Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

miaałem spota ze srebrną alfą.....

Featured Replies

Napisano

...przed Drohiczynem , we wtorek rano , zanim ich zobaczyłem już mnie nagrali spy.gifikonka_photo2.gifboje_sie.gif

114 na 90 = 200zł i 4pkt frown.gif

pogadałem sobie z policial.gif i dowiedziałem się że mają w alfie automatyczny system śledzenia z możliwością śledzenia 3 obiektów z przodu i 1 z tyłu panic.gifyikes.gif

tak że drogie koleżeństwo , żarty się skończyły i noga z gazu ok.gif

Napisano

> ...przed Drohiczynem , we wtorek rano , zanim ich zobaczyłem już mnie nagrali

> 114 na 90 = 200zł i 4pkt

> pogadałem sobie z i dowiedziałem się że mają w alfie automatyczny system śledzenia z możliwością

> śledzenia 3 obiektów z przodu i 1 z tyłu

> tak że drogie koleżeństwo , żarty się skończyły i noga z gazu

było sprawdzić homologację na felgi i na radar, parsknąć śmiechem i odjechać grinser006.gif

Napisano

> było sprawdzić homologację na felgi i na radar, parsknąć śmiechem i odjechać

Można było też poprosić, by włączyli nawiew, "bo gorąco coś tu macie" zlosnik.gif

Napisano

> było sprawdzić homologację na felgi i na radar, parsknąć śmiechem i odjechać

felgi mają prima sort, wersja zimowa jest "lypna"

Napisano

policjanty z Siemiatycz

ta alfa im nie stygnie, krąży chyba 24 h na dobę, także uważać trzeba

ostatnio ich wyprzedzałem bo wlekli się 60 na 90

aż dziwne że za 114 chciało im się zatrzymywać

musieli mieć tego dnia mało "klientów"

Napisano

> pogadałem sobie z i dowiedziałem się że mają w alfie automatyczny system śledzenia z możliwością

nagrali Ciebie z przodu, z tylu czy z naprzeciwka?

Napisano

> aż dziwne że za 114 chciało im się zatrzymywać

> musieli mieć tego dnia mało "klientów"

Bardziej dziwne, że mu aż dwie stówy przywalili facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> policjanty z Siemiatycz

> ta alfa im nie stygnie, krąży chyba 24 h na dobę, także uważać trzeba

> ostatnio ich wyprzedzałem bo wlekli się 60 na 90

> aż dziwne że za 114 chciało im się zatrzymywać

> musieli mieć tego dnia mało "klientów"

tez ja widzialem w akcji, na radyjku mowili, ze duzo krazy po okolicy

Napisano

spotykam ich czesto pod Lublinem

noga na gaz ale cb wlaczone

Napisano

Ja rozmawiałem z kolesiami z nieoznakowanego (prywatnie ich spotkałem), mówili że kibel straszny, ogólnie bardzo krytycznie oceniali. Podobno o mały włos zamiast tego badziewia mieliby Insignie...

Mówie im że "na mieście" straszą że z tyłu, z boku i spod skoku robią zdjęcia, strach się mijać z Alfą na co mi odpowiada - "pewnie że strach bo gdyby się kur... koło urwało to bym Pana zabił..." smile.gif

Ogólnie pare ekip z nieoznakowanych przyjeżdża się serwisować, większość fajnych kolesi, Ci ostatni to takie cwaniaczki ale zauważam zgodnie że kiepsko oceniają te cuda nowe...

Napisano

> Ja rozmawiałem z kolesiami z nieoznakowanego (prywatnie ich spotkałem), mówili że kibel straszny,

> ogólnie bardzo krytycznie oceniali. Podobno o mały włos zamiast tego badziewia mieliby

> Insignie...

> Mówie im że "na mieście" straszą że z tyłu, z boku i spod skoku robią zdjęcia, strach się mijać z

> Alfą na co mi odpowiada - "pewnie że strach bo gdyby się kur... koło urwało to bym Pana

> zabił..."

> Ogólnie pare ekip z nieoznakowanych przyjeżdża się serwisować, większość fajnych kolesi, Ci ostatni

> to takie cwaniaczki ale zauważam zgodnie że kiepsko oceniają te cuda nowe...

Tak kolego masz rację, 159 to kompletne badziewie, za to Insignia to rewelacyjne auto yikes.gifpanic.gif

Napisano

> Tak kolego masz rację, 159 to kompletne badziewie, za to Insignia to rewelacyjne auto

hehe, kolega wyżej jeździ prawdziwym autem, jedynego słusznego pochodzenia. Może spokojnie patrzeć z góry na badziewną włoszczyznę.

