mniej fajnymi) samochodami. Dla pokazania jak kiepskie sa hot hatche dolozono Golfa GTI i Fiestę ST. Jedyne co mnie w tym zadziwiło to dobra pozycja BMW M4 - pomimo małej mocy w stosunku do reszty zakończyło wyścig na przyzwoitej pozycji. Bijąc na głowę samochód specjalnie zaprojektowany do takich wyścigów - Camaro Z/28! A 911 Turbo S po prostu zwija beton i nic mu nie jest w stanie podskoczyć. Miłego oglądania!

Napisano

Kto by pomyślał? Porsche: "miszczem" prostej!

yikes.gif

Napisano

Oryginalny sposób wsiadania do Camaro hehe.gif

Napisano

Jak by się pozamieniali autami to wynik pewnie byłby inny smile.gif

Samochody powinny mieć automatyczne skrzynie, do takich porównań.

Ale podoba mi się alfa kontra camaro, alfa 270 koni mniej a dopiero na sam koniec camaro wyprzedziło alfe biglaugh.gif

Napisano

...

> Ale podoba mi się alfa kontra camaro, alfa 270 koni mniej a dopiero na sam koniec camaro

> wyprzedziło alfe

Bo ciężkie jak słoń, więc przyspieszenie ma słabsze ale prędkość wymaga mocy, więc Alfa w końcu wymiękła.

Napisano
  • Autor

> Oryginalny sposób wsiadania do Camaro

To dla szpanu, drzwi sie normalnie otwierają.

Napisano
  • Autor

> Jak by się pozamieniali autami to wynik pewnie byłby inny

> Samochody powinny mieć automatyczne skrzynie, do takich porównań.

> Ale podoba mi się alfa kontra camaro, alfa 270 koni mniej a dopiero na sam koniec camaro

> wyprzedziło alfe

Alfa jest lekka jak piórko. I stosunek mocy do masy jest przyzwoity. Niestety przy dużych prędkościach liczy sie moc/opory powietrza a nie stosunek mocy do masy wiec Alfa wymięka.

Napisano

> To dla szpanu, drzwi sie normalnie otwierają.

Dzięki.. ok.gif nigdy bym na to nie wpadł ok.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifpad.gif

Napisano

po co porównywać 200 konną fieste do 600 konnego Gtr`a?

Napisano

> po co porównywać 200 konną fieste do 600 konnego Gtr`a?

żeby zobaczyć różnicę papierową do rzeczywistości

widzialem kiedys porównanie F1 kontra rajdówki kontra zwyklego hot-hatcha z Top Gear moze

fajnie to wygladalo zlosnik.gifok.gif

Napisano
  • Autor

Tak samo mozna zapytać po co porównywać 400 KM M3 do 600 KM GTR wink.gif Właśnie po to zeby fajnie sie oglądało. A propos oglądania to ciekawe ze Fiesta prawie dogoniła golfa GTI...

Napisano

> fajnie to wygladalo

Fajnie by wyglądało wrzucenie tu teraz porównania cen. Bo ta Fiesta to wcale głupio w takim wypadku mogła by nie wypaść jako seryjna tania zabawka ok.gif

Napisano

> Fajnie by wyglądało wrzucenie tu teraz porównania cen. Bo ta Fiesta to wcale głupio w takim wypadku

> mogła by nie wypaść jako seryjna tania zabawka

W dodatku że kosztuje prawie 40k PLN mniej niż prawie tak samo jeżdżący GTI grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Fajnie by wyglądało wrzucenie tu teraz porównania cen. Bo ta Fiesta to wcale głupio w takim wypadku

> mogła by nie wypaść jako seryjna tania zabawka

Okaże się to co zawsze mówiłem - za każdy ułamek sekundy do setki mniej trzeba płacić coraz więcej. Jak się chce optymalnie wykorzystać pieniądze to najlepiej kupić M3 i popracować nad refleksem/techniką - wtedy można i 911 Turbo S przegonić. Założę się że w slalomie Fiesta z profesjonalnym, rajdowym kierowcą pokazała by wydech 911 Turbo S ze mną za kierownicą.

