Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wycieraczki godne polecenia

Featured Replies

Napisano

Jaki to ma związek z jakością produktów firmy Bosch?

Ależ ja nie personalnie  ;]  Po prostu nie wydaje mi się aby ta sama firma robiła produkty - tej samej serii - lepsze i gorsze. Podejrzewam, że z uwagi na rozpoznawalność marki, pewna część towaru krążącego na rynku, to zwyczajne podróbki, które z kolei zdecydowanie łatwiej znaleźć w małym sklepie lub na Allegro niż w sieci hipermarketów do których towar wstawia sam producent / jego przedstawiciel. "Podróbki" dzielimy na dwa rodzaje - te produkowane w fabryce po godzinach jej zamknięcia (tu z Bogiem sprawa, bo to ten sam towar) i te produkowane w innej fabryce z innych materiałów (jako ciekawostka, kiedyś była akcja z podróbkami monitorów NEC w której Chińczycy podrobili całą fabrykę w taki sposób, że nawet pracownicy myśleli, że pracują w tej firmie).

W skrócie - no nie może być tak, że ja kupuję 3 komplety Aerotwin, o różnych długościach, do różnych samochodów i wszystkie są petarda, a ktoś kupuje ten sam produkt i jest do bani. 

Napisano

W skrócie - no nie może być tak, że ja kupuję 3 komplety Aerotwin, o różnych długościach, do różnych samochodów i wszystkie są petarda, a ktoś kupuje ten sam produkt i jest do bani.
Właśnie może, bo bardzo istotnym czynnikiem jest tu też szyba.
Napisano

@@AkuQ

ale z racji profesji nie ciurasz tymi autami dzień w dzień po rok czasu i więcej, także nie wiem czy to miarodajna ocena :hmm:

Są takie, że ciuram, bo np auta używam pół roku czy rok, robiąc przebieg taki jak zwykły zjadacz chleba w 2-3 lata, więc jak najbardziej miarodajne.

Napisano

;l ;l ;l

Dobrze, że moje 'marketówki' za 20/kpl o tym nie wiedzą, a używam tego modelu od ca 6-7lat i spokojnie rok latają.

Z wycieraczkami jest loteria, różne długości do różnych krzywizn szyby w różnych samochodach potrafią się skrajnie dziwnie zachowywać.

Konkretnie podaj model który kupujesz, jak trafię to zrobię test łącznie z filmikiem, teraz jest idealny sezon na wycieraczki, bo niektóre ślicznie zbierają jak plusowa temp a na minusowej piszczą, że hej.

Ja marketówki omijam szerokim łukiem, 3-4 razy kupiłem, nie zbierały poprawnie, skrajny przypadek to w deszczu zmiana bo stare nie zbierały, a po ok 1km w deszczu wywaliłem "nowe" bo akurat na oczy zostawiały wodę a zbierały po brzegach :) dobrze, że stare pióra leżały w bagażniku.

Jeszcze jedna kwestia-wymagania.

Znam takich co 80 tys na piórach zrobili, pióra mażą po szybie, ale koleś twierdzi, że wsio ok. Innemu piszczą i rozmazują, ale twierdzi, że są w porządku, do tego były niedrogie. Wszystko zależy co kto uważa za dobre.

Napisano

Konkretnie podaj model który kupujesz,

carrefour takie w czerwono-żółtym opakowaniu po 2szt tyle, że używam z nich tylko piór, bo szkielet mam inny ;]

robią jakieś 15kkm i idą do wymiany przed zimą.

Napisano

Witam,

możecie polecić jakieś dobre wycieraczki? Od dobrych kilku lat stosowałem wycieraczki  firmy Alca, ale ostatni mój zakup to jakieś nieporozumienie - od początku głośno skrzypią. Wymieniłem po tygodniu na nowe tej samej firmy i nowe też głośno skrzypią. Do tej pory Alca miały rewelacyjny stosunek jakości do ceny bo szt. około 9 - 10zł.

