Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Na placu boju zostały dwa auta :) co fajniejsze

Featured Replies

Napisano

Znalezione obrazy dla zapytania volvo v60 momentum pro 2019

Volvo v60 dieselek 190 ps ...może prestiżu nie ma ale jest fajne i szybkie 

5 lat gwarancji rocznik 2019

albo

Znalezione obrazy dla zapytania bmw g31 kombi

Jest prestiż  !!  i jest kombi ale 150 ps wiec szybkie nie ale dynamiczne 

no jest większe od volvo ale rocznik 2018 . Gwarancja 4 lata 

Ceny obydwu aut są identyczne 

no to co volvo bo sympatyczne i szybkie auto czy bmwe prestiż jest ale nalepkę 518 trzeba szybko zdjąć :)

Napisano
19 minut temu, Marcin79 napisał:

no to co volvo bo sympatyczne i szybkie auto czy bmwe prestiż jest ale nalepkę 518 trzeba szybko zdjąć :)

ja bym bral Volvo, więcej mocy, dluzsza gwarancja, z wyglądu tez mi się bardziej podoba :ok:

Napisano

V60, ale jeśli się da, to bez keyless'a. Znajomy ma XC60 i klnie na czym świat stoi. Auto już dobre kilka, jeśli nie kilkanaście razy, było w serwisie z powodu usterki tego fjuczera. I po dziś dzień nie jest OK. Poprzednio posiadany P407 wspomina z tęsknotą do jego znikomej awaryjności.

Edytowane przez kenickie

Napisano

Też bym poszedł w tym przypadku w stronę Volvo... Jakoś takie ładniejsze od biemdablju.

Serwis w obu przypadkach będzie drogawy ;)

Napisano

Ja bym się przejechał jednym i drugim i potem podjął decyzje. Bo to że mocniejsze wcale nie znaczy że będzie lepiej jeździło.

Napisano

Nie napisałeś w jaki sposób samochód będzie użytkowany. Jeśli w trasy to BMW, jest o klasę wyżej. Jak bardziej do miasta i wokół komina to Volvo :ok:

Napisano

Nie bierzesz pod uwagę najważniejszego czynnika - tego, jak ci się będzie autem jeździć.

Z danych katalogowych i liczb można sobie wyrobić ogólną opinię, ale nic nie zastąpi jazdy próbnej.

W końcu żaden portal randkowy nie zastąpi spotkania na żywo.

Napisano

Ja z tych dwóch wybrał bym Volvo. BMW jest po prostu brzydkie, przód wygląda jak z jakimiś wieśniackimi tuningowymi dodatkami, za dużo przetłoczeń z boku, niespójna bryła nadwozia. Czuł bym się źle w takim samochodzie. Mówisz że jest jakaś różnica w prestiżu między tymi dwoma nowymi samochodami? :hehe:

Napisano
  • Autor
34 minuty temu, amazaque napisał:

Ja z tych dwóch wybrał bym Volvo. BMW jest po prostu brzydkie, przód wygląda jak z jakimiś wieśniackimi tuningowymi dodatkami, za dużo przetłoczeń z boku, niespójna bryła nadwozia. Czuł bym się źle w takim samochodzie. Mówisz że jest jakaś różnica w prestiżu między tymi dwoma nowymi samochodami? :hehe:

Ogromna :)

Napisano
  • Autor
40 minut temu, Polarny napisał:

Nie bierzesz pod uwagę najważniejszego czynnika - tego, jak ci się będzie autem jeździć.

Z danych katalogowych i liczb można sobie wyrobić ogólną opinię, ale nic nie zastąpi jazdy próbnej.

W końcu żaden portal randkowy nie zastąpi spotkania na żywo.

Ale obydwa nie maja klimy manual tylkp nedzy automat no i ledy zamiast dobrych sprawdzonych żarówek :)

Napisano
7 minut temu, Marcin79 napisał:

Ale obydwa nie maja klimy manual tylkp nedzy automat no i ledy zamiast dobrych sprawdzonych żarówek :)

No i co to zmienia w związku z tym, co napisałem wyżej?