Napisano

> > 911 Turbo S po prostu zwija beton i nic mu nie jest w stanie podskoczyć. Miłego oglądania!

nic dziwnego, że wygrało skoro na starcie było najbliżej mety zlosnik.gif powinno zostać zdyskwalifikowane

287961109-Untitled-1.jpg

post-104479-14352526147888_thumb.jpg

Napisano

> Czyli wyścig na ćwierć mili miedzy 10 fajnymi (lub mniej fajnymi) samochodami. Dla pokazania jak

> kiepskie sa hot hatche dolozono Golfa GTI i Fiestę ST. Jedyne co mnie w tym zadziwiło to dobra

> pozycja BMW M4 - pomimo małej mocy w stosunku do reszty zakończyło wyścig na przyzwoitej

> pozycji. Bijąc na głowę samochód specjalnie zaprojektowany do takich wyścigów - Camaro Z/28! A

> 911 Turbo S po prostu zwija beton i nic mu nie jest w stanie podskoczyć. Miłego oglądania!

ale z d00py porownanie .... GTR i Golf ....... troche nie ta polka cenowa, troche nie ten target

Napisano

> nic dziwnego, że wygrało skoro na starcie było najbliżej mety powinno zostać zdyskwalifikowane

ale silnik miało najdalej wink.gif

Napisano

aby pokazac ze fiesta z 200K 5 x tansza wypada blado (4-5 sekund) przy aucie za kilkaset tys omocy 600KM:)

To jakby Pudzian walczyl z Ibiszem:))))

Napisano

To proste. Masz Golfa a wiesz jak to będzie jak kupisz GTRa wink.gif

Napisano

Dla pokazania jak

> kiepskie sa hot hatche dolozono Golfa GTI i Fiestę ST. Jedyne co mnie w tym zadziwiło to dobra

no stary ale co ty porownujesz, wsadz do takiej fiesty silnik 450 koni i wtedy zrobic test a nie ferrarka z silnikiem ponad 400 koni i fiesta z niespelna 200 konnym silnikiem to co sie dziwisz....

mnie gtr troche zdziwil na minus oczywiscie, ze tak slabo poszedl...

Napisano

> Jak by się pozamieniali autami to wynik pewnie byłby inny

> Samochody powinny mieć automatyczne skrzynie, do takich porównań.

> wyprzedziło alfe

Camaro ogólnie jest ociężałe. Próbowałem się z wersją SS i do 200km/h było łeb w łeb, mimo że miałem tylko 180 koni wtedy i na starcie zostałem. Dogoniłem go na 3-ce.

Napisano

Kiepskie Hot Hatche? Kosztują ułamek ceny Porsche czy Lamborghini więc o czym ma być ta dyskusja ?

Jaki sens super wozów za milion kiedy golf za 120 tys jest równie szybki ???

Napisano

> Kiepskie Hot Hatche? Kosztują ułamek ceny Porsche czy Lamborghini więc o czym ma być ta dyskusja ?

> Jaki sens super wozów za milion kiedy golf za 120 tys jest równie szybki ???

Bo to nie chodzi o jechanie, a o pokazanie, że wydało się milion, a nie tylko 120 tysięcy zlosnik.gif

Napisano

> Bo to nie chodzi o jechanie, a o pokazanie, że wydało się milion, a nie tylko 120 tysięcy

Właśnie. Te auta mają kosztować milion, bo często chodzi właśnie o to żeby milion wydać. Czy tam dowolną inną kwotę - im wyższą tym lepiej.

Napisano

> Właśnie. Te auta mają kosztować milion, bo często chodzi właśnie o to żeby milion wydać. Czy tam

> dowolną inną kwotę - im wyższą tym lepiej.

I na ogół stoją pod pokrowcem w garażu, a jeżdżone są od święta na pokaz.

Napisano

> I na ogół stoją pod pokrowcem w garażu, a jeżdżone są od święta na pokaz.

i dobrze… kto bogatemu zabroni…

ma auto, wiochy na dzielni nie robi…to czemu nie..

Napisano

> Założę się że w slalomie Fiesta z

> profesjonalnym, rajdowym kierowcą pokazała by wydech 911 Turbo S ze mną za kierownicą.

myślę że pierwszy lepszy typ startujący z sukcesami w wyścigach choćby amatorskich ale regularnie pokazałby rury w takiej sytuacji 95% AK zlosnik.gif

Napisano

> Czyli wyścig na ćwierć mili miedzy 10 fajnymi (lub mniej fajnymi) samochodami. Dla pokazania jak

> pozycja BMW M4 - pomimo małej mocy w stosunku do reszty zakończyło wyścig na przyzwoitej

> pozycji. Bijąc na głowę samochód specjalnie zaprojektowany do takich wyścigów - Camaro Z/28! A

> 911 Turbo S po prostu zwija beton i nic mu nie jest w stanie podskoczyć. Miłego oglądania!

Ten amerykański "test" jest równie beznadziejny, jak twoje zawsze pełne siebie komentarze.

Napisano

> Bo to nie chodzi o jechanie, a o pokazanie, że wydało się milion, a nie tylko 120 tysięcy

o pokazanie ze jedzie sie autem za milion, a nie ze sie wydalo:)

Napisano

> o pokazanie ze jedzie sie autem za milion, a nie ze sie wydalo:)

Dziwna ta Wasza dyskusja niewiem.gif

Jak ktoś zarabia (lub po prostu ma) miliony to kiego grzyba ma jeździć fiestą? hmm.gif

Stać mnie na łososia to sobie kupuję łososia a jak nie to wpieprzam pasztetową i też jest fajnie.