Kupiłem ori w ASO, jak widzę to są Valeo Aero XTRM. Polecam  :oki:

Napisano

Kiedyś kupiłem najbardziej wypasionego Boscha do Mercedesa (jedna wycieraczka) i założyłem przed dłuższym wyjazdem zagranicznym. W stronę tam wycieraczka działała bardzo dobrze, ale spowrotem już zaczęła niedomagać mimo że był to okres letni. Od tamtej pory starałem się unikać Boscha.

Kupiłem samochód świeżo sprowadzony do kraju. Sprzedający wymienił w nim wycieraczki na nowe Valeo. Nie wiem jaki model, ale przypuszczam że najtańsze bo auto wystawione na sprzedaż. Wycieraczki służyły mi bardzo dobrze przez 3.5 roku oraz 33kkm! Dlatego do obecnego auta kupiłem właśnie takie najtańsze Valeo. Przebieg minimalny a już mazaje a w większym deszczu hałasuje i przeskakuje :(

Nie wiem... może to kwestia transportu i przechowywania towaru w magazynie? Nigdy nie kupuję na alledrogo tylko sprawdzone hurtownie będące oficjalnymi dystrybutorami.

Napisano

Najlepsze jakie spotkałem to były Champion-y. Najdłużej wytrzymywały.

Napisano

Są takie, że ciuram, bo np auta używam pół roku czy rok, robiąc przebieg taki jak zwykły zjadacz chleba w 2-3 lata, więc jak najbardziej miarodajne.

niby ta ale jak trafisz z pogodą to nie popracują sobie te wycieraczki za dużo ;)

Napisano

niby ta ale jak trafisz z pogodą to nie popracują sobie te wycieraczki za dużo ;)

Ty, idąc tym tropem, to ktoś kto robi 3 tys w roku, a są tacy, np moi rodzice, to im zdejmiesz pióra i dadzą radę, albo założę im swoje zużyte i będą się cieszyć, że cokolwiek widać w deszczu  :hehe:  Potem zapiszą się na AK i będą wielbić 'cokolwiek' i najlepsze, że będą mieli rację że im wytrzymują jakieś no name po 2 lata, z tym, że u mnie będzie to miesiąc-półtora  ;]

Napisano

Kupuje wycieraczki markowane przez Selgros i moge je polecic. Sa tanie i dobre.

Napisano

Kiedyś kupowałem Valeo - do czasu jak porysowały mi szybę

Potem przestawiłem się na Mot-Gumy - ale ich jakość też poszła się paść

Przy aktualnym samochodzie i piórach długości 650-750mm (bezszkieletowe), kupuje najtańsze Bottari (albo podobne) po 9-14zł za pióro i wymieniam co pół roku.

Nie żal mi wywalić, przez pół roku nie zdążą się zużyć i o dziwo pracują cicho i wydajnie.

Napisano

Po 40kkm działają jak nowe

Po takim przebiegu nie wierzę, że wycieraczki nadają się jeszcze do czegoś poza wyrzuceniem do kosza.

Napisano

Ja kupiłem Zanpod do Astry h. To są chyba Polskie wycieraczki? Od miesiąca śmigają po szybie i nie mam zastrzeżeń. Bez smug i idealnie cicho. 32zł za komplet ;]  

Napisano

od miesiąca?

napisz po pół roku lub 10 kkm! :oki:

Napisano

od miesiąca?

napisz po pół roku lub 10 kkm! :oki:

I tak i nie.

Ja miałem tak, że dzień po założeniu nowych MotGum z powrotem zakładałem stare oryginalne. ;]

Napisano

Witam,

możecie polecić jakieś dobre wycieraczki? Od dobrych kilku lat stosowałem wycieraczki  firmy Alca, ale ostatni mój zakup to jakieś nieporozumienie - od początku głośno skrzypią. Wymieniłem po tygodniu na nowe tej samej firmy i nowe też głośno skrzypią. Do tej pory Alca miały rewelacyjny stosunek jakości do ceny bo szt. około 9 - 10zł.

Dużo tu ludzi poleca różne wycieraczki a inne odradza.

Niektórzy krytykują te, które inni doradzają.

I pewnie wszyscy mają rację, bo moim zdaniem zbyt mało uwagi przykłada się w tym przypadku do szyby - jej wygięcia, wielkości itp.