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, Polarny napisał:

No i co to zmienia w związku z tym, co napisałem wyżej?

By myślisz ze nie jezdzilem tym i tym :)

Napisano
3 minuty temu, Marcin79 napisał:

By myślisz ze nie jezdzilem tym i tym :)

Tak myślę, bo jeżeli ktoś jeździł, to raczej nie będzie pytał, co wybrać.

Ale jeżeli chciałeś mi przekazać, że jeździłeś tymi oboma modelami, to wg ciebie pisanie, że oba mają jakieś elementy konkretnych wyposażeń jednakowe (i do tego każdy się tej jednakowości domyśla), jest właściwym sposobem przekazania tej informacji?

Napisano
22 minuty temu, Marcin79 napisał:

Ogromna :)

to jak pamiętam z jakiegoś wątku, że kupujesz auto trochę dla siebie, trochę dla tej różnicy to po co o to Volvo pytasz ? bierz bardziej reprezentacyjne czyli dla Ceibie BMW :ok: i gitara :ok:

Napisano

Wybierz ten, ktory Ci bardziej pasuje. Wez pod uwage wartosc rezydualną. 

I przy tej wielkosci auta 150 czy 190 KM nie sprawi, ze beda szybkie :drive:

BMW bywa ciasnawe w srodku, ale nie jezdzilem ta generacja. 

Napisano

BMW ale z xdrive. Volvo v90 jest tansze niz v60 i to z MY20.

Napisano
3 godziny temu, Marcin79 napisał:

Volvo v60 dieselek 190 ps ...może prestiżu nie ma ale jest fajne i szybkie 

5 lat gwarancji rocznik 2019

albo

Jest prestiż  !!  i jest kombi ale 150 ps wiec szybkie nie ale dynamiczne 

no jest większe od volvo ale rocznik 2018 . Gwarancja 4 lata 

Serio się zastanawiasz? Jeśli to BMW nie jest kompletnie gołe to bierz BMW. Przecież to inna liga.

Napisano
Ale obydwa nie maja klimy manual tylkp nedzy automat no i ledy zamiast dobrych sprawdzonych żarówek [emoji4]
Właśnie miałem o to pytać [emoji14]
Btw Volvo jest teraz chińskie?

Wysłane z mojego moto

Napisano

BMW plus chip(box) bez utraty gwarancji.

Napisano

Bierz Volvo, BMW nie pogonisz bo wszyscy przed Tobą będą zwalniać obawiając się miśków :)

Napisano
4 godziny temu, kenickie napisał:

V60, ale jeśli się da, to bez keyless'a. Znajomy ma XC60 i klnie na czym świat stoi. Auto już dobre kilka, jeśli nie kilkanaście razy, było w serwisie z powodu usterki tego fjuczera. I po dziś dzień nie jest OK. Poprzednio posiadany P407 wspomina z tęsknotą do jego znikomej awaryjności.

Znajomy ma wiele problemów z XC90, także ogólnie awaryjność nowych modeli poszła mocno w dół. Dodatkowo tylne prawe drzwi fabrycznie miał z innej wersji wyposażenia....

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, SorenLorenson napisał:

Właśnie miałem o to pytać emoji14.png
Btw Volvo jest teraz chińskie?

Wysłane z mojego moto

Ten model chyba nie 

Napisano

To nie moja liga, ale jeśli 150KM w takim 5er jakos jedzie, to brałbym właśnie BMke.

Po jeździe próbnej moze bym zmienił zdanie, a moze nie.

Napisano

W jednym wyglądasz jak waginosceptyk, w drugim jak handlarz woreczkami z białym proszkiem. ;]

A poważnie. Dużo jeździsz w trasy? Dużo Was (żona + dzieci)?

