Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

"Kupiłbym ale boje się że ukradną"

Featured Replies

Napisano

W przeciągu miesiąca drugi raz się spotkałem z taką opinią na temat aut VW i Audi. Przypomniała mi się historia pewnego autokącikowicza (niestety nicka nie pamiętam), który po próbie kradzieży sprzedał i kupił coś taniego, dopóki nie będzie mógł auta na swojej posesji trzymać, bo parking przy bloku co i raz był odwiedzany przez amatorów cudzej własności.

Parę tygodni temu inny autokącikowicz pracujący w serwisie VAGa wspominał większej ilości aut przyjeżdżających po próbach kradzieży.

O zwykłym wandalizmie nie wspomnę.

Oczywiście są ubezpieczenia ale jeśli mowa o osobie której nie stać na nowe auto, to ze znalezieniem zadbanego egzemplarza może nie być tak łatwo. Zresztą strata sama w sobie jest kłopotliwa i rodzi niekiedy wiele problemów, niezależnie od wieku czy wartości auta.

Specjalnie dla pewnego usera AK hehe.gif: zwracacie uwagę na aspekt popularności waszego auta wśród złodziei ?

Napisano

No dobra, ale co chciales przekazac tym postem?

Bo to, ze kradna to chyba kazdy wie...

Widac to nawet po stawkach ubezpieczen AC.

Napisano
  • Autor

> No dobra, ale co chciales przekazac tym postem?

> Bo to, ze kradna to chyba kazdy wie...

> Widac to nawet po stawkach ubezpieczen AC.

Na to, żebyś ciął długie cytaty.

Napisano

> Na to, żebyś ciął długie cytaty.

Wycialem.

Ale na serio to oczekujesz tutaj polemiki czemu kradna czy jak?

Czy mzoe chcesz zeby jeszcze 30 osob Ci to potwierdzilo, ze TAK kradnahehe.gif

No chyba, ze teraz szukasz VW-eja dla odmiany zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Wycialem.

> Ale na serio to oczekujesz tutaj polemiki czemu kradna czy jak?

> Czy mzoe chcesz zeby jeszcze 30 osob Ci to potwierdzilo, ze TAK kradna

Przeczytaj raz jeszcze - ale tym razem ze zrozumieniem to co specjalnie dla Ciebie hehe.gif dopisałem w poście tytułowym grinser006.gif

> No chyba, ze teraz szukasz VW-eja dla odmiany

Gdzieś napisałem że szukam ? zlosnik.gif

Napisano

> Specjalnie dla pewnego usera AK : zwracacie uwagę na aspekt popularności waszego auta wśród

> złodziei ?

Właśnie nie sprawdziłem tego przed zakupem... i już po fakcie okazało się, że auto, które kupiłem (akurat ta wersja) jest dosyć chodliwa na złodziejskim rynku. cool.gifsick.giffacepalm.gif

Napisano

> Przeczytaj raz jeszcze - ale tym razem ze zrozumieniem to co specjalnie dla Ciebie dopisałem w

> poście tytułowym

> Gdzieś napisałem że szukam ?

Z tym szukaniem to emotke na koncu widzial? zlosnik.gif

A w temacie to ja na to nie patrze po tym jak mi ukradli Nubire, ktorej podobniez wcale nie biora hehe.gif

W sumie to zrobili tym przysluge, a tak po prostu wykupuje AC i o tym nie mysleok.gif

Napisano
  • Autor

> Właśnie nie sprawdziłem tego przed zakupem... i już po fakcie okazało się, że auto, które kupiłem

> (akurat ta wersja) jest dosyć chodliwa.

W ubiegłym roku nawet na kąciku śkośnoookich na AK, zwrócono uwagę na wzmożone kradzieże civiców chyba siódmej generacji w wersji type-r. Do tego sprzedaż wraków np po pożarach, z zaznaczeniem że do niego sprzedawca dodaje komplet dokumentów.

Napisano

> Specjalnie dla pewnego usera AK : zwracacie uwagę na aspekt popularności waszego auta wśród

> złodziei ?

Nie ukrywam, że tak. VW i Audi to ciekawe samochody, ale właśnie najbardziej mnie w nich odrzuca popularność u złodziei i było to brane pod uwagę przy szukaniu pierwszego i drugiego samochodu. AC jest tylko maskowaniem skutku, a nie przyczyny. Co z tego jak zwróci ubezpieczalnia kasę, jak i tak zostanie się bez samochodu i straci X czasu oraz nerwów. crazy.gif

Napisano
  • Autor

> Z tym szukaniem to emotke na koncu widzial?