Tutaj może być właśnie problem. Np. tej samej firmy wycieraczki krótsze mogą być lepsze niż długie, gdyż nie w samej gumie może być problem a np. w docisku do szyby.

Do tego dochodzi częsty problem braku powtarzalności jakości tego samego produktu na przestrzeni czasu. Kiedyś generalnie sprawdzała się zasada, że jak się kupi coś droższego i markowego to będzie lepszej jakości niż to tańsze (stąd powiedzenie, że "biednych ludzi nie stać na tanie rzeczy"), ale z własnego doświadczenia wiem, że w dzisiejszych czasach takiej reguły już nie ma. Często cena nie idzie w parze z jakością niestety.

• 4 miesiące później...
Napisano

Witam,

z Visee są dobre. Mają przeróżne modele w przeróznych cenach. Na pewno znajdziesz coś dla siebie. 

Napisano

Witam,

Alca superflat dobrze sie sprawdza

Napisano

ja tez jeździłem na alca  szkieletowych i zawsze było ok,ale od jakiegoś czasu w sklepach życzą sobie za wycieraczkę szkieletową 70cm 38zł :facepalm: a i owa alka szkieletowa strasznie zaczęła hałasować w momencie zmiany kierunku wycierania, będąc w Tesco kupiłem jedną szt ;] wycieraczkę alca bezszkieletową 70cm za 21zł,(skusiła mnie cena ;] ) dlaczego jedna? a bo kiedyś miałem bezszkieletowe valeo itp. i nie byłem z nich zadowolony,no i na drugi dzień poleciałem do sklepu szybciutko po drugą wycieraczkę :hehe: , jak na razie chodzą cicho i mam dwie wycieraczki za cenę jednej szkieletowej

Napisano

Ja od Listopada także uzywam wycieraczek Visee Aquatec. Po miesiacu musiałem jedną wycieraczkę zareklamować bo masakrycznie piszczała. Oczywiscie wycieraczki już zostawiają niewytarte paski wody, no ale ogólnie wytrzymały prawie pół roku.

Napisano

Albo Alca albo Mot-gum.

Zdaje się, ze z jakością w przypadku obu firm jest tak, że jest ona stale zmienna.

Pozdrawiam BAS

Motgum - kupiłem komplet za kilkanaście zł (na sztuki bez opakowania) w sklepie Fiata na Przędzalnianej. Super wycieraczki :oki:

Napisano

NIgdy w życiu Bosch. Kiedyś po jednej trasce, 100 km w jedną stronę, po dużym deszczu, nowe, pierwszy raz używane pióra poszły do kubła.

Nie lepiej było je reklamować ? ;]

ja zawsze zakładam Boscha i sobie i klientom  ;]  na zime mam oxime i jestem pozytywnie zaskoczony tymi wycieraczkami  ;)

Napisano

Witam,

kupiłem na allegro jakies niby serwisowe/płaskie skody...

pewnie lezały na półce koło nich, ale...

jestem mega pozytywnie zaskoczony bo juz ponad 6 miesiecy scieraja bez smug i nie piszcza...

kosztowały całe 30zł za 2

http://allegro.pl/serwisowe-wycieraczki-skoda-fabia-ii-roomster-grm-i5285016970.html

Napisano

Po takim przebiegu nie wierzę, że wycieraczki nadają się jeszcze do czegoś poza wyrzuceniem do kosza.

Widzisz wszystko zależy jak kto odbiera. Kolega kupił sobie nową Skodę, zrobił nią 80 tys i pióra ori, marzą, popiskują, generalnie śmietnik, kiedyś jechaliśmy w deszczu coś bąknąłem, że wymiana piórek Ci się szykuje (guzik było widać) a on, że nie, przecież dobre są, oryginalne  :facepalm:  Zatem różnie ludzie podchodzą, niektórzy kręcąc się wokół komina zadowoleni z najtańszych marketówek, bo wystarczy że z 50% wody im z szyby zabiorą, inni jeżdżąc powoli będą zadowoleni np z Alca, ja pokusiłem się i na motgumy i na alca i żadnych nie kupię ponownie. Powyżej 120 przestają zbierać wodę. Alca szarpie przy powrocie zostawiając wodę, motgum piszczy  :no:  :no:  :no:  Ale widać są zadowoleni klienci. Do motguma robiłem przymiarki 3x. Dziękuję.