Ja w każdym takim przypadku cieszę się z takich opinii, bo dzięki stereotypom można kupić fajne auto w sensownej cenie wink.gif

Napisano
  • Autor

> nagrali Ciebie z przodu, z tylu czy z naprzeciwka?

z naprzeciwka frown.gif

na cb nikt nie gadał o nich , wszystko się stało na odcinku 1>1,5km ikonka_photo2.giffrown.gif

sreberko zlewa się z otoczeniem i pod słońce nie widać jak tych w granatowych peugeotach panic.gif

a jak zobaczysz to już po ptokach no.gif wypada tylko zwolnić gdy zawracają

Napisano

> Bardziej dziwne, że mu aż dwie stówy przywalili

rzeczywiście

widełki są od 100 do 200

zobaczyli że przyjezdny to dali z górnej półki

Napisano
  • Autor

> Bardziej dziwne, że mu aż dwie stówy przywalili

chyba za (jak to okresliła pani policjant) :

"zbyt wolne zwalnianie do prędkości dopuszczalnej w terenie zabudowanym" ...

na moje :

gdybym zwolnił gwałtownie , zaparkowalibyście w mojej pace zlosnik.gif

pani policjant wruszyła ramionami i poszła do do alfy ...

jakiś chyba syndrom niedopchnięcia hmm.gif270747800-sex.gif

Napisano

> żarty się skończyły i noga z gazu

jakie żarty - noga na gazie dalej będzie i nic się nie zmieni - trzeba umić jeździć rotfl.gif

Napisano

> chyba za (jak to okresliła pani policjant) :

> "zbyt wolne zwalnianie do prędkości dopuszczalnej w terenie zabudowanym" ...

> na moje :

> gdybym zwolnił gwałtownie , zaparkowalibyście w mojej pace

> pani policjant wruszyła ramionami i poszła do do alfy ...

> jakiś chyba syndrom niedopchnięcia

... wtóry kretynizm ... pojawiający się z blachą w ręce ...

dziś w Lublinie coś świrowali też alfą ... niestety ja zwolniłem zgodnie ze znakiem smile.gifhehe.gif

Napisano

> ... wtóry kretynizm ... pojawiający się z blachą w ręce ...

> dziś w Lublinie coś świrowali też alfą ... niestety ja zwolniłem zgodnie ze znakiem

a mnie niedawno w Radomiu Alfa zatrzymala na dmuchanie busted.gifpub2.gif

Napisano
  • Autor

> jakie żarty - noga na gazie dalej będzie i nic się nie zmieni - trzeba umić jeździć

znaczy się :

przepis to przepis , tylko tak to rozumiem , skoro przeciwnik widzi wcześniej

Napisano

> "pewnie że strach bo gdyby się kur... koło urwało to bym Pana

> zabił..."

A u nasz bogato, na ori alusach jeżdżą zlosnik.gif

Napisano

> hehe, kolega wyżej jeździ prawdziwym autem, jedynego słusznego pochodzenia. Może spokojnie patrzeć

> z góry na badziewną włoszczyznę.

> Ja w każdym takim przypadku cieszę się z takich opinii, bo dzięki stereotypom można kupić fajne

> auto w sensownej cenie

Nigdy nie uczestnicze w takich dyskusjach ale robi się to nudne smile.gif

Napisałem przecież że nie mam zielonego pojęcia o Alfach, fiaty wręcz lubię, nawet jednego zanabyłem ostatnio - sens mojej wypowiedzi był zupełnie inny, my jako kierowcy (bez znaczenia czy jeździmy badziewną włoszczyzną czy koreańskim ideałem PS Przymieżam się do KIA smile.gif tworzymy mit Alf a sami ich użytkownicy traktują je z większym dystansem...

Pytałem ich również o drugi mit często przeze mnie slyszany ostatnio mianowicie namierzanie prędkości ze śmigłowca latającego nad trasą - twierdzą że ma się to nijak nawet ze względu na koszt lotu śmigłowca...

Napisano

> Podobno o mały włos zamiast tego badziewia mieliby Insignie...

bo ponoć przetarg był rozpisywany właśnie pod insignie...ale do SIWZ'u podpasowała też alfa

może i lepiej, bo insignia jeździ we flotach i co chwila musiałbym zwalniać,a te alfy często nie są widywane na drogach

Napisano
  • Autor

> bo ponoć przetarg był rozpisywany właśnie pod insignie...ale do SIWZ'u podpasowała też alfa

> może i lepiej, bo insignia jeździ we flotach i co chwila musiałbym zwalniać,a te alfy często nie są

> widywane na drogach

i dlatego nie sa zbyt rozpoznawalne , a do tego , niskie szerokie auto (nawet z kogutem) jest prawie niewidzialne z 1km , z jadącego pojazdu (rozproszenie uwagi kierowcy)...

to był przemyślany zakup , Insignie z A2 i A4 są już zbyt znane ok.gif

Napisano

Rzeczywiscie, warto bylo wyposazac policje

dla tak spektakularnych akcji lapania okrutnych piratow..