Sam użytkuje X5, ale nie potrafię się zakochać w BMW. Spełnia absolutnie wszystkie moje potrzeby, ale chemii nie ma. Z nowych Volvo jeździłem 250-konnym XC40 i byłem pozytywnie zaskoczony.

Napisano

150KM diesel w 2 tonowym kombi w 2018r? Będziesz musiał wyłączać ta klimę do wyprzedzania ;]

Napisano
7 godzin temu, Marcin79 napisał:

no to co volvo bo sympatyczne i szybkie auto czy bmwe prestiż jest ale nalepkę 518 trzeba szybko zdjąć

jeszcze do niedawna myślałem podobnie ad. prestiżu i ktoś zwrócił mi uwagę ad. Volvo - potwierdzam, widziałem, jechałem - co prawda innym modelem ale jest ok - bardzo fajne auta i właśnie Volvo bym wybrał.

Z Bmw miałem do czynienia z F10 w odmianie 520d i oczywiście porównując do typowo miejskich aut można było użyć stwierdzenia jakoś się zbiera ale ogólne wrażenia były kipeskie ad. dynamiki. 

Tzw. lag-i przy ruszaniu, elastyczność taka sobie. Może na papierze nie wyglądało najgorzej ale w rzeczywistości przypominało jazdę W210 2.2 cdi. Poza tym psuło się przez okres gwarancji i zaraz po gwarancji padło turbo. Kiedyś o tym pisałem bardziej szczegółowo. Auto kolegi, po F10 wziął w leasing G30 z benzyną i dopiero jest zadowolony

Głos dla Volvo👍

Napisano

BMW pod warunkiem że nie będzie kombi w przeciwnym wypadku volvo.

Napisano
14 godzin temu, Marcin79 napisał:

Ten model chyba nie 

Chyba tylko S90 przyjezdza z aliexpress

Napisano
  • Autor
11 godzin temu, koNik napisał:

150KM diesel w 2 tonowym kombi w 2018r? Będziesz musiał wyłączać ta klimę do wyprzedzania ;]

jeżdzi całkem fajnie nawet z klimą  :) 

Napisano
  • Autor
13 godzin temu, Maxit napisał:

W jednym wyglądasz jak waginosceptyk, w drugim jak handlarz woreczkami z białym proszkiem. ;]

A poważnie. Dużo jeździsz w trasy? Dużo Was (żona + dzieci)?

Sam użytkuje X5, ale nie potrafię się zakochać w BMW. Spełnia absolutnie wszystkie moje potrzeby, ale chemii nie ma. Z nowych Volvo jeździłem 250-konnym XC40 i byłem pozytywnie zaskoczony.

90% miasto i jazda samemu :) ewentualnie rozważenie dzieci :) 

Napisano

Volvo. A dlaczego??. Bo jest tego mniej i troszke się wyróżnisz. Volvo bez prestiżu? , mam zupełnie inne zdanie.Zawsze było nieco wyżej od innych i ciut poniżej świętej trójcy premium. Ostatnie modele mam wrażenie ,że zbliżyły Volvo do niemieckiego trio.

Napisano
9 minut temu, Marcin79 napisał:

To ja osobiście wybrałbym Volvo.

Napisano
15 minut temu, Marcin79 napisał:

To weź Leona Cupre czy Golfa GTI ;] :ok:

Przynajmniej będziesz miał radoche z jazdy ;)

Napisano

Volvo na razie jeszcze drogawo, jako nowość

jesli nie pali się, poczekaj parę miesięcy i w tej samej cenie będziesz miał mocniejsze/lepiej wyposażone Volvo!