Napisano

Nie wiem, gdzie tu widzisz ironię i sarkazm... piszę, jak jest: opady muszą być na prawdę obfite, bym musiał używać wycieraczek powyżej setki.

Ale pewnie to jest indywidualna sprawa: ja mam fabryczne pióra, ojciec - Alca, we fiaciku najlepszym wyborem był Motgum i wszyscy są zadowoleni :phi:

Z mojego doświadczenia na drodze, opady nie muszą być obfite, wystarczy, że jedzie się w sznurku aut, o co na krajowych nie trudno i napiernicza na szybę tak, że często 1 bieg wycieraczek to za mało, więc jestem delikatnie mówiąc zdziwiony takim wpisem, że w deszczu powyżej setki ktoś nie używa wycieraczek. 

Na authobanie w de (z resztą w pl też) przy 140 w deszczu trzeba na 2 biegu mieć wycieraczki by cokolwiek widzieć, a jak widać niektórzy jeżdżą bez  8]  8]  8]

Napisano

Ty, idąc tym tropem, to ktoś kto robi 3 tys w roku, a są tacy, np moi rodzice, to im zdejmiesz pióra i dadzą radę, albo założę im swoje zużyte i będą się cieszyć, że cokolwiek widać w deszczu :hehe: Potem zapiszą się na AK i będą wielbić 'cokolwiek' i najlepsze, że będą mieli rację że im wytrzymują jakieś no name po 2 lata, z tym, że u mnie będzie to miesiąc-półtora ;]

Denso mi wytrzymały od lata 2014. Właśnie zamówiłem nowe, chociaż stare dałyby radę jeszcze do lata dociągnąć.

Tyle że u mnie przejechały w tym czasie ponad 100kkm. W poprzednich autach też miałem Denso - to IMO najlepsze wycieraczki.

Napisano

Widzisz wszystko zależy jak kto odbiera. Kolega kupił sobie nową 

coś w tym jest

w c-max'ie miałem różne, oryginały forda wydawały się OK

raz kupiłem u AK kolegi bosche i kurna wytrzymały chyba z 5lat  :blush:

a np w pugu partnerze oryginały po pół roku już smużą 

Napisano

Denso mi wytrzymały od lata 2014. Właśnie zamówiłem nowe, chociaż stare dałyby radę jeszcze do lata dociągnąć.

Tyle że u mnie przejechały w tym czasie ponad 100kkm. W poprzednich autach też miałem Denso - to IMO najlepsze wycieraczki.

Raz że dobre pióra dwa że używasz pewnie z głową czyli zapiaszczonej szyby czy zamrożonej na sucho nie zgarniasz.
Napisano

Widzisz wszystko zależy jak kto odbiera. Kolega kupił sobie nową Skodę, zrobił nią 80 tys i pióra ori, marzą, popiskują, generalnie śmietnik, kiedyś jechaliśmy w deszczu coś bąknąłem, że wymiana piórek Ci się szykuje (guzik było widać) a on, że nie, przecież dobre są, oryginalne :facepalm: Zatem różnie ludzie podchodzą, niektórzy kręcąc się wokół komina zadowoleni z najtańszych marketówek, bo wystarczy że z 50% wody im z szyby zabiorą, inni jeżdżąc powoli będą zadowoleni np z Alca, ja pokusiłem się i na motgumy i na alca i żadnych nie kupię ponownie. Powyżej 120 przestają zbierać wodę. Alca szarpie przy powrocie zostawiając wodę, motgum piszczy :no::no::no: Ale widać są zadowoleni klienci. Do motguma robiłem przymiarki 3x. Dziękuję.

Akurat alca płaska ma na opakowaniu napisane żeby nie przekraczać 120

Napisano

Dlatego piszę, że dla mnie są bezużyteczne  :ok:  a w jakimś małym litrażu wokół komina się sprawdzą, stąd zróżnicowane opinie.

