Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wasze absurdalne zakupy w ASO

Featured Replies

Napisano

Proponuję w tym wątku wrzucać ile zapłaciliście/zapłacilibyście jakbyście oczadzieli za różne rzeczy w ASO.

Każdy z nas wie, że ASO  ma ceny z kosmosu, a producent specjalnie wymyśla części dostępne tylko u nich, żeby zarobić krocie.

Moje ostatnie zakupy:

Gumka wycieraczki przód Yaris III (gumka, nie cała wycieraczka, taka z metra...) - 98zł ;]

3 żaróweczki podświetlenia panelu nawiewów - Yaris II -50zł (takie jak 1.2W, tylko z cokolikiem - bez cokolika po 20gr do kupienia...)

Edytowane przez Vadero

Napisano
Teraz, Vadero napisał:

Proponuję w tym wątku wrzucać ile zapłaciliście/zapłacilibyście jakbyście oczadzieli za różne rzeczy w ASO.

Każdy z nas wie, że ASO odwala ceny z kosmosu, a producent specjalnie wymyśla cześci dostępne tylko u nich, żeby zarobić krocie.

Moje ostatnie zakupy:

Gumka wycieraczki rpzeód Yaris III (gumka, nie cała wycieraczka, taka z metra...) - 98zł ;]

3 żaróweczki podświetlenia panelu nawiewów - Yaris II -50zł (takie jak 1.2W, tylko z cokolikiem - bez cokolika po 20gr do kupienia...)

Za katalizator do C4 VTS chcieli raptem 4,5kPLN ;l

NIestety nie skorzystalem ;]

Napisano

A ja znam sporo sytuacji, gdy w aso sie kupowało taniej, niż używki na allegro.

Napisano

Fotel kierowcy C8 - 16,5tys. netto. Nie stać mnie ;]

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, maras77 napisał:

A ja znam sporo sytuacji, gdy w aso sie kupowało taniej, niż używki na allegro.

A o tym jest wątek? :facepalm:

Napisano
3 minuty temu, Vadero napisał:

A o tym jest wątek? :facepalm:

Tak. O absurdach w aso. Czasami są absurdalnie niskie ceny.

Napisano

do Peugeota 307 kupiłem w ASO kompletne sprzęgło taniej niż zamiennik :oki:

Napisano
29 minut temu, Vadero napisał:

Spinki do listew ozdobnych do VW Garbusa, takie w plastikowej torebeczce hologramem i logiem Porsche (tylko Porsche), 5szt. za ca. 50zl...w 94r. :facepalm:

Za lusterka z Opla Manta zapłaciłem tez 50zl, to tak dla porównania towaru i wartości.

Edytowane przez el_guapo

Napisano

Letni płyn do spryskiwacza. 5l. za 100zł.

Nie napiszę, której marki ASO.

;)

Napisano

Emblemat na galke zmiany biegow VWPassat B6 za 70PLN w ASO, bo mi chrom sie luszczyl ;) 

Napisano
Godzinę temu, Vadero napisał:

ASO BMW, do E39 kupiłem znaczek po coś koło 150 netto, bo był wyblakł i zniszczony, oraz uszczelkę szyby przedniej (w E39 jest podwójna, wierzchnią można samemu wymienić, żeby szum był mniejszy) - 120 netto.

Ten sam znaczek, ale na Alliexpress kupiłem na tył za 3 dolary, a uszczelka szyby identyczna jest dostępna za 51 zł na Allegro. Nie wiem dlaczego to zrobiłem:facepalm:

Napisano
1 godzinę temu, Maciej__ napisał:

Za katalizator do C4 VTS chcieli raptem 4,5kPLN ;l

NIestety nie skorzystalem ;]

Strumienica? ;];)

Napisano

Komplet zapinek do osłon pod silnik i skrzynię do Passata B5FL - 120 PLN. Osłony kupilem za 35 PLN na allegro [emoji2]

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Napisano

#1. Modem CarStick do VW => 415 zł (z nieoryginalnych modemów nieliczne są kompatybilne).

#2. Opona 1 200 zł / sztukas, ta sama na oponeo 900 zł, różnica bagatela 300 zł na sztuce x 4 = 1 200 zł na komplecie ... sprawdziłem w locie na telefonie będąc w ASO ;l

Napisano

Taaak - więc to by była

Nakrętka osi tylnego koła motocykla SV 650 jedyne 74,94 zł [samohamująca + określona twardość]

oraz

Filtr powietrza oryginalny dla sv650 [gruba, gęsta bawełna] - 136 zł

zakupione :skromny:

edit:

komplet tylnych sprężyn do Meriva B wzmocnionych w ASO [dla LPG, FlexFix: TB] - tadam - 1200 zł komplet [2 sztuki]

bez usługi montażu

Sachs OEM 249 zł szt

zakupione używane na all...

