Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupujemy samochód za ok 60k zł.

Featured Replies

Napisano

Mam pewne swoje typy. Jestem Ciekaw, co Wy byście kupili, mówimy o nowym samochodzie z salonu.

Napisano

> Mam pewne swoje typy. Jestem Ciekaw, co Wy byście kupili, mówimy o nowym samochodzie z salonu.

Nie wysiliłeś się z kryteriami ...

Napisano
  • Autor

> Nie wysiliłeś się z kryteriami ...

Gdybym napisał kryteria, polecany byłby samochód pokroju matiza.

Chce coś komfortowego, potrzebuje wygodnie zaparkować na parkingu centrum handlowego, oraz wygodnie jechać w dalekie trasy. Diesel odpada. Spalanie 7-8l.

Wieczorem napiszę swoje typy i będę prosił Was o opinie. Chciałbym najpierw Was wysłuchać.

Napisano

> Mam pewne swoje typy. Jestem Ciekaw, co Wy byście kupili, mówimy o nowym samochodzie z salonu.

Ja ostatnio rozpatrywałem hatchbacki: Auris 1,6 benzyna w wersji Sprint i Cruze 2.0 diesel 160KM ...

Co byście wybrali zlosnik.gif

Napisano

Seat Ibiza 1.2 TSI ST DSG Style

Napisano
  • Autor

> Ja ostatnio rozpatrywałem hatchbacki: Auris 1,6 benzyna w wersji Sprint i Cruze 2.0 diesel 160KM

> ...

> Co byście wybrali

Auris jest ładny, podoba mi się. Problem jest z wykonaniem w środku. Miałem półroczny model przez 2 tygodnie i totalna tandeta w środku. Tunel plastikowy przy drążku strzela sick.gif

Napisano

> Gdybym napisał kryteria, polecany byłby samochód pokroju matiza.

> Chce coś komfortowego, potrzebuje wygodnie zaparkować na parkingu centrum handlowego, oraz wygodnie

> jechać w dalekie trasy. Diesel odpada. Spalanie 7-8l.

> Wieczorem napiszę swoje typy i będę prosił Was o opinie. Chciałbym najpierw Was wysłuchać.

Jak nie chce Ci się napisać normalnie pytania, to mi się nie chce doradzać ...

Za 60kpln można mieć yarisa i octavię, fajny rozrzut

Napisano

> Gdybym napisał kryteria, polecany byłby samochód pokroju matiza.

> Chce coś komfortowego, potrzebuje wygodnie zaparkować na parkingu centrum handlowego, oraz wygodnie

> jechać w dalekie trasy. Diesel odpada. Spalanie 7-8l.

> Wieczorem napiszę swoje typy i będę prosił Was o opinie. Chciałbym najpierw Was wysłuchać.

Megane. Tylko nie zmieści się w budżecie, gdyby konfigurować z tym silnikiem, który bym osobiście chciał. Dynamique 130 TCe to koszt 70750zł wg konfiguratora. Co uda się urwać, tego strona nie powie, bo to wynika tylko ze zdolności negocjacyjnych.

Generalnie - jak wygodnie pojechać w dalekie trasy, to w założonym budżecie tylko i wyłącznie klasa C. A budżet to niestety dolne stany dla kompaktów - w grę wchodzą jedynie podstawowe, nieco tylko doposażone wersje. Megane z 1.6 16V to koszt ~53kzł - tu więc zostaje parę tysi na gadżety, koła zimowe, itp.

Napisano

Stosując własne kryteria wybrałbym Hyundai Elantra lub Chevrolet Aveo 1,6 sedan (nowy model). Twoje kryteria nie są precyzyjne więc ciężko powiedzieć, który samochód najlepiej by się nadawał.

Napisano

> Zależy jakie dystanse do pokonania w roku i w jakich warunkach..

Jazda miejsko-wiejska ~20kkm rocznie.