Widział ale nie wiedział co znaczy w kontekście skromny.gif

> A w temacie to ja na to nie patrze po tym jak mi ukradli Nubire, ktorej podobniez wcale nie biora

Niekiedy to może "zapotrzebowanie" na konkretne części hmm.gif

> W sumie to zrobili tym przysluge, a tak po prostu wykupuje AC i o tym nie mysle

I to chyba jedyna recepta. Tylko że koszt niekiedy spory a i co jakiś czas można przeczytać o śmiesznie małym odszkodowaniu.

Dodam do całości tematu jeszcze wielki rynek części do aut, z których pewnie jakaś część pochodzi z niezbyt jasnego źródła.

Napisano
  • Autor

> Nie ukrywam, że tak. VW i Audi to ciekawe samochody, ale właśnie najbardziej mnie w nich odrzuca

> popularność u złodziei i było to brane pod uwagę przy szukaniu pierwszego i drugiego

> samochodu. AC jest tylko maskowaniem skutku, a nie przyczyny. Co z tego jak zwróci

> ubezpieczalnia kasę, jak i tak zostanie się bez samochodu i straci X czasu oraz nerwów.

Damianku ale przecież ja o tym wyżej napisałem wink.gif Wartość auta to nie tylko jego cena rynkowa ale i czas czy poświęcone fundusze na jego znalezienie, niekiedy doprowadzenie do ładu czy myśl że ma się pewny środek transportu.

Napisano

W ogóle ostatnio jest wzmożony ruch na wersje usportowione aut cywilnych. Dopiero po zakupie jak zacząłem częściej wchodzić na LeonClub.pl, zauważyłem ile Top Sportów "zmienia" właścicieli. Ilość informacji i częstotliwość pojawiania się ich w topic`u nt. ukradzionych TS`ów była zastanawiająca. sick.gif

Napisano

> złodziei ?

Nie. Od tego jest ubezpieczenie by nie martwić się tym że ukradną.

Napisano

aut z grupy VAG troche jezdzi, jest zapotrzebowanie na czesci, wiec kradna samochody. Taka moja teoria.

Co prawda kilka tygodni temu spotkalem sie z 2 probami kradziezy corolli nalezacych do znajomych. Auto awansowalo w rankingu kradzionych samochodow. icon_rolleyes.gif

Napisano

Gdybym kupował konkretne auto, które bardzo mi się podoba, to bym nie patrzył na popularność u złodziei. Po prostu bym je kupił i pogodził się z wyższym kosztem ubezpieczenia. Gdybym kupował tylko środek transportu, do przewiezienia siebie czy rodziny czy towaru z miejsca A do B, to na pewno statystyki kradzieży też bym brał pod uwagę.

Napisano

> złodziei ?

ja zwracam uwage na koszt AC, ktory jest pochodna zarowno popularnosci wsrod zlodziei jak i cen czesci

Napisano

Przypomniała mi

> się historia pewnego autokącikowicza (niestety nicka nie pamiętam), który po próbie kradzieży

> sprzedał i kupił coś taniego, dopóki nie będzie mógł auta na swojej posesji trzymać, bo

> parking przy bloku co i raz był odwiedzany przez amatorów cudzej własności.

Ja kiedyś pisałem że próbowano mi ukraść golfa 4 TDI, sprzedałem go za kilka dni i kupiłem sobie piękne fioletowe tico które m am do dnia dzisiejszego facepalm.gif Dwa lata temu postawiłem dom, ogrodzenie i spokojnie bez stresu kupiłem TDI palacz.gif

Napisano

> Przypomniała mi

> Ja kiedyś pisałem że próbowano mi ukraść golfa 4 TDI, sprzedałem go za kilka dni i kupiłem sobie

> piękne fioletowe tico które m am do dnia dzisiejszego Dwa lata temu postawiłem dom,

> ogrodzenie i spokojnie bez stresu kupiłem TDI

A kto się połasi na 9 letniego kompakta? Taniej jest pociągnąć złom z zachodu.

Napisano

> A kto się połasi na 9 letniego kompakta? Taniej jest pociągnąć złom z zachodu.

