Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

OC poszło w góre?

Featured Replies

Napisano

Tak patrzę na te ceny i w Polsce robi sie drożej niz w USA.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Napisano

U nas dobra zmiana już trwa u Was dopiero się zacznie :D. U mnie OC z 440 na niecałe 600 w kilku firmach liczone.

Napisano

PZU wyliczyło mi OC/AC na przyszły rok 2700  :facepalm: , w tym było 1740. U tego samego dilera (ASO) w Hestii OC 392.- Pakiet OC/AC assistance premium 1704.- Zapłacone, zapomniane  ;] . Nie jest źle  :ok: .

Napisano

Co ciekawe, w rankomatach i innych cukach nie było dla mnie tej oferty, więc wniosek jest jeden - idziemy do dilera ubezpieczeń i negocjujemy! :chaja:   :oki:

Napisano

OC za c2 1.6 vts 560zl w axa przy full zniżek. Rejestracja wpr.

Napisano

stilo 1.6 60% zniżek

było 415 jest 586

axa direct

jak myślicie można taniej?

Napisano

PZU wyliczyło mi OC/AC na przyszły rok 2700  :facepalm: , w tym było 1740. U tego samego dilera (ASO) w Hestii OC 392.- Pakiet OC/AC assistance premium 1704.- Zapłacone, zapomniane  ;] . Nie jest źle  :ok: .

Pewnie oferta przesłana listem?Bo u agenta raczej 10% więcej by tylko było.

Napisano

Pewnie oferta przesłana listem?Bo u agenta raczej 10% więcej by tylko było.

U agenta w ASO. Wynegocjowane w trakcie pisania wypowiedzenia umowy w PZU "bo idę do Proama za 1400 z hakiem, chyba że wymyśli coś koło ceny sprzed roku" :phi: . 

Napisano

U mnie PZU online. Ponad 100% więcej przy maksymalnych zniżkach i zniżkach za pełen pakiet wraz jednorazową opłatą.

Samo OC 560 zł, a było 265.

To jest więcej niż, gdy odbierałem ten samochód nowy z salonu 10 lat temu nie mając żadnych zniżek

Edytowane przez kimlan

Napisano

siostra ma ten Goether.... masakra.

Chodź nie wiem może to jest normalne:

Miała szkodę z własnej winy i w tym smamy roku miała kolejną szkodę ( w sensie nie ona kierowała) 

ubezpieczalnia wyceniła jej najpierw kwotę rzędu 4k po czym chcieli jeszcze jakieś papiery, gdy siostra dosłała papiery ci się obudzili że to druga szkoda w tym samym roku i z wyceny 4k zeszli na 2k bo siostra miała podobno coś dopłacić.

nikt jej o tym nie powiedział - mi się zawsze wydawało że dopłaca się przy następnej polisie ale oni maja jakiś inny zapis w regulaminie i kropka.

Najlepsze jest to że siostra nawet nie wie ile by miała dopłacić.

tak... to jest normalne i zapisane w OWU.

Napisano

U mnie PZU online. Ponad 100% więcej przy maksymalnych zniżkach i zniżkach za pełen pakiet wraz jednorazową opłatą.

Samo OC 560 zł, a było 265.

To jest więcej niż, gdy odbierałem ten samochód nowy z salonu 10 lat temu nie mając żadnych zniżek

Tanio już było. 

Pozostaje pogratulować, że dotąd płaciłeś tylko 265zł za OC.

Napisano

Było 350, jest 500.

Napisano

stilo 1.6 60% zniżek

było 415 jest 586

axa direct

jak myślicie można taniej?

u mnie podobnie za 1.6

było 420, propozycja 620, z jakąś super zniżką 590  :(

Liberty proponuje 440 hmm ... wysyłam kalkulacje do agenta  :phi:

Edytowane przez Koonrad

Napisano

Kupiłem Ventyla z ubezpieczeniem ważnym do czerwca ale jutro idę zgłosić zmianę właść. do ubezpieczyciela, mam nadzieję że nie przywalą rekalkulacji lub chociaż w niskiej kwocie     :bzik:  

Przepisany aneks na nazwisko nowego właściciela, brak jakiejkolwiek dopłaty i spokój do połowy czerwca    rotfl

Dacia Sanedro 2009 1.4 benz. PZU 628zł max zniżki -70 + Nw i ochrona zniżek, natomiast samo OC Uniqa 965zł po max zniżkach

jutro szukam dalej  :cfaniak:

Napisano

Pug 205 1.9D Axa - 379zł/rok. Chyba nie ma dramatu ;)

Napisano

W fabii poszlo o ponad 50% w zeszlym roku 405PLN w tym roku 650PLN

Dziwne rok temu płaciłem chyba 511 a teraz 450zl ;]

Napisano

Moje doświadczenia wskazują, że jest zupełnie odwrotnie. Zresztą nie tylko przy okazji ubezpieczeń.