Kusi mocny diesel, ale tak jak poprzednie diesle 125KM i 150KM były chwalone, tak ten jest na rynku od niedawna hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Jak nie chce Ci się napisać normalnie pytania, to mi się nie chce doradzać ...

> Za 60kpln można mieć yarisa i octavię, fajny rozrzut

Ja jeżdżę do pracy codziennie po 25km w jedną stronę i jeżdżę drogą szybkiego ruchu. Czasem na weekend wyjeżdżam gdzieś odpocząć. Nie chce jakiegoś wielkoluda. Silnik żeby miał min 100KM, aby to też w miarę w trasie sobie dawało radę.

O jakich kryteriach mówisz ? Napisz dokładniej o co pytasz, to napiszę ok.gif Wielkością bardziej Octavia niż Yaris. Chciałbym auto, którym będę jeździł min 4 lata, a nie siedział w serwisie ok.gif

Napisano
  • Autor

> Zależy jakie dystanse do pokonania w roku i w jakich warunkach..

Średnio ok 40 000 km rocznie. Trasy głównie autostradowo miejskie

Napisano

> Średnio ok 40 000 km rocznie. Trasy głównie autostradowo miejskie

Czyli wychodzi ok 20kPLN rocznie na sama benzyne...

Ja bym chyba pomyslac o jakims mniejszym dieslu jednakok.gif

Napisano

> Ja jeżdżę do pracy codziennie po 25km w jedną stronę i jeżdżę drogą szybkiego ruchu. Czasem na

> weekend wyjeżdżam gdzieś odpocząć. Nie chce jakiegoś wielkoluda. Silnik żeby miał min 100KM,

> aby to też w miarę w trasie sobie dawało radę.

> O jakich kryteriach mówisz ? Napisz dokładniej o co pytasz, to napiszę Wielkością bardziej

> Octavia niż Yaris. Chciałbym auto, którym będę jeździł min 4 lata, a nie siedział w serwisie

nowy Hyundai I30 1.6 120KM ok.gif

Napisano

Meganka?

Ostatnio kupiliśmy benzynową do firmy - przyjemne autko smile.gif

Napisano

> Ja ostatnio rozpatrywałem hatchbacki: Auris 1,6 benzyna w wersji Sprint i Cruze 2.0 diesel 160KM

> ...

> Co byście wybrali

Cruze ma lepiej wykonane i solidniejsze wnętrze ok.gif - przynajmniej takie mam wrażenia z oględzin. Aurisa mam - i gorzej niż przypadku Aurisa być nie może zlosnik.gif - plus przynajmniej taki, że gwarant choć częściowo się poczuwa do odpowiedzialności i największe problemy (takie jak np. tapicerka rozłażąca się na szwach) usuwa na swój koszt...

Napisano

1. Cruze,

2. Corolla - będzie ciut droższa,

3. Bravo,

4. Megane.

Napisano

ja kupiłbym megane 1.4TCE 130KM ale potrzebowałem kombi do 60kpln i mam to co mam

GP

Napisano

Co Wy z tym Megane? Jeździliście tym czy tylko się przejechaliście? Okropnie tandetne wykonanie w środku, koledze po 40kkm sprężyny z fotela wyszły i silnik jest zarzygany olejem!!! sick.gif Tylna półka się telepie, zawieszenie jak dla mnie bez sensu... Długo by wymieniać. Za to całkiem fajny układ kierowniczy.

Ja bym na pewno nie dał takich pieniędzy za to auto.

Napisano

nowy leon własnie wchodzi na rynek - mozna go przemyslec

Napisano

> Jak nie chce Ci się napisać normalnie pytania, to mi się nie chce doradzać ...