Właśnie bardzo wielu się łaszczy na 10-cio letnie passaty, golfy, audi itp

Napisano
  • Autor

> Przypomniała mi

> Ja kiedyś pisałem że próbowano mi ukraść golfa 4 TDI, sprzedałem go za kilka dni i kupiłem sobie

> piękne fioletowe tico które m am do dnia dzisiejszego Dwa lata temu postawiłem dom,

> ogrodzenie i spokojnie bez stresu kupiłem TDI

Tak to była ta historia. Wspomniałeś że chyba Twojemu sąsiadowi chciano ukraść bodajże passata.

Napisano

> W przeciągu miesiąca drugi raz się spotkałem z taką opinią na temat aut VW i Audi. Przypomniała mi

> się historia pewnego autokącikowicza (niestety nicka nie pamiętam), który po próbie kradzieży

> sprzedał i kupił coś taniego, dopóki nie będzie mógł auta na swojej posesji trzymać, bo

Pojedzie do marketu i z parkingu mu zawiną. Dorabianie teorii, że za płotem jest bezpieczne ma rację bytu jak się nim nie jeździ. Zresztą najwięcej kradzieży jest z ulicy, dopiero potem z parkingu

http://automotiveblog.pl/2010/03/30/kradzieze-samochodow-w-polsce-w-2009-roku/

> Parę tygodni temu inny autokącikowicz pracujący w serwisie VAGa wspominał większej ilości aut

> przyjeżdżających po próbach kradzieży.

Zasadne jest pytanie jakie to roczniki. Dwu-trzylatki czy prawie dziesięcioletnie zabytki.

> Oczywiście są ubezpieczenia ale jeśli mowa o osobie której nie stać na nowe auto, to ze

> znalezieniem zadbanego egzemplarza może nie być tak łatwo.

Bo mimo małej kasy nie kupuje się fiesty tylko paździerza w tedeiku, dwa razy starszego to jest problem, bo wóz jest już leciwy, nalot spory a zakup nierzadko finansowym rzutem na taśmę... To jest problem i strata boli.

> złodziei ?

Nie, bo jeżdżę niechodliwym towarem to mnie ten problem nie dotyczy zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Pojedzie do marketu i z parkingu mu zawiną. Dorabianie teorii, że za płotem jest bezpieczne ma

> rację bytu jak się nim nie jeździ. Zresztą najwięcej kradzieży jest z ulicy, dopiero potem z

> parkingu

> http://automotiveblog.pl/2010/03/30/kradzieze-samochodow-w-polsce-w-2009-roku/

Ciekawe zestawienie. Zobaczymy jak to wyglądało z ubiegłym roku.

> Zasadne jest pytanie jakie to roczniki. Dwu-trzylatki czy prawie dziesięcioletnie zabytki.

> Bo mimo małej kasy nie kupuje się fiesty tylko paździerza w tedeiku, dwa razy starszego to jest

> problem, bo wóz jest już leciwy, nalot spory a zakup nierzadko finansowym rzutem na taśmę...

> To jest problem i strata boli.

Ale za to jeździ autem za które są punkty "na dzielni" wink.gif Można by długo o tym dyskutować.

> Nie, bo jeżdżę niechodliwym towarem to mnie ten problem nie dotyczy

I masz dzięki temu święty spokój.

Napisano

> Nie. Od tego jest ubezpieczenie by nie martwić się tym że ukradną.

Problem w tym, że u nas ubezpieczyciele bardzo dbają, żeby poszkodowany przypadkiem nie wzbogacił się na odszkodowaniu. Więc zaniżają odszkodowania wręcz niegodziwie.

Swoją drogą muszą jakoś odkuć się za "bezgotówkowe naprawy zgodnie z technologią producenta", gdzie np. za lusterko do auta miejskiego płacą ze 2000 zł z malowaniem, zamiast dać poszkodowanemu do ręki połowę tej kwoty, która z nawiązką wystarcza na naprawę, ale mogłaby spowodować jego wzbogacenie się, gdyby mu przypadkiem 200 zł zostało w kieszeni. zlosnik.gif

Napisano

> aut z grupy VAG troche jezdzi, jest zapotrzebowanie na czesci, wiec kradna samochody. Taka moja

> teoria.

> Co prawda kilka tygodni temu spotkalem sie z 2 probami kradziezy corolli nalezacych do znajomych.

> Auto awansowalo w rankingu kradzionych samochodow.