Napisano
  • Autor

> Rzeczywiscie, warto bylo wyposazac policje

> dla tak spektakularnych akcji lapania okrutnych piratow..

wyluzuj ok.gif

nie wiesz jak miejscowi potrafią tu dawać ok.gif

ale odkąd jest alfa to i moto grzeczne są ok.gif

Napisano

Warto, warto.

Napisano

Jest w tym dużo prawdy.

Ostatnio widziałem jak cc zatrzymali na prostym odcinku, zapewne biedny student chciał lekko przyspieszyć, no ile mógł jechać? 70 km/h w zabudowanym?

Niestety oni sami są mało rozgarnięci, bo dają mandaty młodym ledwo przędącym osobą, które i tak go nie zapłacą a obok Meśki, Audiczki itp. jadą dalej 100 km/h smirk.gif

Napisano

> Ja rozmawiałem z kolesiami z nieoznakowanego (prywatnie ich spotkałem), mówili że kibel straszny,

> ogólnie bardzo krytycznie oceniali. Podobno o mały włos zamiast tego badziewia mieliby

> Insignie...

no ale sprytny ustawiacz przetargu coś przeoczył i muszą jeździć tym kiblem...

> Mówie im że "na mieście" straszą że z tyłu, z boku i spod skoku robią zdjęcia, strach się mijać z

> Alfą na co mi odpowiada - "pewnie że strach bo gdyby się kur... koło urwało to bym Pana

> zabił..."

> Ogólnie pare ekip z nieoznakowanych przyjeżdża się serwisować, większość fajnych kolesi, Ci ostatni

> to takie cwaniaczki ale zauważam zgodnie że kiepsko oceniają te cuda nowe...

Napisano

> Jest w tym dużo prawdy.

> Ostatnio widziałem jak cc zatrzymali na prostym odcinku, zapewne biedny student chciał lekko

> przyspieszyć, no ile mógł jechać? 70 km/h w zabudowanym?

> Niestety oni sami są mało rozgarnięci, bo dają mandaty młodym ledwo przędącym osobą, które i tak go

> nie zapłacą a obok Meśki, Audiczki itp. jadą dalej 100 km/h

To jakim to "osobą" wlepiają te mandaty?

Poza tym przepisy obowiązują wszystkich, dziadków ,emerytów, studentów, dresiarzy, autokącikowców, wszystkich.

Napisano

> To jakim to "osobą" wlepiają te mandaty?

> Poza tym przepisy obowiązują wszystkich, dziadków ,emerytów, studentów, dresiarzy, autokącikowców,

> wszystkich.

Powinny być ustalone mandaty w zależności od zarobków/zasiłków i innych.

Punkty punktami.

Ale prezes jakieś spółki zarabiając 20-30 k PLN miesięcznie nie odczuje 200 ani nawet 500 zł mandatu, student który leci na zupkach vifon poczuje nawet 10 zł wink.gif

Albo po prostu wprowadzić bardziej rygorystyczne kary jak w innych krajach UE łącznie z odebraniem prawka i aresztem.

Napisano

> Powinny być ustalone mandaty w zależności od zarobków/zasiłków i innych.

> Punkty punktami.

> Ale prezes jakieś spółki zarabiając 20-30 k PLN miesięcznie nie odczuje 200 ani nawet 500 zł

W PL nie do zrobienia. Bardzo wielu wlascicieli firm ma oficjalnie dochody zadne albo prawie zadne.

Napisano

co to wkoncu za silnik?

Quote:

Samochody wyposażone są w benzynowy silnik o pojemności
1,8 litra
.
200 koni
pod maską rozpędza auto do “setki” w mniej niż 7 sekund, a jego prędkość maksymalna wynosi aż 235 km/h.

myślałem że to będzie 1.8T więc patrze na b dane techniczne alfy, jest jeden 1.8 16v i ma 140km

Napisano

> co to wkoncu za silnik?

> Quote:

> Samochody wyposażone są w benzynowy silnik o pojemności 1,8 litra . 200 koni pod maską rozpędza

> auto do “setki” w mniej niż 7 sekund, a jego prędkość maksymalna wynosi aż

> 235 km/h.