> Za 60kpln można mieć yarisa i octavię, fajny rozrzut

ale odpowiedz co Ty byś kupił za tę kase. Ogranicz sie tylko do swoich potrzeb wg własnych wartości i byc moze będzie to auto które nijak sie nie wpisze w to o czym myśli autor watku a weźmie je pod uwage ok.gif Ja z nowych to kupiłbym używaną primere kmb za ca 25 koła a reszte wydał na przyjemności fly.giffly.giffly.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

Z salonu to może Fiat Bravo, albo Punto jakieś, ale nie wiem jak tam z wypasem.

Podobno Bravo jest ciut wygodniejsze niż stilo i sporo cichsze. Za tą cenę

nic premium nie dostaniesz. Możesz celować w Aveo, albo w Skodę Rapid,

ale nie wiem czy cena nie będzie za bardzo zaporowa. Za 60 skonfigurujesz

też chyba VW Polo nowe, ale golas.

Napisano

>. Za 60 skonfigurujesz

> też chyba VW Polo nowe, ale golas.

a jak sie konfiguruje golasa? zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> a jak sie konfiguruje golasa?

sciana.gif

Wybiera najtansza opcje w 1 okienku i nie dorzuca nic w nastepnych.

Napisano

Kia Soul - o ile pamiętam w PL koszuje 50 kPLN = mieści się.

Napisano

Z nowych to na pewno I30 i ceed. Można pomyśleć o octavii 1.4 tsi i wykupić sobie przedłużenie gwarancji, albo kupić clasika z 1.6 lpg.

Meganka jest całkiem przyjmenym autem, lecz bardzo kobiecym.

Skoda Yeti też się zmieści w tym pułapie cenowym.

O bravo też można pomyśleć , lecz koszt przedłużenia gwarancji w fiacie to sciana.gif, chyba że mają jakieś podstawy do takiej opłaty za pakiet bezpieczeństa od napraw zlosnik.gif

Jeżeli wchodzi w grę roczne, to zdecydowanie golf 6 -bardzo często z ubezpieczeniem od kosztów naprawa do 5 lat, więc można bez obaw te 4 lata pojeździć.

Nowy focus też jest wart uwagi ok.gif

Napisano

Jeśli się da, to Octavia 1.2/1.4TSI z DSG

Chociaż ja bym brał 500 Abarth zlosnik.gif

Napisano

. Za 60 skonfigurujesz

> też chyba VW Polo nowe, ale golas.

Ciekaw jestem co to za golas za 60tyś zł?

Napisano

> Przy takim przebiegu z zastanowiłbym się jednak nad benzynką..

Jest 1,8 140KM hmm.gif

Ciężki wybór. Do tej pory wolałem benzynę, ze względu na klekot diesla, którego nie cierpię i małe przebiegi.

Ale ten w Chevrolecie podobno jest cichy i nieźle wymiata ... bo oszczędny to zdaje się nie jest hehe.gif

Napisano

> Ja jeżdżę do pracy codziennie po 25km w jedną stronę i jeżdżę drogą szybkiego ruchu. Czasem na

> weekend wyjeżdżam gdzieś odpocząć. Nie chce jakiegoś wielkoluda. Silnik żeby miał min 100KM,

> aby to też w miarę w trasie sobie dawało radę.

> O jakich kryteriach mówisz ? Napisz dokładniej o co pytasz, to napiszę Wielkością bardziej

> Octavia niż Yaris. Chciałbym auto, którym będę jeździł min 4 lata, a nie siedział w serwisie

Chevrolet Cruze 1.8 141 KM LPG LT+ Premium

+ nie wybrano promocji (dostępne 5 promocji)

Instalacja LPG z montażem

Rabat do 7000 PLN (RP11)

...

Napisano

A o Astrze myślałeś? Załapałbyś sie na zniżkę dla grupy zawodowej smile.gif priv

Napisano

> Chevrolet Cruze 1.8 141 KM LPG LT+ Premium

> + nie wybrano promocji (dostępne 5 promocji)

> Instalacja LPG z montażem

> Rabat do 7000 PLN (RP11)

> ...