Kiedys widzialem ranking dla Warszawy - ma troche inny rozklad niz calosc Polski.

Które modele najczęściej padają łupem złodziei w Warszawie?

jakiś tekst

Nie wiem za jaki okres to dane, artykul z 11.2009

Toyota Corolla - 20 szt.

VW Passat - 17 szt.

Fiat Panda - 14 szt.

Toyota Avensis - 13 szt.

Honda Civic - 11 szt.

Honda Accord - 10 szt.

Toyota Auris - 9 szt.

Toyota Yaris - 9 szt.

Fiat Seicento - 6 szt.

Opel Corsa - 5 szt.

Napisano

> Zasadne jest pytanie jakie to roczniki. Dwu-trzylatki czy prawie dziesięcioletnie zabytki.

Poczytaj kolego statystyki z ostatnich kilku lat, najwięcej kradnie się właśnie starszych samochodów bo kradnie się na części, a tego MNÓSTWO jeździ więc się opłaca kraść...

Mało wiarygodne dane z 2007 roku:

"Do 10 najczęściej kradzionych w kraju samochodów należą:

01. Volkswagen Passat (2 337)

02. Volkswagen Golf (1 883)

03. Fiat Seicento (1 165)

04. Fiat 126p (1 132)

05. Audi 80 (821)

06. Fiat Cinquecento (644)

07. Audi A6 (640)

08. Opel Astra (514)

09. Skoda Octavia (458)

10. Audi A4 (448)"

Dużo podobnych danych można znaleźć w internecie i zauważ, że wiele modeli to nie są zbyt "nowe" samochody... Więc czasami życie toczy się odwrotnie niż wskazywałaby na to logika i właśnie starsze auta są chodliwe... tongue.gif

Napisano

> złodziei ?

nie zwracam. Na początku zdarzało mi się go nie zamykać jak się spieszyłem. A to dość popularne auto wśród złodziei, miało chyba 11. miejsce w ubiegłorocznych rankingach.

Nie wydaje mi się żebym kiedykolwiek wybrał/nie wybrał jakiegoś auta ze względu na kradzieże.

Napisano

> złodziei ?

Nie, nigdy nie zastanawialem sie nad tym. Na AK ludzie maja takie dziwne poglady ze nigdy nie kupia sobie fajnego auta bo im ukradna (VAG) , bo za duzo pali (fajne silniki), bo jest za duzy (przy okazji ostatniego wątku o pickupach) i nie beda mieli jak parkowac... Zycie jest za krotkie by sie stresowac takimi rzeczami.

Napisano

Jakiś czas temu zrezygnowałem z parkingu strzeżonego i nic, nie chcą wziąć mojego fałweja w tedeiku. Pewnie się znają i wiedzą, że turbo do wymiany i głowica przecieka hehe.gifwink.gif

Napisano

Idąc tym tropem największe branie miałyby brzydkie kobiety bo ładne są częściej gwałcone hehe.gif

Napisano

> Idąc tym tropem największe branie miałyby brzydkie kobiety bo ładne są częściej gwałcone

Moze za ostro powiedziane, ale o to chodzi. Kazdy by wybieral tylko brzydkie kobiety, bo z ladnymi sa za duze szanse ze ktos nam je odbije. Bylo takie powiedzenie "albo jesz g*wno samemu, albo dzielisz sie tortem ze wszystkimi" zlosnik.gif

Napisano

> nie chcą wziąć mojego fałweja w

> tedeiku.

Przeciez to touran - kradna passaty czy golfy. Brzydkiego vanowatego nie wezma tak szybko...

Napisano

> ludzie maja takie dziwne poglady ze nigdy nie kupia

> sobie fajnego auta bo im ukradna (VAG)

Albo "fajnego auta", albo VAG? wink.gif

A tak poważnie to "wskaźnik kradzieżowy" też biorę pod uwagę pośrednio - bezpośrednio cenę polis, która z powyższego na wprost wynika. Wiadomo, że auta popularne na rynku będą bardziej podatne na ryzyko kradzieży. Mnie bardziej zniechęca sama "popularność" auta. Mijać codziennie po drodze do pracy 137 takich samych pudełek jak moje... hehe.gif

Napisano

Zależy też po co kradną.

Jakiś czas temu na AK pisał ktoś, że rąbnięto Mareę, w Łodzi bodajże. Auto niby na końcu listy aut pożądanych przez złodziei. A jednak zniknęło. Znalazło się za parę dni. Bez silnika.