Dokładnie. Przy kontynuacji zawsze przysłali wyższa kwotę...

Napisano

Dokładnie. Przy kontynuacji zawsze przysłali wyższa kwotę...

U mnie nie. Raz dostałem niższą ofertę niż przed rokiem jako kontynuację. PZU.

Napisano

Było 645, będzie 785, do Oc i AC dodali NNW by wyszło taniej. Wartość auta ok 10000, dramatu nie ma w moim przypadku

Napisano

Ubezpieczenie na klasyki w PZU (dla czlonkow pzmot, auto > 25lat) mozna powiedziec ze nie podrozalo albo jakies znikome wartosci typu 5%. Do konca roku mozna sie jeszcze zalapac na jakas znizke "systemowa" w PZU i wyszlo  za auto z silnikiem o pojemnosci 1,2 cale 106 zeta (slownie sto szesc) - wyszlo mniej niz w zeszlym roku ale glownie przez to znizke systemowa bo tak to byloby drozej o kilka zeta.

Jednym slowem tutaj nie ma tragedii, ale czekam na jeszcze jakas firme zeby miala podobne warunki, bo jeden monopolista na rynku klasykow .... to nigdy nic dobrego nie wrozy.

Napisano

Ubezpieczenie na klasyki w PZU (dla czlonkow pzmot, auto > 25lat) mozna powiedziec ze nie podrozalo albo jakies znikome wartosci typu 5%. Do konca roku mozna sie jeszcze zalapac na jakas znizke "systemowa" w PZU i wyszlo  za auto z silnikiem o pojemnosci 1,2 cale 106 zeta (slownie sto szesc) - wyszlo mniej niz w zeszlym roku ale glownie przez to znizke systemowa bo tak to byloby drozej o kilka zeta.

Jednym slowem tutaj nie ma tragedii, ale czekam na jeszcze jakas firme zeby miala podobne warunki, bo jeden monopolista na rynku klasykow .... to nigdy nic dobrego nie wrozy.

Jak parę dni temu PZU liczyło mi składkę na Fiata 87r. to wyszło 508zł. W porównaniu do zeszłorocznej 218zł to trochę sporo. Nawet zapytałem się o zniżkę na auta 25 letnie+ ale powiedzieli że jak auto nie jest zabytkowe to nic się nie zmienia.
Napisano

Już od jakiegoś czasu wiadomo, że po nowym roku ma być sporo drożej. może nawet o 100 %

Napisano

Już od jakiegoś czasu wiadomo, że po nowym roku ma być sporo drożej. może nawet o 100 %

bez przesady, sumy nie zmieniają się tak bardzo ~+20% na każdej wartości.

Napisano

Jak parę dni temu PZU liczyło mi składkę na Fiata 87r. to wyszło 508zł. W porównaniu do zeszłorocznej 218zł to trochę sporo. Nawet zapytałem się o zniżkę na auta 25 letnie+ ale powiedzieli że jak auto nie jest zabytkowe to nic się nie zmienia.

musisz isc do kumatego agenta, bo nie wszyscy sprzedajacy OC dla PZU wiedza o tym.  Musisz miec czlonkostwo w PZMOT - najataniej wykupic u nich assistance za 78 zeta chyba. Ale przy takiej zwyzce (na 508zl) to i tak by Ci sie oplacalo.

Napisano

Pakiet dealerski bez zmian, 9 kzł. Co prawda wartość auta maleje, więc niby podwyżka... ale z drugiej strony wariant bez amortyzacji części, więc jest w porządku. Generalnie z doświadczenia taki pakiet przez 5 lat kosztuje tyle samo, więc nie ma ani podwyżek, ani obniżek, można założyć stałą kwotę. 