Edit 2

żarówka postojowe/dzienne W215W wcisk - 40 zł sztuka [toshiba] przeprosiłem i wyszedłem.

w motoryzacyjnym 5 zł szt.

Edytowane przez lessero

Napisano
1 godzinę temu, Rado_ napisał:

Dwa fiaty kupilem, do tego nowe;]

Ja jednego za to szybkiego ;] stosunek ceny do uśmiechu - super...ceny do realnej , bezemocjonalnej wartości - upadłem na głowę ;] 

a i kupowałem kiedyś tylna wycieraczkę (pióro)  do BMW za jedyne 180 zł ;] 

Napisano
2 godziny temu, Vadero napisał:

Będzie już spokojnie ponad 20 serwisów, które zrobiłem w ASO mimo że samochody nie były już na gwarancji.  :hehe:

Napisano

Za kilkadziesiąt zł tylny znaczek Vauxhalla do Astry F sedan. ;]

Napisano

Ori filtr powietrza do Giulietty TB w ASO za 126 pln netto z doliczonym już  ..30% rabatem :hehe:

Klamka wewnętrzna drzwi przednich lewych...1450 pln :phi:

ori głośnik wysokotony tył - 19 pln - na allegro używka ..50 pln

ori głośnik niskotonowy tył - 37 pln  - na allegro 50-100 pln

włącznik halogenów p mgielnych ASO 121 pln - allegro 200-250 pln.

Napisano
3 godziny temu, maras77 napisał:

Tak. O absurdach w aso. Czasami są absurdalnie niskie ceny.

Koła zimowe: felgi stalowe 16", firestone winterhawk 3, czujniki ciśnienia. Doliczając montaż wyszło w aso ok 300zł taniej niż na oponeach.

Napisano

Wymiana oleju w Mercedesie - $600 z groszami.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Napisano

Płyn LDS do C5 w aso ok.85 zł za litr, ten sam total w sklepie ok. 40 zł. Do wymiany trzeba 4 litry. Ale kupiłem też uszczelkę pod chłodniczkę oleju do silnika 2,0 benzyna (wyłącznie aso) za 35 zł. Aso Citroen Kraków.

Edytowane przez roberciu
Dopisano zdanie

Napisano
11 godzin temu, Vadero napisał:

Każdy z nas wie, że ASO  ma ceny z kosmosu, a producent specjalnie wymyśla części dostępne tylko u nich, żeby zarobić krocie.

Moje ostatnie zakupy:

Gumka wycieraczki przód Yaris III (gumka, nie cała wycieraczka, taka z metra...) - 98zł ;]

kto bogatemu zabroni....

Napisano
11 godzin temu, Vadero napisał:

Moje ostatnie zakupy:

Uszczelka pompy paliwa - 90zł, nie miałem wyboru, bo nie ma zamienników.

3 żaróweczki od AC, grzania szyby i obiegu wewnętrznego - 18,3/szt, to są mniejsze niż np. do podświetlenia licznika.

2 lampki podświetlenia tablicy rejestracyjnej - 100zł ;] 

Napisano
12 godzin temu, Vadero napisał:

Proponuję w tym wątku wrzucać ile zapłaciliście/zapłacilibyście jakbyście oczadzieli za różne rzeczy w ASO

Skoda Fabia - 55000zł

Napisano

W ASO Renault/Dacia dałem 45,25 zł za takie małe, czarne kołpaczki między śruby koła wsadzane. 45,25 zł...za sztukę...po negocjacjach z ceny wyjściowej 60 zł/szt.

Podsumowując 181 zł za mikro kołpaki do...Dacii!

Ale kupowałem sercem:hehe:

Napisano

Zapinka listwy ozdobnej na dachu do Fiata Stilo. W stilo wzdłuż auta idą dwie listwy takie ozdobno-wykończeniowe. M.in. na tej listwie są miejsca mocowania baganika dachowego. Jedna z listew mi się wypięła i musiałem kupić nową plastikową spinkę taką centymetr na dwa, koszt 59 zł.

No i znany problem warującego silniczka poziomowania reflektora w Stilo. We Fiacie część niedostępna, trzeba nową lampę za 750 zł. Ten sam silniczek jest w VW, Audi i w ASO u Niemca kupiłem go za 45 zł.

Napisano

Plastikowa oryginalna chromowana zaślepka mocowania górnego amortyzatora do Hondy VT700C - 115zł

Napisano
12 godzin temu, Vadero napisał:

Moje ostatnie zakupy:

komplet przycisków do klimatyzacji lancia lybra 120 zł - z czego potrzebowałem tylko 3 szt. (a wszystkich było z 15 chyba :])

łapa silnika z tuleją: 300 zł - brak zamienników

tłumiko-katalizator - 2kpln - nie kupiłem - tłumikarz sobie "inaczej poradził" :]

Ceny z roku 2007/2008

Napisano
49 minut temu, format napisał:

Skoda Fabia - 55000zł

Samochody się kupuje w Autoryzowanych Stacjach Obsługi? Dziwne, myślałem że w salonie.