Napisano

> Albo "fajnego auta", albo VAG?

Fakt, przesadzilem, niewlasciwe słowo zlosnik.gif ale chodzilo mi o przyklad VAG'ów jako tych czesto kradzionych.

Napisano

> W przeciągu miesiąca drugi raz się spotkałem z taką opinią na temat aut VW i Audi. Przypomniała mi

> Parę tygodni temu inny autokącikowicz pracujący w serwisie VAGa wspominał większej ilości aut

> przyjeżdżających po próbach kradzieży.

> O zwykłym wandalizmie nie wspomnę.

> Oczywiście są ubezpieczenia ale jeśli mowa o osobie której nie stać na nowe auto, to ze

> znalezieniem zadbanego egzemplarza może nie być tak łatwo. Zresztą strata sama w sobie jest

> kłopotliwa i rodzi niekiedy wiele problemów, niezależnie od wieku czy wartości auta.

> złodziei ?

mam vag-a, miałem fiaty, fordy i jak dotąd żadnego nie ukradli, ani nie próbowali

ale ja jestem gupi, bo w każdym aucie miałem i mam AC biglaugh.gif i połowę z nich trzymałem w garażu

Napisano

> Poczytaj kolego statystyki z ostatnich kilku lat, najwięcej kradnie się właśnie starszych

> samochodów bo kradnie się na części, a tego MNÓSTWO jeździ więc się opłaca kraść...

Chętnie bym poczytał, ale w zestawieniach nie ma takiej informacji albo nie potrafię znaleźć.

Napisano

A sensownych zabezpieczeń to nie łaska zamontowac, żeby nie ukradli ??

10 letniego VAGa złodziej nie będzie wciągał na lawetę itp. Jak nie odpali, to będzie szukał następnego, bez zabezpieczeń.

Napisano

> A sensownych zabezpieczeń to nie łaska zamontowac, żeby nie ukradli ??

> 10 letniego VAGa złodziej nie będzie wciągał na lawetę itp. Jak nie odpali, to będzie szukał

> następnego, bez zabezpieczeń.

Szkoda tylko, że co jakiś czas musisz naprawiać zamki, stacyjkę, plastiki w środku...

Niektórzy wolą ten czas i pieniądze spędzić/wydać inaczej niż w ubezpieczalni/serwisie...

Napisano

> Szkoda tylko, że co jakiś czas musisz naprawiać zamki, stacyjkę, plastiki w środku...

> Niektórzy wolą ten czas i pieniądze spędzić/wydać inaczej niż w ubezpieczalni/serwisie...

To fakt.

Napisano

ja znam nawet taka osobe zeby.GIF ktora kupila full wypas a4 ale na pelne ubezpieczenie juz nie starczylo i jezdzi nim tylllko do pracy stawia przy oknie gdzie siedzi i co chwila patrzy czy auto stoi... a na codzien jezdzi autem od narzeczonej bo boi sie o kradziez itp facepalm.gif

Napisano

> Albo "fajnego auta", albo VAG?

> A tak poważnie to "wskaźnik kradzieżowy" też biorę pod uwagę pośrednio - bezpośrednio cenę polis,

> która z powyższego na wprost wynika. Wiadomo, że auta popularne na rynku będą bardziej podatne

> na ryzyko kradzieży.

Racja, jak ubezpieczałem auto w zeszłym roku to pani agent wyjaśniła mi,że za np. Passata składka byłaby duuużo wieksza zlosnik.gif

Zgadzam się z poglądem, że kupowanie "chodliwego w pewnych kręgach auta" to kłopot. Wiadomo ze jak maja ukraść to i tak ukradna, ale zawsze prawdopodobieństwo takiego zdarzenia mozna zmniejszyć. No i oczywiście AC nie pokryje wszystkich strat, nie wspominając juz o stratach moralnych, stresie, kłopotach z dojazdem do pracy czy powrotem z urlopu. Zabezpieczenia - owszem, mozna zamontowac takie , które uniemożliwią złodziejom odpalenie silnika (nietypowy,ukryty wyłącznik czy zmiany w obwodzie ECU), albo odjechanie (np. tzw. bezpieczna blokada samochodu), jednak mozna mieć kłopoty ze szczylami próbującymi co chwila sie włamać i robiącymi szkody w samochodzie

Napisano

> ja znam nawet taka osobe ktora kupila full wypas a4 ale na pelne ubezpieczenie juz nie starczylo i

> jezdzi nim tylllko do pracy stawia przy oknie gdzie siedzi i co chwila patrzy czy auto stoi...