Napisano

> żeby zobaczyć różnicę papierową do rzeczywistości

> widzialem kiedys porównanie F1 kontra rajdówki kontra zwyklego hot-hatcha z Top Gear moze

> fajnie to wygladalo

Mogę się podeprzeć klasyką zlosnik.gif

PS. Te R5 Fiata pięknie gra serduszka.gif

Napisano

> Mogę się podeprzeć klasyką

> PS. Te R5 Fiata pięknie gra

szkoda tylko że panewy się przekręcały jak pszczoły w zime

Napisano

A z tych wszystkich i tak na codzien wolalbym Golfa zlosnik.gifhehe.gif

Napisano

> A z tych wszystkich i tak na codzien wolalbym Golfa

Bez przesady. BMW wydaje się zupełnie dobre do wszystkiego ok.gif

Napisano
  • Autor

> Bez przesady. BMW wydaje się zupełnie dobre do wszystkiego

Mi też się właśnie wydaje że M3/M4 jest taką rozsądną alternatywą pomiędzy wydaniem za dużo pieniędzy a kupieniem powolnego kloca.

Napisano

> Mi też się właśnie wydaje że M3/M4 jest taką rozsądną alternatywą pomiędzy wydaniem za dużo

> pieniędzy a kupieniem powolnego kloca.

Zawsze tak było. Począwszy od M3 e30, które kosztowało jakieś 45k EUR, później za 53k EUR można było kupić M3 e36, które jechało ponad 280km/h. W zasadzie każda generacja ma fajną alternatywę, tym bardziej, gdy oprócz sprintu zestawimy M3 w slalomie.

Napisano

Mnie bardzo brakuje tutaj auta z silnikiem elektrycznym, które prawdopodobnie złoiło by dupska najlepszym benzynowcom.

Napisano
  • Autor

> Mnie bardzo brakuje tutaj auta z silnikiem elektrycznym, które prawdopodobnie złoiło by dupska

> najlepszym benzynowcom.

BMW i8 to jaki ma silnik?

Napisano
  • Autor

> A gdzie Tesla?

Dojechała do mety zanim włączyli kamerę.

Napisano

> Dojechała do mety zanim włączyli kamerę.

No tak też myślałem. Silniki spalinowe są skazane na porażkę, mimo

że tak wielu kocha ich dźwięk...

Napisano

> BMW i8 to jaki ma silnik?

jakieś smieszne 1.5l 3cylindrowe z milionem turbinek ? zlosnik.gifsmirk.gif

i jeszcze jakis elektryczny - czy nawet kilka smirk.gif

Napisano

> Bez przesady. BMW wydaje się zupełnie dobre do wszystkiego

Ale bylbym zatrzymywany bez przerwy prze policial.gif jakobym byl znajomym Bogusia a w Golfie czulbym sie anonimowy zlosnik.gifhehe.gif i Golf ma wiecej drzwi rotfl.gif

Napisano

> No tak też myślałem. Silniki spalinowe są skazane na porażkę, mimo

> że tak wielu kocha ich dźwięk...

Tak naprawde, to ktory z popularnych aut z silnikiem spalinowym ma fajny dźwięk?

Trzeba wejsc w polke takich aut jak te tutaj zeby mozna bylo mowic o przyjemnych doznaniach sluchowych. Chyba ze ktos lubi np dzwiek wydobywajacy sie z TDI, Ecoboost czy innego Tce zlosnik.gif

Napisano

> Zawsze tak było. Począwszy od M3 e30

Z e30 M3 był pewien kłopot. Wyglądał jak samochód stuningowany w stylu japońskim.

Bardzo rzucał się w oczy.

Napisano

> kiepskie sa hot hatche dolozono Golfa GTI i Fiestę ST.

Jaki jest sens porównywania czegoś co ma 217 km z czymś co ma 560 km? I stwierdzenie że to 2 jest lepsze? Zapomniałeś jeszcze o cenach tych 2 samochodów.

Napisano
  • Autor

> Jaki jest sens porównywania czegoś co ma 217 km z czymś co ma 560 km? I stwierdzenie że to 2 jest

> lepsze? Zapomniałeś jeszcze o cenach tych 2 samochodów.

Wow, następny smile.gif

Napisano

> Tak samo mozna zapytać po co porównywać 400 KM M3 do 600 KM GTR Właśnie po to zeby fajnie sie

> oglądało. A propos oglądania to ciekawe ze Fiesta prawie dogoniła golfa GTI...

Ja bym tam wstawił malucha, to dopiero byś miał radochę grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> A co nie prawda to?

Uważasz że to ja zrobiłem to porównanie? smile.gif