Napisano
13 minut temu, el_guapo napisał:

Samochody się kupuje w Autoryzowanych Stacjach Obsługi? Dziwne, myślałem że w salonie.

O kurde! Ale mi powiedziałeś teraz! :panic: 

To zupełnie zmienia postać rzeczy!

Napisano

Kiedyś miałem Megane (I). Pan w Norauto zdejmował mi kołpaki śrubokrętem i rozwalił 3 z 4. A że kołpaki były oryginalne i w dobrym stanie zawinszowałem sobie ich odkupienie.

Plastikowy kołpak kosztował w ASO 259zł za sztukę. 

Dla porównania - piętnastocalowa alufelga (Enzo H) kosztowała wtedy 249zł za sztukę.

Na szczęście nie ja płaciłem :) .

Napisano
21 minut temu, format napisał:

O kurde! Ale mi powiedziałeś teraz! :panic: 

To zupełnie zmienia postać rzeczy!

ZWHbEcx.gif

Napisano

aso bmw

ledowa latarka ladowana z gniazdka zapalniczki za 49 euro

glupie wiem :phi:

tapatalked

Napisano
16 godzin temu, Vadero napisał:

Moje ostatnie zakupy:

zrealizowany? tylko zakup ? czy i wymiana? bo jak i wymiana to moim rekordem jest propozycja serwisu skierowana do i30 w sprawie zakupu i wymiany modułu wspomagania z kolumną kierowniczą jako komplet za 8 tys zł ;]

Napisano

toyota  - plastikowy uchwyt trzymający podpórkę maski   - 108 PLN :facepalm:

f81f024e027d0d71bacc1e93e1d39152.jpg

Napisano
16 godzin temu, Vadero napisał:

Finalnie nie kupiłem, ale pytałem o ceny. Pacjent Honda FRV

- popielniczka ~400 zł

- uchwyt na kubki ~800 zł

- panel sterowania szybami od strony kierowcy (4 przyciski) ~1200 zł

Kupiłem za to wpięcie tylnego, centralnego pasa bezpieczeństwa za ~180 zł. IMO całkiem znośnie.

Napisano
18 godzin temu, Joki napisał:

Letni płyn do spryskiwacza. 5l. za 100zł.

Nie napiszę, której marki ASO.

;)

To będzie ciężko przebić :hehe::ok:

Za litr oleju GM 5W-30 z beczki w ASO opel/chevrolet liczyli sobie coś koło 60zł, podczas gdy ten sam w 5l bańce kupuję za 90zł.

Napisano
5 minut temu, iwik napisał:

Za litr oleju GM 5W-30 z beczki w ASO opel/chevrolet liczyli sobie coś koło 60zł, podczas gdy ten sam w 5l bańce kupuję za 90zł.

Niby tak, ale od dluzszego czasu jest promocja na wymiane oleju z filtrem w Oplu za 199PLN ;)

Napisano
Teraz, Maciej__ napisał:

Niby tak, ale od dluzszego czasu jest promocja na wymiane oleju z filtrem w Oplu za 199PLN ;)

:oki: opłacało by się tylko w miarę jakbym jechał epicą gdzie wlewam 7 litrów oleju ;]

Napisano

Rolety tylnych drzwi plus zestaw instalacyjny za około 40 funtów, na ebay ta sama cena oem Mazda. Ostatnio przekaźnik klimy około 17 funtów, myślę że akceptowalne ceny.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Napisano
Dnia 11.05.2017 o 20:43, Vadero napisał:

Moje ostatnie zakupy:

55 zł netto za dwie naklejki wersji wyposażenia ;]

Napisano

Spinka mocująca zamek drzwi w clio 28 euro.... blaszka 4x4 cm. Zrobiłem nową na wzór, kolega wyciął 10 sztuk, na prasie wygiął, do cynkowni i wyszło 30 zł za wsio.

Cena teraz panlwie tak. Patrol y60 1996 rok 2.8 turbo diesel.

Turbo za 7 tys netto

Pompa wspomagania za 3 tys netto a pasuje z poloneza bo to ta sama...

Słupek silnika za 25 lub 30 netto... generalnie cena jak allegro razy 3 wszystko

Napisano
19 godzin temu, iwik napisał:

4L oleju dla Abartha kosztuje w ASO prawie 450 zł ;] 

Ozdobna , plastikowa osłonka kluczyka z napisami  - 90zl ;]

Napisano
7 minut temu, Chorzyn napisał:

4L oleju dla Abartha kosztuje w ASO prawie 450 zł ;] 

Z pierwszego tloczenia, ze taki drogi? ;]

Napisano

W ASO kiedys filtr pylkowy za 150zl od tamtej pory kupowalem za 30zl. Raz dalem sie naciac na tarcze wsadzili jakies no name i po 10kkm to wyrzucenia. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.