> a na codzien jezdzi autem od narzeczonej bo boi sie o kradziez itp

Za to szacun na dzielni jest jak wsiada do swojego wypasionego, a sąsiadom mleko spod drzwi wypija idąc rano z dusza na ramieniu do pracy facepalm.gif

Napisano

Popularnosc wsrod zlodzieji jest zbiezna z popularnoscia wsrod klientow. Ja chcialem sobie zostawic furtke kupujac uzywke, ze jesli trafie na "pechowy egz." to bedzie latwo sprzedac (Audi & VW). Golfa sprzedalem bez dawania ogloszenia, bez pozytywnego slowa o nim (wymienialem przyszlemu wlascicielowi tylko wady i nadchodzace wydatki), a czekal on na auto ponad miesiac od wstepnych ogledzin bo auto caly czas bylo potrzebne. Byl to kolega kolegi, ktoremu kiedys przy rozmowie przebaknalem, ze moze bede sie chcial pozbyc Golfa.

Widzac taka chec posiadania VW Golfa IV nie dziwie sie, ze zlodzieje tez sie kusza na to "cudowne" auto. wink.gif Wydaje mi sie, ze strach przed posiadaniem auta, ktore kradna czesciej minal. Pod koniec lat 90-tych byla to jednak plaga i bylo sie czego bac. Teraz jest...nie dobrze, nie luzno...no jest jak jest. zlosnik.gif

Sumujac chcesz latwo sprzedac, mozesz latwo stracic. Nie chcesz stracic to do grobowej deski lub za paczke fajek.

Napisano

Żonka, z racji bycia inspektorem (nie POLICJI, nie UBEZPIECZENIOWYM) jeździ czasem po bardziej zamożnych gospodarstwach, i ostatnio zasłyszała od gospodarza jak to mu na zjazd rodzinny przyjechali m. in. super bryką - bodajże audi. Ta oto sztuka wjechała do garażu przydomowego, a niniejszy został "zabarykadowany" dodatkowo 2 samochodami.

Nazajutrz rano, owe dwa samochody na trawniku obok, a audi w garażu brak niewiem.gif.

Osobiście zwracam uwagę na statystyki kradzieży.

Napisano

> Nie. Od tego jest ubezpieczenie by nie martwić się tym że ukradną.

Pokaż mi kraj, w którym jak ukradną Ci auto, to ubezpieczenie wypłaci

Ci tyle, że kupisz sobie takie samo, nowe. Lub używane (np. twoje

własne, od złodziei) crazy.gif

Napisano

> złodziei ?

Nie. Od tego są ubezpieczenia. Tylko jak mi się już dobierają do auta to niech je sobie wezmą, a nie tylko rozwalą masę rzeczy i nie odjadą nim zostawiając mi masę kłopotów.

Napisano

> Nie, nigdy nie zastanawialem sie nad tym. Na AK ludzie maja takie dziwne poglady ze nigdy nie kupia

> sobie fajnego auta bo im ukradna (VAG) , bo za duzo pali (fajne silniki), bo jest za duzy

> (przy okazji ostatniego wątku o pickupach) i nie beda mieli jak parkowac... Zycie jest za

> krotkie by sie stresowac takimi rzeczami.

No bo ty czytasz, że dany gośc nie kupuje fajnego auta, bo jest często kradzione i wnioskujesz - "on nie kupuje fajnego auta bo jest czesto kradzione", a powinieneś wnioskować - "on nie kupuje fajnego auta bo go na nie nie stac, ale się w życiu do tego nie przyzna i każdy powód inny niż "nie stać mnie" jest dobrym usprawiedliwieniem"

Myślisz, że jakby ktoś miał kasę na nowe audi i by mu się ono podobało strasznie, to by go nie kupił? wink.gif

Napisano

> Sumujac chcesz latwo sprzedac, mozesz latwo stracic. Nie chcesz stracic to do grobowej deski lub za

> paczke fajek.

To ja poproszę o oferty sprzedaży tych "za paczkę fajek" to sobie takie będę kupował. A jak się taki mi już znudzi, to oddam na złom i kupię następnego z listy. wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.