Napisano

I mnie pakiet kosztował co roku 1600 zł mimo spadku wartości, ale wykupywałem udział własny, amortyzację i zatrzaskiwałem wartość ubezpieczenia przez cały rok. Na piąty rok przysłali 1850 - ale co zrobisz, nic nie zrobisz ;]

Napisano

Pakiet dealerski bez zmian, 9 kzł. Co prawda wartość auta maleje, więc niby podwyżka... ale z drugiej strony wariant bez amortyzacji części, więc jest w porządku. Generalnie z doświadczenia taki pakiet przez 5 lat kosztuje tyle samo, więc nie ma ani podwyżek, ani obniżek, można założyć stałą kwotę. 

9kPLN rocznie?  8]

Grubo ;]

Napisano

9kPLN rocznie?  8]

Grubo ;]

Pytanie za jakie auto... Grubo to jest 100k rocznie... Tyle kosztuje ubezpieczenie AC Lambo Huracan.

Krawiec

Napisano

Zasadniczo OC mam do lutego 2017r, jest możliwość wykupienia OC wcześniej tzn. teraz w grudniu? Skoro ma znów zdrożeć to może teraz wykupić ubezpieczenie OC aby uniknąć kolejnych podwyżek.

Napisano

Jest możliwość wcześniejszego wykupienia ubezpieczenia, niektórzy umożliwiają np. 30 dni przed wygaśnięciem starej polisy. Ale tak jak rozmawiałem z agentem to podwyżki, które mają być w przyszłym roku, to już teraz są wprowadzane. Wszystko zależy od tego czy target został zrobiony przez agenta czy nie.

Ja dostałem grudniową propozycję ubezpieczenia OC+AC+ASS 1895zł było 1420zł, więc zmieniłem ubezpieczalnię po 10 latach. Przy podobnych warunkach u konkurencji zapłaciłem 1365 plnów.

Napisano

SC 2004 rok pełne zniżki było 278zł jest 360zł za OC 

Napisano

Clio '97 1.4 pełne zniżki

OC 835 zł było 620.

Taniej nie znalazłem.

Napisano

bez przesady, sumy nie zmieniają się tak bardzo ~+20% na każdej wartości.

Sumy może się nie zmieniają, co jednak szkodzi podnieść składki i zarabiać jeszcze więcej?   :phi:

Jak tak czytam wątki OZI-ego, to zastanawiam się, jak to jest, że u nich się da, a u nas nie?    :nie_wiem:    a z wątków tych dość jasno wynika, że jesteśmy dymani w odbyt po dość "mało konkurencyjnych cenach"...   :oslabiony:

Edytowane przez romano11

Napisano

Jak tak czytam wątki OZI-ego, to zastanawiam się, jak to jest, że u nich się da, a u nas nie?  

Poczytaj dokłądnie jego posty i zweryfikuj z rzeczywistością. Ubezpieczenie tam jest CHOLERNIE drogie (bierz pod uwagę zakres!). A w przypadku starych aut (powyżej 10 lat) w ogóle zaporowe. 

Napisano

Pytanie za jakie auto... 

BMW 535i (pakiet dealerski all inclusive   ;] ), jakieś 4% wartości, czyli nie tak znowu źle. Jakby to nie był pakiet dealerski, tylko zwykłe OC+AC+NNW z wyłączeniami udziału własnego, amortyzacji i tak dalej, do tego kierowca bez zniżek, to pewnie spokojnie wyszłoby 30 kzł rocznie.  

Edytowane przez wladmar

Napisano

BMW 535i (pakiet dealerski all inclusive   ;] ), jakieś 4% wartości, czyli nie tak znowu źle. Jakby to nie był pakiet dealerski, tylko zwykłe OC+AC+NNW z wyłączeniami udziału własnego, amortyzacji i tak dalej, do tego kierowca bez zniżek, to pewnie spokojnie wyszłoby 30 kzł rocznie.

Strasznie dużo... Ja za swojego płaciłem jak był nowy poniżej 2%.

Krawiec

Napisano

Strasznie dużo... Ja za swojego płaciłem jak był nowy poniżej 2%.

Krawiec

BMW, niestety, tak sobie liczy... No ale chciało sie mieć, to się ma. Więcej BMW nie kupię i to nie ze względu na ubezpieczenie, tylko ze względu na jakość. Nie mam zamiaru płacić tyle za gówno. Nigdy więcej niemieckiej motoryzacji. 