Napisano

Kwestia kąta nachylenia szyby. W fabii dają radę, w exeo ich profil powoduje, że w połączeniu z kątem szyby działają jak skrzydło i są podnoszone - nie zbierają wody.

Napisano

Dlatego piszę, że dla mnie są bezużyteczne  :ok:  a w jakimś małym litrażu wokół komina się sprawdzą, stąd zróżnicowane opinie.

samobójcy... latać z takimi prędkościami w deszczu :panic:

Napisano

samobójcy... latać z takimi prędkościami w deszczu :panic:

Wczoraj jechałem w deszczu i oczywiście zwolniłem. Do 140km/h ;)

Napisano

Raz że dobre pióra dwa że używasz pewnie z głową czyli zapiaszczonej szyby czy zamrożonej na sucho nie zgarniasz.

Oczywiście. Staram sie ich nie zepsuc. Co ciekawe identyczne Denso w aucie mojej żony są w podobnym stanie, mimo że mają pół roku więcej ale kilkakrotnie mniej przebiegu. Wygląda na to że najbardziej szkodzi im czas. Obstawiam wpływ słońca na gumę.

• 8 miesięcy później...
Napisano

Kupiłem do Fluence Denso płaskie, bo byłem bardzo zadowolony ze szkieletowych i hybrydowych w innych autach - taki byłem ucieszony, że nie muszę się już pierniczyć z wycieraczkami tylko biorę Denso i spokój na rok i działają super, zimą też. A tu masakra. Od początku zostawiały cienkie kreski wody, skaczą po szybie, po dwóch miesiącach już się nie da ich używać.

No to dzwonię do ASO - 200zł. No bez jaj, 120 czy 140 w Toyocie dawałem (notabene NWB czyli Denso), ale 200 to nie dam.

Do marketu. MotGum - nigdy więcej, 4 razy dawałem im szansę i za ostatnim się rozleciały i porysowały szybę. Bottari itp - nie zaryzykuję. Alca... można używać do 120km/h. 

Do sklepu - mamy pasujące: Valeo First. Sprzedawca dobrał mocowania i założył. Na autostradzie przy 140km pękł tandetny plastik z którego jest zrobione mocowanie... masakra z jakiego gównolitu to jest zrobione!

No to kupiłem na stacji Bosh Eco. I co? I śmiga aż miło. Szok. Nareszcie znalazłem działające wycieraczki? Do dziś. Ranek. -3 stopnie, szyba idealnie odśnieżona, wycieraczka skacze i skrzypi po szybie - koszmar wycieraczkowy, nie da się jechać...

Co ja mam kupić żeby po prostu DZIAŁAŁO ?!

Edytowane przez teg

Napisano

Do swojej hejt listy dorzucam wycieraczki Hella, sprzedawca tak zachwalał w sklepie. Po założeniu zbierały tak kiepsko jak motgumy.

Załuje, ze nie wziąłem jak ostatnio Visee Aquatec, ale na zimę chciałem szkieletowe.

Napisano

Co ja mam kupić żeby po prostu DZIAŁAŁO ?!

Oryginał poza ASO, czyli komplet Bosch o nr 3397007116. Ceny hurtowe zaczynają się poniżej 80 zł za kpl, więc tragedii nie ma. To są dokładnie te same wycieraczki, co w ASO sprzedają.

Napisano

Z mojego doświadczenia na drodze, opady nie muszą być obfite, wystarczy, że jedzie się w sznurku aut, o co na krajowych nie trudno i napiernicza na szybę tak, że często 1 bieg wycieraczek to za mało, więc jestem delikatnie mówiąc zdziwiony takim wpisem, że w deszczu powyżej setki ktoś nie używa wycieraczek. 

Na authobanie w de (z resztą w pl też) przy 140 w deszczu trzeba na 2 biegu mieć wycieraczki by cokolwiek widzieć, a jak widać niektórzy jeżdżą bez  8]  8]  8]

Bo powyżej setki (a ciut niżej również) krople same spływają z szyby. Oczywiście jeżeli szyba jest odrobinę "tłusta" o co nietrudno, lub ma odpowiednio aerodynamiczny kształt.