Napisano
18 godzin temu, kanu napisał:

Jakoś takie ładniejsze od biemdablju

No i biemdablju ostatnio wypadkowe są :phi:

Napisano
7 minut temu, kiziuk napisał:

No i biemdablju ostatnio wypadkowe są :phi:

Tak i kojarzą się z SOPem i obecną władzą, więc to chyba gorsze niż dawne ideologie "Dresów" w BMWu... 😄

Napisano

Które fajniejsze - ciekawe pytanie :) 

Volvo wizualnie bardziej oryginalnie i jest subiektywnie ładniejsze (no ale to kwiestia gustu), a BMW lepiej jeżdzące. 

W kilku testach V60, które czytałem dziennikarze sugerowali, że jest podczas jazdy bardzo relaksujące, ale z drugiej strony mało angażujące i nawet któryś stwierdził że nudne. Minus Volvo - przeglądy gwarancyjne są drogie.

IMO za BMW przemawia to, że w tej samej cenie dostaniesz więcej samochodu i z tego co piszą/mówią w testach, nowa 5 prowadzi się jak na BMW przystało. Do tego masz przeglądy w cenie.

Ja przy takim wyborze postawiłbym na BMW (tylko nie pospolite czarne ani nie białe) :ok:

Napisano

te 5 lat gwarancji to tak na prawde ze tak samo jak 7 w KIA? 😄

Napisano
11 godzin temu, koNik napisał:

Jest automatyczna - wyłączy się sama.

Tylko później będzie zdziwienie- co tak się pocę przy tym wyprzedzaniu? 

A tu przyczyny są 2 - nie tylko słaby silnik.

Edytowane przez Polarny

Napisano
19 godzin temu, Marcin79 napisał:

dlaczego nalepke 518 nalezy szybko zdjac?

Napisano
25 minut temu, Polarny napisał:

Jest automatyczna - wyłączy się sama.

Tylko później będzie zdziwienie- co tak się pocę przy tym wyprzedzaniu? 

A tu przyczyny są 2 - nie tylko słaby silnik.

Ale żartu nie zauważyłeś?

Nie, nie wyłączy się przy wyprzedzaniu. Mocy jest w nadmiarze. Wyłączała się w Matizie. Tyle że tam była Twoja ukochana manualna. To tak jak już chcesz być śmiertelnie poważny.

Napisano
  • Autor
26 minut temu, fanlan napisał:

dlaczego nalepke 518 nalezy szybko zdjac?

Bo wstyd przed prawdziwym fanem bmw :)

Napisano
5 minut temu, marcindzieg napisał:

Nie, nie wyłączy się przy wyprzedzaniu. Mocy jest w nadmiarze. Wyłączała się w Matizie. Tyle że tam była Twoja ukochana manualna. To tak jak już chcesz być śmiertelnie poważny.

Notabene, sprężarka może nie pracować przez kilkadziesiąt sekund a w niektórych przypadkach nawet przez kilka minut i system nadal utrzyma chłodne powietrze. Są samochody gdzie sprężarka włącza się okresowo co jakiś czas, a przy systemach start-stop pozostaje czasem wyłączona dość długo nawet gdy auto stoi w korku czy na światłach.

Z punktu widzenia komfortu wewnątrz jest to niezauważalne, więc tym bardziej takie wyprzedzanie (bądź co bądź krótkie) nie ma wpływu na działanie klimy. Pomijam już, że takiego 150-konnego diesla w BMW trudno nazwać słabym.

Napisano
4 minuty temu, Marcin79 napisał:

Firma BMW o tym wie i można zamówić od razu bez nalepek.

:ok:

Napisano
4 minuty temu, Ryb napisał:

Firma BMW o tym wie i można zamówić od razu bez nalepek.

:ok:

i kosztuje to całe 0 zł przy zamawianiu ;)

Napisano
24 minuty temu, Marcin79 napisał:

Dlaczego wstyd?

Edytowane przez fanlan

Napisano
Godzinę temu, marcindzieg napisał:

Ktoś na pewno go nie zauważył. 

Starałem się pisać tak absurdalnie, jak to możliwe. Aż niemożliwe się wydaje, że to nie wystarczyło. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.