Napisano

Witam

Byłem dziś ubezpieczyc auto i z lekka sie zdziwiłem. Dokładnie 3 miesiące temu ubezpieczałem  1 auto i zapłaciłem 550zł w PZU

Dzis ta sama kobieta wyliczyła  mi składkę na 2 auto i mówi 950zł w PZU

Chodzi o to ze auto:

1 honda civic 1,4 gaz właściciel X i Y

2 honda civic 1,4 gaz właściciel X i Y

Kobieta sama w szoku i nie wie o co chodzi. Wstępnie posprawdzałem w necie i wychładza mi stawki 900zł

Cos wiecie ze OC tak poszlo do góry?

.

Dzisiaj dostałem kalkulację ubezpieczenia: Dwuletnia Kia Rio, pakiet dealerski, warunki takie same jak w zeszłym roku, za 1608 pln. Rok temu płaciłem 1480. Jest drożej, ale bez dramatu. Liczę, że jak pójdę do pani osobiście, to jeszcze coś urwę ;]

Napisano

Poczytaj dokłądnie jego posty i zweryfikuj z rzeczywistością. Ubezpieczenie tam jest CHOLERNIE drogie (bierz pod uwagę zakres!). A w przypadku starych aut (powyżej 10 lat) w ogóle zaporowe. 

I pamiętaj, że z każdej opowieści połowę ryby musisz odjąć... 

Napisano

Sumy może się nie zmieniają, co jednak szkodzi podnieść składki i zarabiać jeszcze więcej?   :phi:

Jak tak czytam wątki OZI-ego, to zastanawiam się, jak to jest, że u nich się da, a u nas nie?    :nie_wiem:    a z wątków tych dość jasno wynika, że jesteśmy dymani w odbyt po dość "mało konkurencyjnych cenach"...   :oslabiony:

Zwróć uwagę na gęstość zaludnienia w Australii. U nas jest to 123 sosoby/km2  a w australii 3 osoby/km2.... Więc szkodowość jest zapewne wielokrotnie niższa niż u nas. Podejrzewam że większość szkód komunikacyjnych to potrącenia kangurów i innych zwierzaków...

Napisano

Citigo z koncówki 2012, ubezpieczenie w PZU. Mam pełne zniżki.

OC, AC, NNW, Szyba, ochrona zniżek (OC i AC), stała wartość pojazdu. Rok temu nie całe 1200zł, teraz nie całe 1400zł.

Wartość auta spadła o około 2000 zł (teraz nie wiele ponad 21000 zł).

Troche ciśnałem swojego agenta, ale taniej takiej oferty nie znalazłem.

Edytowane przez Cendra

Napisano

Zwróć uwagę na gęstość zaludnienia w Australii. U nas jest to 123 sosoby/km2  a w australii 3 osoby/km2.... Więc szkodowość jest zapewne wielokrotnie niższa niż u nas. Podejrzewam że większość szkód komunikacyjnych to potrącenia kangurów i innych zwierzaków...

ROTFVL... Zdecydowana większość ludności Australii (jakieś 60%) mieszka w obszarach metropolitalnych Sydney, Melbourne, Brisbane czy Perth. Gęstość zaludnienia jest w nich deczko wyższa niż przytoczona... 

Edytowane przez grogi

Napisano

ROTFVL... Zdecydowana większość ludności Australii (jakieś 60%) mieszka w obszarach metropolitalnych Sydney, Melbourne, Brisbane czy Perth. Gęstość zaludnienia jest w nich deczko wyższa niż przytoczona... 

I co rechoczesz? @@OZI o którym była mowa nie mieszka w metropolii. A na pewno mają zróżnicowane stawki w zależności gdzie mieszkają. 

Może tu przyjdzie to coś napisze.

Napisano

Dziś przedłużałem ubezpieczenie auta (miesiąc przed upływem terminu).Pani w okienku poinformowała mnie  - nieoficjalnie - ,że od stycznia dalsza część podwyżek , a pod koniec roku 2017 ma być jeszcze raz tyle co w dniu dzisiejszym.

Strach będzie wyjechać na ulice.Teraz ludzie nie mają pieniędzy na ubezpieczenie i jeżdżą bez ,a co dopiero po podwyżkach.

Zobaczymy czy faktycznie będą jeszcze podwyżki.

Napisano

Teraz ludzie nie mają pieniędzy na ubezpieczenie

a na samochody mają?

jak nie stać na utrzymanie, to sie nie kupuje

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.