Zeszłoroczne LT+Premium z dieslem można kupić za 60kzł - taką propozycję miałem smile.gif

Tegoroczny Cruze z dieslem i klimą bez zbędnego wypasu też za 60kzł można wyrwać ok.gif

Napisano

> Zeszłoroczne LT+Premium z dieslem można kupić za 60kzł - taką propozycję miałem

> Tegoroczny Cruze z dieslem i klimą bez zbędnego wypasu też za 60kzł można wyrwać

ok.gif w tej cenie chyba nic lepszego się nie dostanie skromny.gif

Napisano

> Chciałbym auto, którym będę jeździł min 4 lata, a nie siedział w serwisie

Hultaj z 5 lat gwarancji. Nawet jak coś sie sypnie to bierzesz auto zatępcze

W budżecie zmieści sie Elantra jak ciut ponegocjujesz albo nagniesz o 900zł A jak nie pasi to i30 i jeszcze zostanie na benzynę.

Tylko warto sprawdzić które modele podpadają pod 5 lat gwarancji bo ZTCP to nie wszystkie

Napisano

> Hultaj z 5 lat gwarancji. Nawet jak coś sie sypnie to bierzesz auto zatępcze

> W budżecie zmieści sie Elantra jak ciut ponegocjujesz albo nagniesz o 900zł A jak nie pasi to i30 i

> jeszcze zostanie na benzynę.

> Tylko warto sprawdzić które modele podpadają pod 5 lat gwarancji bo ZTCP to nie wszystkie

A te 5 lat nie jest czasem tak jak w KIA, ze niewiele podespolow ma taka gwarancje??

Napisano

> A te 5 lat nie jest czasem tak jak w KIA, ze niewiele podespolow ma taka gwarancje??

niewiem.gif Nie zaglębiałem tematu. Ale jakby co to jest 5 lat assistance biglaugh.gif

Elantra to kawał auta z przyzwoitym silnikiem za przyzwoite pieniądze. Dlatego ją podrzuciełm do rozwazenia. Gwarancja to dodatkowy bonus

Napisano

> ...

> Co byście wybrali

Astra 1.6.

Napisano
  • Autor

Abarth 500 prawie sie miesci zlosnik.gif

Napisano

> . Za 60 skonfigurujesz

> Ciekaw jestem co to za golas za 60tyś zł?

No, teraz to już nie ma szyb na korbkę, ale w tej cenie masz jeno 1.4 85 KM... Co prawda Highline, ale ten silnik facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

Można Astrę III Classic 1.6 z różnymi bajerami sobie wybrać lub 1.7 CDTI z mniejszą ilością bajerów. Ewentualnie AIV ale golas z 1.4 16V 100KM. oslabiony.gif

Napisano

1mo kupiłbym klasę wyższe z większym nalotem niz nówka (podemówka 50k-80k km) za deko większą kwotę.

2ndo Jeżeli jednak chcesz kompakta to weź podemówkę Civica. Największa zaleta: niesamowicie trzyma cenę. Wcześniej czy później będziesz pewnie chciał większe auto i miło się zdziwisz przy odsprzedaży

kliku

Napisano

Gdybym miał taką kwotę na auto zdecydowałbym się na Chevroleta Cruze 1.8. Niedługo będzie też dostępny silnik 1.4T, ale pewnie do tych 60kzł trzeba będzie jeszcze dorzucić parę złotych.

Napisano

> Gdybym miał taką kwotę na auto zdecydowałbym się na Chevroleta Cruze 1.8. Niedługo będzie też

> dostępny silnik 1.4T, ale pewnie do tych 60kzł trzeba będzie jeszcze dorzucić parę złotych.

Są już ceny - 65 za kombi 1.4T

Napisano

Ja bym kupił Suzuki SX4 1,6 Benzyna 4x4

np taki

Trzeba by minimalnie dołożyć do tych 60kzł, ale warto, ewentualnie wersję comfort, ona jest trochę gorzej wyposażona ale spokojnie mieści się 60kzł.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.