> myślałem że to będzie 1.8T więc patrze na b dane techniczne alfy, jest jeden 1.8 16v i ma 140km

1.75 TBi

Napisano

> Punkty punktami.

> Ale prezes jakieś spółki zarabiając 20-30 k PLN miesięcznie nie odczuje 200 ani nawet 500 zł

> mandatu, student który leci na zupkach vifon poczuje nawet 10 zł

Ale z drugiej strony patrzac obaj poczuja tak samo 3x10punktow.

No dobra "prezes" wynajmie kierowce i bedzie dalej jezdzil, a biedny student przesiadzie sie na komunikacje miejska.

Napisano

> a biedny student przesiadzie sie na

> komunikacje miejska.

i będzie miał więcej $$$ na życie ok.gif

Napisano

> no ale sprytny ustawiacz przetargu coś przeoczył i muszą jeździć tym kiblem...

Siubui gdzieś pisał, że poszło o 200 PLN na aucie. O tyle tańsze były Alfy.

Napisano

> Siubui gdzieś pisał, że poszło o 200 PLN na aucie. O tyle tańsze były Alfy.

dokładnie coś takiego.

Różnica na całym przetargu wynosiła "grosze"

Napisano

> co to wkoncu za silnik?

> Quote:

> Samochody wyposażone są w benzynowy silnik o pojemności 1,8 litra . 200 koni pod maską rozpędza

> auto do “setki” w mniej niż 7 sekund, a jego prędkość maksymalna wynosi aż

> 235 km/h.

> myślałem że to będzie 1.8T więc patrze na b dane techniczne alfy, jest jeden 1.8 16v i ma 140km

1.75 TB grinser006.gif

Napisano

No popatrz, to samo województwo niby, a mnie jak jechałem 75 na 50 dali też 4 pkt. ale za to 100 zł. Było to między Białymstokiem a Hajnówką. Panowie byli niezwykle mili, jeszcze zapytali uprzejmie czy taki wariant mi odpowiada zlosnik.gif.

Napisano

> Siubui gdzieś pisał, że poszło o 200 PLN na aucie. O tyle tańsze były Alfy.

Czyli gdyby nie kombinowali z felgami i zamówili alusy jak w oryginale to Alfa mogłaby tego przetargu nie wygrać.

Napisano

> Czyli gdyby nie kombinowali z felgami i zamówili alusy jak w oryginale to Alfa mogłaby tego

> przetargu nie wygrać.

Miał wygrać Opel, do którego są dostępne fabryczne stalówki. Wygrała kombinacja: Alfa+stalówki Citroena+dystanse.

Napisano

> Można było też poprosić, by włączyli nawiew, "bo gorąco coś tu macie"

O co chodzi z nawiewem?

Napisano

> Czyli gdyby nie kombinowali z felgami i zamówili alusy jak w oryginale to Alfa mogłaby tego

> przetargu nie wygrać.

nie, auto jeździ seryjnie na alu, wiec dodadkowwym kosztem byly stalowe felgi zlosnik.gif

Napisano

> Punkty punktami.

> mandatu, student który leci na zupkach vifon poczuje nawet 10 zł

> Albo po prostu wprowadzić bardziej rygorystyczne kary jak w innych krajach UE łącznie z odebraniem

> prawka i aresztem.

Czyli student i bezrobotny ma być bezkarny, a prezes płacić x10?

Nie kolego, prawo jest równe dla wszystkich.

Jak studenta nie sta c na mandaty to niech jeździ albo zgodnie z przepisami, albo autobusem.

Napisano

Kary finansowe powinny być trochę wyższe od obecnych, nie powinno być widełek i wszystkie wykroczenia powinny być obligatoryjnie sumowane.

Do tego powinny być zabierane uprawnienia za najgroźniejsze wykroczenia.

Upierdliwość kar i ich nieuchronność i do tego solidna kara finansowa byłoby odpowiednim straszakiem.

Nawet jakby trafiło na prezesa, który zarabia nie wiadomo ile to wizja ciągania się po ośrodkach egzaminowania, lekarzach badających kierowców, psychologach czy jakiś urzędach lub wizja utraty dokumentu na trzy miesiące lub profilaktycznej i bezwzględnej tygodniowej czy miesięcznej odsiadki znacząco studziłaby zapał "miszczóf kerownicy".

Nawet teraz polskie przepisy pozwalają na solidne karanie, sęk w tym, że jest za mało ludzi do pracy w Policji, a sami funkcjonariusze nie mają stworzonych prostych i jasnych wytycznych nieobarczonych przerośniętą papierologią.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.