Napisano

Alca w miarę dają radę i tanio w marketach, teraz kupiłem goodrain i po dwóch miesiącach są rewelacyjne, brałem w necie przy okazji innych zakupów

wysłane z telefonu

Napisano

Mam teraz u siebie oximo wytrzymały 2 lata czas wymienić. Polecam

Napisano

jeśli jesteśmy przy wycieraczkach to się zapytam czy ktoś używał wycieraczek oximo i podzieli się opinią? https://oximowycieraczki.pl/12-wycieraczki-oximo

tak drugi komplet ujeżdżam w meganie :oki: W komplecie jest w pytę adapterów przez co nie ma problemów z montażem :ok:

Napisano

Bo powyżej setki (a ciut niżej również) krople same spływają z szyby. Oczywiście jeżeli szyba jest odrobinę "tłusta" o co nietrudno, lub ma odpowiednio aerodynamiczny kształt.

To fakt, ale dobrze jest również utrzymać odpowiedni odstęp od poprzednika (o co w PL niezwykle trudno, bo zaraz znajdzie się jakiś miszcz planowania przestrzennego i zajmie niewykorzystaną powierzchnię   :facepalm: ), a nie "zaglądać mu do bagażnika"   :hehe:   wtedy nawet najwyższy bieg wycieraków nie wystarcza...   :phi:

Edytowane przez romano11

Napisano

Bosh aerotwin

Póki co ku temu to zmierza, bo te Bosh Eco z tego wszystkiego są bez porównania najlepsze, tyle że na mrozie twardnieją. 

Potwierdza się moja teoria: co samochód, to trzeba inne wycieraczki bo jest inna krzywizna szyby, producenci robią z takich samych materiałów i tej samej krzywizny tylko różne długości a każda szyba jest inna. W Toyocie i Maździe super działa Denso (NWB Japan), w Hondzie Denso i Alca, w Skodzie Alca, we Fluence - francuskie Valeo First zbierały super tyle że mocowanie było wysokie i je wiatr podnosił a że plastik tandetny to urwał, może droższy model Valeo będzie ok. 

Polskich produktów unikam, tak jeden na 10 spełnia w ogóle swoją funkcję, nie tylko w motoryzacji. Chociaż OXIMO były całkiem ok ale na krótko. Przynajmniej metalowy szkielet sam nie wypadał i szyby nie rysował tak jak w Motgumie.  

Oryginał poza ASO, czyli komplet Bosch o nr 3397007116. Ceny hurtowe zaczynają się poniżej 80 zł za kpl, więc tragedii nie ma. To są dokładnie te same wycieraczki, co w ASO sprzedają.

O! I tego mi było trzeba, wielkie dzięki ! I to znowu potwierdza moją powyższą teorię. Bosh się sprawdził a tu się okazuje, że oryginały też Bosh robi. Zauważcie jak nawet tu na forum każdy da się pokroić za "swoje najlepsze" i się dziwi że inni narzekają... na innym samochodzie. 

Alca, najzwyklejsze. Nie narzekam.

Najlepsze z marketowych, to prawda, niestety na opakowaniu było napisane że max 120 km/h na dodatek nie ma mocowania do mojego auta, a jak jest to stoją bardzo wysoko i będzie je wiatr podrywał w górę. 

jeśli jesteśmy przy wycieraczkach to się zapytam czy ktoś używał wycieraczek oximo

Tak jak napisałem wyżej, były zadziwiająco dobre w Corolli, ale szkieletowe, płaskich nie sprawdzałem - ale jako że była to prosta wycieraczka pokryta grafitem to jak wszystkie grafitowe, wytrzymała krótko. Pewnie zależy ile kto jeździ.  

EDIT: komplet dedykowanych Aerotwin 86zł:

https://sklep-oleje.pl/pl/p/BOSCH-AEROTWIN-600400-3397007116-A116S-PLASKA-RENAULT-CLIO-III-05-/2263

Edytowane przez teg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.